Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak zmyć jaja z elewacji?

Recommended Posts

:lol: :lol: :lol:

Środopoście :lol: :lol:

ALe numer, myslałam, ze juz tego nie proaktykuja :roll: Mam córkę i......4 sąsiadów :o Oby im tylko co do głowy w przyszłym roku nie strzeliło :lol:

Jeszcze furtki i bramy wynosili kiedyś i porzucali gdzieś z dala od domostwa :wink: :lol:

Ten zwycaj z furtkami zwłaszcza metalowymi chyba powszechny w całej polsce ;)

Na wsiach, a tam się przeprowadzam, był taki zwyczaj (pisze był bo raczej juz zanika) ze w środku WIelkiego Postu w środę w nocy kawalerowie podkradali się pod domy panien i malowali okna farbą. Często niestety olejną. Rzucali również jajkami w okna. Na koniec zabierali bramę lub furtkę i chowali gdzieś w pobliżu przed właścicelem.

Na drugi dzięń panny na wsi myły okna a ich ojcowie chodzi po łąkach i lesie i szukali furtek :lol:

Myłam "Ludwikiem".irytuje mnie zaciek pozostaje taki konturplamy,no odbarwione jest nie wiem ,"tłuste".Bardzo liczę na podpowiedź jakiegoś chemika-organiczne plamy czym atakować?

Z ubrań, futer brud i zaplamienia tłuste, organiczne u nas w labie kobitki zmywają hexanem

Na wsiach, a tam się przeprowadzam, był taki zwyczaj (pisze był bo raczej juz zanika) ze w środku WIelkiego Postu w środę w nocy kawalerowie podkradali się pod domy panien i malowali okna farbą. Często niestety olejną. Rzucali również jajkami w okna. Na koniec zabierali bramę lub furtkę i chowali gdzieś w pobliżu przed właścicelem.

Na drugi dzięń panny na wsi myły okna a ich ojcowie chodzi po łąkach i lesie i szukali furtek :lol:

czy jak znika w nocy automat do otwierania bramy to jest to takie nowoczesne sródpoście?? Gdzie go szukać? Bo ja sie nie znam na obyczajach...