Cayman 12.03.2008 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2008 Witam Pewnie tego typu sprawy wielokrotnie były opisywane na forum, ale chciałbym przedstawić swój przypadek Znalazłem działkę rolną do kupienia o powierchni 4410m2. Właścicielka, która była w Urzędzie Gminy zapewniła mnie, że na pewno istnieje możliwość podziału na pół oraz WZ zostaną wydane bez problemu na 2 działki o powierzchni mniejszej niż wymagane 3000m2 w przypadku działek rolnych. Interesuje mnie 1/3 tej działki. Skoro możliwe bedzie uzyskanie WZ dla połowy działki, czy może być problem z 1/3 jej powierzchni? Obok jest jedna działka zabudowana, wzdłuż działki przebiega droga gruntowa mająca połączenie z drogą krajową. Czy samo wydanie WZ w takiej sytuacji oznacza brak problemów w otrzymaniu pozwolenia na budowę? Z góry dziękuję za pomocPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JAAAS 12.03.2008 23:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2008 nic nie stoi na przeszkodzie abyś wystąpił o warunki zabudowy na tą działkę- jako Ty- to Ci wolno, skorzystać z tych warunków i zabudować nieruchomość może tylko właściciel.... ale Ty możesz uzyskać warunki i się przekonać czy to Cię satysfakcjonuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts