Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Nastkowych zmagań.

Recommended Posts

• Odpowiedzi 301
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Zapomniałem uaktualnić info po zakupie - faktycznie mimo 15 zapewnień ze to Junior WF przywieźli mi podkładową. Mimo to cena była dość korzystna. Pod styro jak raz.

Pozdrav

Ale podkładową Juniora PF, czy też dostałeś Hydrobita podkładową??

A pytałam kobitki ze siedemdziesiąt razy czy aby Junior...

Papę układamy sami, nawet jakby Mietkowie chcieli to u nas zrobić za połowę ceny 8)

My z zasady wszystko wiemy i robimy lepiej :lol:

• 1 month później...

To czekam na zdjęcia:)

Jest taka piękna pogoda, a my jeszcze nie możemy zacząć budowy :( :(

Dzisiaj jescze pod wieczór pojedziemy do Galowic, żeby zobaczyć, co już zrobili Panowie od siatki.

Muszę zapytać na forum, czy ktoś nie ma z 25-30 m siatki leśnej, jakbyś coś wiedział to pisz :)

To czekam na zdjęcia:)

Jest taka piękna pogoda, a my jeszcze nie możemy zacząć budowy :( :(

Dzisiaj jescze pod wieczór pojedziemy do Galowic, żeby zobaczyć, co już zrobili Panowie od siatki.

Muszę zapytać na forum, czy ktoś nie ma z 25-30 m siatki leśnej, jakbyś coś wiedział to pisz :)

A robicie tę siatkę "docelowo", czy po budowie będzie coś lepszego? Dajecie podmurówkę pomiędzy słupkami czy siatkę do ziemi?

Pozdrav

A robicie tę siatkę "docelowo", czy po budowie będzie coś lepszego? Dajecie podmurówkę pomiędzy słupkami czy siatkę do ziemi?

Pozdrav

Z lewej strony jest siatka sąsiada.

Z dwóch stron będzie siatka ( docelowa), a z 3- przód na razie siatka leśna, po to , aby mogły wjeżdżać samochody w razie gdyby się na 5m drogi nie zmieściły lub nie mogły wykręcić. Siatka będzie bez podmurówki i do ziemi. Jak już pisałam wcześniej, gdzieś w dzienniku, jesteśmy otoczeni z 4 stron sąsiadami, a tylko szerokość 5m drogi dochodzi do ulicy, więc tylko ładna będzie brama. Reszty i tak nie widać i będą posadzone krzaki ( roślinność). :D

Trabi, no super teraz lecisz jak burza :)

Oby tak dalej, to sławojkę za miesiąc będziemy mieć :lol: :lol: :lol:

Dobrze Ci tynki zrobili?

Jakie masz te tynki?

Napisz ile zapłaciliście za m2?

Wasz synek w tym BMW taki dumny. Wygląda świetnie. :lol: :lol: :lol:

Przy wystroju wnętrza korzystamy z pomocy pani Beaty - plastyczki i dekoratora z I.ea. Po pierwszych koncepcjach widzimy, że możemy liczyć na jej wyczucie przestrzeni i koloru.

A co to za Pani Beata i ile ta przyjemność Cię kosztuje? :lol:

Oj Gosia, Gosia - nie wiem czy mam się obrazić czy nie - TO NIE JEST BMW !!!!!!!! To najprawdziwsze z prawdziwych Mitsubishi Evo VIII Zbyszka Staniszewskiego na Rajdzie Polski. Mam cichą nadzieję po tegorocznym Rajdzie Polski wrzucić fotkę w jakimś topowym WRC

A co to za Pani Beata i ile ta przyjemność Cię kosztuje? :lol:

A o tym napiszę na PW.

Pozdrav

Oj Gosia, Gosia - nie wiem czy mam się obrazić czy nie - TO NIE JEST BMW !!!!!!!! To najprawdziwsze z prawdziwych Mitsubishi Evo VIII Zbyszka Staniszewskiego na Rajdzie Polski. Mam cichą nadzieję po tegorocznym Rajdzie Polski wrzucić fotkę w jakimś topowym WRC

Pozdrav

No dobra z tym BMW, to trochę przesadziłam :oops: , co nie zmienia faktu,ze młody wygląda super w tej taczce :lol:

Trabi, co żeś dzisiaj z tymi kluczami zawojował, a ja myślałam, że sławojkę wypróbuję :lol: :lol: :lol: :lol:

Sławojka jest na zamek kodowy i żadne klucze tu nie pomogą. Kodowanie jest 128 bitowe i nie lada hackera tu trzeba żeby dokonać nieautoryzowanego sika.

Z kluczami to babol jak w książkach piszą. Najgorsze, że spodziałem się dopiero wysiadając pod domem :-(

W sumie szczęście, bo XX miała być odebrać wełnę i dopiero by było głupkowato ...

Jak mawiał Kaźmirz Pawlak - "TY MANIA NIE BOJ !!!" - będzie jeszcze niejedna okazja na primo - spotkanie, drugo - test sławojki.

Pozdrav

Sławojka jest na zamek kodowy i żadne klucze tu nie pomogą. Kodowanie jest 128 bitowe i nie lada hackera tu trzeba żeby dokonać nieautoryzowanego sika.

To też zaliczyliśmy krzaki :D :D :wink:

A tak poważnie, też myślę, że jeszcze nie raz będziemy mieć sposobność pogadania :) Żal nam tylko Ciebie było, że jechałeś przez te korki. :cry: i za chwilę musiałeś wracać :)

• 2 weeks później...

Małgosiu,

oczywiście korytowaliśmy żeby nawieziony gruz nie utopił się w żyznej warstwie gleby. Najpierw poszły resztki z wyburzenia kwatery głównej Adolfa H. (taki brunet z wąsem) czyli żelbet z przewagą żel-.

Potem poszedł gruby gruz ceglany (frakcja wielkości cegły), a na sam wierzch dopiero kruszony gruz ceglany.

W dzienniku jet zdjęcie z maja 2008 na którym widać co nieco.

Pozdrav

Małgosiu,

oczywiście korytowaliśmy żeby nawieziony gruz nie utopił się w żyznej warstwie gleby. Najpierw poszły resztki z wyburzenia kwatery głównej Adolfa H. (taki brunet z wąsem) czyli żelbet z przewagą żel-.

Potem poszedł gruby gruz ceglany (frakcja wielkości cegły), a na sam wierzch dopiero kruszony gruz ceglany.

Pozdrav

Wielkie dzięki, będziecie coś robić w ten weekend?

to może uda nam się przyjechać, ale najpierw zadzwonimy :)

Małgosiu,

Pozdrav

Wielkie dzięki, będziecie coś robić w ten weekend?

to może uda nam się przyjechać, ale najpierw zadzwonimy :)

Się wie - zaczynamy z teściem w środę po robocie - jak dobrze pójdzie to będziemy do soboty po ocieplani.

Muszę tylko wykombinować u sąsiadów rusztowanie warszawskie, bo w klatce schodowej wysooooooko.

Zapraszam oczywiście na kawkę.

Pozdrav