trabi-wrc 07.04.2009 07:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2009 Po rozliczeniu się z wykonawcą (zostało jeszcze rozliczyć włókna PP i plastyfikator) zadzwoniłem, bo zapomniał mi oddać klucz. Przy okazji spytałem, czy porobione są spadki w kotłowni do kratki odpływowej. Mistrzu powiedział, że nie, bo powierzchnia była tak mała, że nie zmieściłaby mu się żadna łata, a tak to kafelkarz przełamie sobie to na kleju Dzisiaj zadzwoniłem ponownie (po konsultacji z Big Brotherem), żeby dzisiaj dolali spadki, więc facio mi mówi, że teraz to już niemożliwe, bo odlezie i jedyne wyjście to skuwać posadzkę i wylewać na nowo. A tak w ogóle to usłyszałem pytanie - A po co tam spadki, jak się woda wyleje to i tak poleci do garażu. Ręce mi opadają. Czas przekuć kosy na sztorc. Już powinieneś się przyzwyczaić Każdy artysta robi tak aby się nie narobić, ja już nie zwracam uwagi na takie "szczegóły. Na szczęście nie będę miał już żadnej ekipy w domu... Szczęśliwy człowieku ... Nas czekają ekipy do samego końca, bo Bozia nie dała, oj nie dała ... Jakby rów był do kopania to proszę bardzo, ale kafelki, czy cuś to już nie. Pozdrav Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 07.04.2009 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2009 Szczęśliwy człowieku ... Nas czekają ekipy do samego końca, bo Bozia nie dała, oj nie dała ... Jakby rów był do kopania to proszę bardzo, ale kafelki, czy cuś to już nie. a bo ja wiem czy dała? Przyjechał byś w końcu, a nie ciągle zapowiadał się, to sam ocenisz Dzisiaj dokupiliśmy na taras stół z krzesłami, to już jest na czym posiedzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trabi-wrc 07.04.2009 19:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2009 Szczęśliwy człowieku ... Nas czekają ekipy do samego końca, bo Bozia nie dała, oj nie dała ... Jakby rów był do kopania to proszę bardzo, ale kafelki, czy cuś to już nie. a bo ja wiem czy dała? Przyjechał byś w końcu, a nie ciągle zapowiadał się, to sam ocenisz Dzisiaj dokupiliśmy na taras stół z krzesłami, to już jest na czym posiedzieć Przyjadę, przyjadę, ale po świętach. A skoro jest na czym siedzieć to pewnie siądziemy a ja będę pytał Pozdrav Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 10.04.2009 05:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2009 ............... Potem już powinno być z górki............. znaczy się ten tego ..... a próbowałeś ustalić z żoną koncepcję np. łazienki . Czyli jaka ceramika a jaka wanna jaka umywalka i bateria ...... itp , przy tym budowlane misie to bajka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trabi-wrc 10.04.2009 06:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2009 ............... Potem już powinno być z górki............. znaczy się ten tego ..... a próbowałeś ustalić z żoną koncepcję np. łazienki . Czyli jaka ceramika a jaka wanna jaka umywalka i bateria ...... itp , przy tym budowlane misie to bajka Na szczęście (albo niestety) w urządzaniu będzie nas wspomagać pani dekorator. Wiemy już jaka będzie wanna. Pokazaliśmy jej jakie płytki nam się podobają. Mamy ten problem, że jednocześnie Big Brother się wykańcza i siłą rzeczy robienie tego samego raczej nie wchodzi w grę, a że jest kilka miesięcy do przodu to mamy utrudnione zadanie Koncepcja przestrzenna łazienki jest ustalona od dawna, myślimy tylko np czy dawać glazurę do sufitu, czy jak w poprzednim mieszkaniu do 2 m a resztę np w strukturze. Zdajemy się na wyczucie pani Beaty - po pierwszych spotkaniach obiecujemy sobie dość dużo. Poza tym - wybór umywalek, baterii itd jest ograniczony - co z tego że Villeroy ma piękne umywalki - niech ma - może sobie Czarnecki kupi, może Kulczyk ... biorąc kredyt na styk nawet mi przez myśl nie przeszło, żeby kupować osprzęt high-end. Choć z niektórych drogich rozwiązań niełatwo zrezygnowć. Pozdrav Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 10.04.2009 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2009 my się ograniczamy do carsanitu, koła i roca a i tak jest trudno ..... jak do tego dodasz baterie, różne rodzaje z różnymi mocowaniami .... ech ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trabi-wrc 10.04.2009 06:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2009 my się ograniczamy do carsanitu, koła i roca a i tak jest trudno ..... Witaj w klubie ..... jak do tego dodasz baterie, różne rodzaje z różnymi mocowaniami .... ech u nas w zasadzie wybór jest ograniczony - na bateriach staramy się oszczędzić z umiarem - pewnie będzie niższa półka Grohe, Hansgrohe, Kludi, Tres itp. Pod prysznicem raczej termostatyczne, a pozostałe mieszalnikowe. Pozdrav Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 10.04.2009 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2009 dokładnie te same baterie szukamy a do garażu i pomieszczeń gospodarczych tańsze a całkiem niezłe KFA z Armatury Kraków i grzejniczki zamówiłem dzisiaj - aż z Jeleniej Góry - musze jechać za tydzień po nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trabi-wrc 10.04.2009 08:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2009 dokładnie te same baterie szukamy a do garażu i pomieszczeń gospodarczych tańsze a całkiem niezłe KFA z Armatury Kraków i grzejniczki zamówiłem dzisiaj - aż z Jeleniej Góry - musze jechać za tydzień po nie My mamy teraz baterie kuchenne z Ferro i od 8 lat jest git. Tylko węże trzeba zmieniać, bo przy wrocławskiej wodzie szybko je trafia. pozdrav Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 10.04.2009 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2009 na kamień mam już sposób - własnie chłopaki robią bajpas na wejsciu wodnym i będzie tam kiedyś zmiękczacz. Bajpas robię tak żeby w razie awari można było jednym ruchem odłączyć zmiękczacz. Za Twoją rada doprowadziłem do zmiękczacza kanalizę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trabi-wrc 10.04.2009 11:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2009 Za Twoją rada doprowadziłem do zmiękczacza kanalizę No i tu swoją zaletę ma szambo. Jeśli takie ilości solanki wprowadzi się rozsączaniem, albo studnią chłonną w grunt, to za 120 lat tam nic nie wyrośnie. Ja planuję zbiornik 1 m2 specjalnie na solankę - w zimie będę sprzedawał na akcję zimową albo do peklowania wędlin. Pozdrav Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 10.04.2009 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2009 Czesc Trabik, kiedy robimy jakiegos grila? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trabi-wrc 10.04.2009 11:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2009 Czesc Trabik, kiedy robimy jakiegos grila? Cześć Aniu, czem prędzej ... niech no tylko tynk się zakończy to może chwila oddechu będzie. Nie wspominając o fabryce, bo to już ludzkie pojęcie przechodzi co się dzieje. Wesołych Świąt Wam życzymy Trabiki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 10.04.2009 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2009 mam nadzieje ze wkrotce sie zobaczymy a poki co dla calej Waszej rodzinki http://img27.imageshack.us/img27/8579/nowyobrazb.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 10.04.2009 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2009 Wesołych Świąt.Zdrowia, szczęścia humoru dobrego, a, przy tym wszystkim stołu bogatego.Mokrego dyngusa, smacznego jajka.I niech, te święta będą jak bajka http://img25.imageshack.us/img25/5725/mailgooglecom7671574.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 10.04.2009 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2009 http://www.systemc.pl/domek/kurcze.jpg Tęczowych pisanek, na stole pyszności, mokrego dyngusa i wspaniałych gości. Niech to będzie czas uroczy, życzymy wszystkim miłej Wielkanocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agagaj 11.04.2009 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2009 http://www.kartki.wielkanocne.pl/images/image-4636649d0c18082adc1de28b26d9e5f8-478161_easter_bunnies.jpg Pisanych jojecek, wirzbowych bazicek, kiełbasy święconej, dużo krzanu do niej. Baby polukrzonej, kukiełki pieconej. Zmartwychwstanio w dusy i wiesny po usy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agagaj 11.04.2009 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2009 Trabik, napisałeś na GW kiedyś: A propos niczego - Elewacja plus z Sobótki ma zapasy papy podkładowej Icopal Junior WF. Ja biorę ją za 5,85 PLN/m2. Jeśli ktoś potrzebuje to tel. 071-3143000. Czy to faktycznie był Junior SBS wierzchniego krycia?? Mąż się bryknął za Twoją radą do Sobótki po papę i dostał Hydrobita Icopala w tej cenie To niemodyfikowana, wiec rozpuszcza styro i w dodatku mniej wytrzymała, bo podkładowa papa. Wcześniej Juniora kupowaliśmy za 11 zeta z groszami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trabi-wrc 11.04.2009 09:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2009 Trabik, napisałeś na GW kiedyś: A propos niczego - Elewacja plus z Sobótki ma zapasy papy podkładowej Icopal Junior WF. Ja biorę ją za 5,85 PLN/m2. Jeśli ktoś potrzebuje to tel. 071-3143000. Czy to faktycznie był Junior SBS wierzchniego krycia?? Mąż się bryknął za Twoją radą do Sobótki po papę i dostał Hydrobita Icopala w tej cenie To niemodyfikowana, wiec rozpuszcza styro i w dodatku mniej wytrzymała, bo podkładowa papa. Wcześniej Juniora kupowaliśmy za 11 zeta z groszami... Zapomniałem uaktualnić info po zakupie - faktycznie mimo 15 zapewnień ze to Junior WF przywieźli mi podkładową. Mimo to cena była dość korzystna. Pod styro jak raz. Mietka 1200 zł zaoszczędziłem kładąc papę samemu - 2 osoby x 2 dni. Pozdrav Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trabi-wrc 11.04.2009 09:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2009 Wszystkim współbudującym, tym zamierzającym oraz szczęśliwcom, którzy mają już własny dach nad głową życzymy spokojnych, zdrowych i radosnych Świąt Wielkanocnych. Velikonoční pozdrav Trabiki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts