tacim 02.11.2018 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2018 (edytowane) Dom pomalowany silikonową farbą caparola/Amphisilan/ czy jakoś tak.zmyliśmy wodą jajko niestety są zacieki.czym zmyć? a z klinkieru czym ,żeby pozbyć się tych niby "tłustych" plam? Temat stary jak świat , ale może komuś podpowiem byłem teraz tydzień na wczasach w cieplejszym klimacie i jakiś bydlak 31.10 obrzucił mi dom jajkami bo nie dostał zapewne słodyczy. Jak miał je dostać skoro nikogo nie było, ale do rzeczy. Jako, że to drugi dzień to nie jest to łatwe zadanie niczym nie schodziło więc użyłem parownicy Kerchera. Nie ma śladu tylko dwa ale: 1) mój tynk ma już 10 lat więc jest już lekko brudny i mikro ślad jest ale jak ktoś nie wie nie zauważy 2) mam kolor powiedzmy zbliżony do żółtka nie wiem jak by to było na szarościach 3) skorupki delikatnie maleńkim śrubokrętem podważałem i odpadały bo wyschnięte były ( później parowałem) 4) na parapecie kamiennym tak wyschło, że delikatnie szpachelką i zdrapałem Edytowane 2 Listopada 2018 przez tacim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts