Heliodor 12.03.2008 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2008 Dom pomalowany silikonową farbą caparola/Amphisilan/ czy jakoś tak.zmyliśmy wodą jajko niestety są zacieki.czym zmyć?a z klinkieru czym ,żeby pozbyć się tych niby "tłustych" plam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bigbeat 12.03.2008 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2008 Ło jezu.A już myślałem, że biegłeś do domu i nie trafiłeś w drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 12.03.2008 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2008 Środopoście ALe numer, myslałam, ze juz tego nie proaktykuja Mam córkę i......4 sąsiadów Oby im tylko co do głowy w przyszłym roku nie strzeliło Jeszcze furtki i bramy wynosili kiedyś i porzucali gdzieś z dala od domostwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Heliodor 12.03.2008 20:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2008 wy se tu jaja robicie ,a ja mam je na elewacji....ratunku! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 12.03.2008 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2008 Nie mam pojecia. Ja dopiero robie elewacje w tym roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
labas1 12.03.2008 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2008 wy se tu jaja robicie ,a ja mam je na elewacji....ratunku! To trzeba schować do spodni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theodolit 12.03.2008 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2008 Środopoście ALe numer, myslałam, ze juz tego nie proaktykuja Mam córkę i......4 sąsiadów Oby im tylko co do głowy w przyszłym roku nie strzeliło Jeszcze furtki i bramy wynosili kiedyś i porzucali gdzieś z dala od domostwa Ten zwycaj z furtkami zwłaszcza metalowymi chyba powszechny w całej polsce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 12.03.2008 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2008 a co ma córka do tego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bea7777 13.03.2008 00:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2008 "Środopoście" - dzień wyznaczający środek postu, wypadający zawsze w środę, z którym związany jest obyczaj nocnego malowania pannom okien; 'Muszę kupić farbę, bo jutro środopoście'. Od córki do jajek całkiem niedaleko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ana27 13.03.2008 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2008 .....matko, pierwszy raz slysze o czyms takim Moze sprobuj kupic plyn "meglio" do usuwania tlustych plam (tylko rozciencz go z woda) ....albo zwykla woda z plynem do naczyn ...powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 13.03.2008 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2008 Na wsiach, a tam się przeprowadzam, był taki zwyczaj (pisze był bo raczej juz zanika) ze w środku WIelkiego Postu w środę w nocy kawalerowie podkradali się pod domy panien i malowali okna farbą. Często niestety olejną. Rzucali również jajkami w okna. Na koniec zabierali bramę lub furtkę i chowali gdzieś w pobliżu przed właścicelem. Na drugi dzięń panny na wsi myły okna a ich ojcowie chodzi po łąkach i lesie i szukali furtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Heliodor 13.03.2008 07:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2008 Myłam "Ludwikiem".irytuje mnie zaciek pozostaje taki konturplamy,no odbarwione jest nie wiem ,"tłuste".Bardzo liczę na podpowiedź jakiegoś chemika-organiczne plamy czym atakować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 13.03.2008 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2008 A może to już nie jest plama z jajka tylko poprostu tak tarłaś, ze wytarłaś i teraz jest ten kawałek poprostu czysty a reszta ściany troche ukurzona jak to zazwyczaj bywa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Heliodor 13.03.2008 08:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2008 tarłam gąbką ok,ale ten fragment jest ciut ciemniejszy i zarys plamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 13.03.2008 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2008 Myłam "Ludwikiem".irytuje mnie zaciek pozostaje taki konturplamy,no odbarwione jest nie wiem ,"tłuste".Bardzo liczę na podpowiedź jakiegoś chemika-organiczne plamy czym atakować? Z ubrań, futer brud i zaplamienia tłuste, organiczne u nas w labie kobitki zmywają hexanem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matrasza 13.03.2008 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2008 wy se tu jaja robicie ,a ja mam je na elewacji....ratunku! To trzeba schować do spodni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Last Rico 13.03.2008 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2008 Wodny roztwór amoniaku, nie wiem jednak jak na amoniak zareaguje twój tynk. Sprawdź gdzieś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 13.03.2008 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2008 Ja proponuję karcher parowy - tam myjemy elewacje Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 13.03.2008 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2008 Na wsiach, a tam się przeprowadzam, był taki zwyczaj (pisze był bo raczej juz zanika) ze w środku WIelkiego Postu w środę w nocy kawalerowie podkradali się pod domy panien i malowali okna farbą. Często niestety olejną. Rzucali również jajkami w okna. Na koniec zabierali bramę lub furtkę i chowali gdzieś w pobliżu przed właścicelem. Na drugi dzięń panny na wsi myły okna a ich ojcowie chodzi po łąkach i lesie i szukali furtek czy jak znika w nocy automat do otwierania bramy to jest to takie nowoczesne sródpoście?? Gdzie go szukać? Bo ja sie nie znam na obyczajach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 13.03.2008 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2008 Powinnam okazać współczucie ale rozbawiłes mnie tą wypowiedzią Dobre! Tzn. nie to znikanie tylko Twoje poczucie humoru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts