leszek2307 22.05.2008 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2008 Cześć Podobają mi się twoje rozważania, na temat różnych wersji, zwłaszcza te rysunkowe . Proponuję jeszcze pod rozwagę wrzucić moją wersję okna salonowego, dwie otwierane części z ruchomym słupkiem i węższymi bokami. ps. jak już gdzieś pisałem RKS-y zdecydowanie odradzam, ja zrobiłem w czterech oknach i to jest nieporozumienie. Jak już, to tylko rolety w skrzynce nad oknem. Rks to jest po prostu dziura na dwór i w połączeniu z rekuperatorem to chyba wogóle nie ma sensu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trabi-wrc 22.05.2008 23:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2008 Cześć Leszek, jutro poślę również Twoje drzwi tarasowe do wyceny. W jaki sposób wybudowany masz kominy - mam na myśli to, że dopóki komin przylega do ściany (szczytowej czy też kominkowej) to ma tylko trzy ściany, natomiast od chwili gdy jest "wolnostojący" to otrzymuje zamykającą ścianę. Na czym sie u Ciebie wspiera? O ile w ścianie kominkowej jest wieniec i na nim można budować, to na ścianie szczytowej tego nie ma. Pozdrav Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszek2307 25.05.2008 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2008 witamU mnie w ścianie szczytowej i kominkowej komin jest zbudowany z cegły i od strony domu tak jak w jest w projekcie ma 25 cm, czyli na dwie cegły. Wieńce są "wlane" w komin i stanowią jakby część muru, a powyżej dachu jedna warstwa cegły ta od strony domu jest klinkierowa, a boki i przód są domurowane osobno, a pomiędzy nimi i kominem jest ocieplenie i łączą się w całość od wysokości dachu. Trochę to zagmatwane, ale jakby coś było jeszcze niejasne to pytaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka-jonek 26.05.2008 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2008 Jeśli dyskusja jeszcze aktualna to wysyłam sygnały dymne 1. W tej wersji dom wygląda zgrabniej i cała bryła jest zwarta i elegancka. Okno dwudzielne wydaje się trochę"rozlazłe" w stosunku do pozostałych na elewacji.Wszystko oczywiście to rzecz gustu.aka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trabi-wrc 27.05.2008 06:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 Dzięki za odzew i opinię. Znaki dymne zostały dostrzeżone. Pozdrav Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 18.06.2008 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2008 Czołem Trabikowie, a Wy czemu tak zamilkliscie, coooo???? pewnie dom juz stoi chwalic mi sie tutaj z postepu prac, ino juz! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scur 18.06.2008 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2008 Sygnały dymne puszczam już prawie miesiąc i nikt ich nie odbiera. Z tego wszystkiego to skończył mi się zapas eko-groszku, który miałam zgromadzony na 3 lata. A w domu jaki ukrop miałam, bo choć na dworze gorąco to ja ciagle do pieca dokładałam żeby w końcu sygnały dymne odebrali. Nie wiem co jest grane..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trabi-wrc 18.06.2008 22:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2008 Fiu - a jednak ktoś te brednie czyta - dół budowlany spowodował dłuższe przerwy w dostawie treści. Czołem Trabikowie, a Wy czemu tak zamilkliscie, coooo???? pewnie dom juz stoi chwalic mi sie tutaj z postepu prac, ino juz! Postępy biedne - opis w dzienniku. Sygnały dymne puszczam już prawie miesiąc i nikt ich nie odbiera. Z tego wszystkiego to skończył mi się zapas eko-groszku, który miałam zgromadzony na 3 lata. A w domu jaki ukrop miałam, bo choć na dworze gorąco to ja ciagle do pieca dokładałam żeby w końcu sygnały dymne odebrali. Nie wiem co jest grane..... Agnieszka - a kierunkowy poprawny wydymiłaś? Może dlatego nic nie doszło! Ale teraz już wiem i zapisuję głos w kajecie. Komisja skrutacyjna w składzie: 1. ja będzie wnet podliczała głosy i obwieści radosną nowinę. Pozdrav Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scur 19.06.2008 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2008 No to mieliście trochę nerwówki z "fachmanami". Nie pierwszy raz w czasie tej budowy i niestety pewnie nie ostatni. Teraz jednak zapomnijcie już o tym i urlopujcie sie. Życzę słoneczka i uśmiechu od rana do wieczora. POzdrawiam całą trójkę (z inwestorkiem na czele) Do zobaczyska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 19.06.2008 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2008 Trabiki nie zazdroszcze takich przezyc, ale budowa to nie pisofkejk trza byc przygotowanym na wszystko. a co do cegly klinkierowej to ja bym burakom nie zaplacila. kazala robic a na koniec powiedziala ze tego nie bylo w umowie. Milego urlopowania i zycze i czekamy na zdjecia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszek2307 19.06.2008 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2008 z przyczyn okuciowo-bezpiecznościowych powiedziano nam, że ruchomy słupek to nie jest idealne rozwiązanie. Ponieważ jeden z Nastkowiczów (Leszek - pozdr) ma jeszcze inne rozwiązanie (2 fiksy po bokach i 2 rozwierne skrzydła pośrodku) Witam serdecznie Chciałem wtrącić swoje trzy grosze na temat ruchomego słupka. Powiedziano Ci tak pewnikiem w Druteksie, bo to jest duża firma i im się po prostu nie chce robić takich okien, bo mają dość zamówień na zwykłe, a jak ci zrobią, to dopasują do tego "dobrą" cenę, żeby cię zniechęcić. Ruchomy słupek pod względem bezpieczeństwa nie różni się prawie niczym od stałego i spokojnie można zamówić klasę WK2, a jak się uprzeć to nawet WK3 jest możliwe. A z tego co piszesz to jak zrobisz zwykłe szyby to nawet WK2 jest zbędne, chociaż są firmy, które już to mają w standardzie. Jedyną różnicą, którą da się ewidentnie zauważyć przy ruchomym słupku w tak dużym oknie jest mniejsza sztywność całej ramy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 02.07.2008 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2008 Trabiki a tak zupelnie wstepnie to pasuje Wam w nastepna sobote grill u mnie?tak myslelismy sobie z Jola i Scurka i Secamkami posiedziec, moze Daro tez wpadnie i jak ktos jeszcze bedzie mia ochote.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scur 02.07.2008 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2008 wszystko pod kontrolą , wszystko pod kontrolą ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 02.07.2008 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2008 KGB! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scur 02.07.2008 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2008 ABW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trabi-wrc 02.07.2008 12:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2008 Dzięki za zaproszenie, a szczerze powiem, że nie wiem ALE ... kierowca rajdowy został sprzedany babci tylko nie wiemy na jak długo - jeśli nie będzie potrzeby odbioru pakunku z przechowalni w przyszłą sobotę to spytam po starosłowiańsku - "WHY NOT ?" Bądźmy w kontakcie Pozdrav Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 03.07.2008 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2008 Trabi poogladalam partactwa tego majstra najlepszego od wschodu do zachodu swiata. masakra! normalnie bym mu chyab wpier.......ila jakbym go spotkala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scur 04.07.2008 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2008 Trabic - juz kilka minut myśle co napisać na tak spierdzieloną robotę. Może jednak lepiej byłoby żeby oni nie wracali po to żeby kończyć. Ja też miałam chwile, w których myslałam, że świat na głowie stanął ale że muszę z tymi partaczami jakoś przetrwać. Ale to nie zawsze najlepsze wyjście. Są lepsi, uczciwi, normalni. Zastanówcie sie. Może termin sie przesunie ale z perspektywy czasu inaczej będziecie na to patrzyli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszek2307 04.07.2008 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2008 Witam Widzę, że nie masz lekko, ekipa mocno fachowa. Wiesz u mnie się też trochę rozlazło , ale nad drzwiami wejściowymi i teraz już nie mogę dać 12 cm styropianu jak miało być tylko po podkuciu mieści się ledwo 5 cm. To co podpatrzyłem, to póki jeszcze świeże można wyrzeźbić siekierą. Może się trochę stępi, ale lepsze to niż kucie twardego betonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trabi-wrc 04.07.2008 09:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2008 Dzięki za słowa otuchy. Może coś się zmieni, ale nie jest łatwo. W sumie kotwy to mały pikuś, bo po prostu je wytnę i wkleję obok jak się patrzy. Gorzej z niedoróbkami i niedokończoną robotą przy ociepleniu fundamentu. Muszę odkopać spód, w miejscach gdzie są szczeliny (styro nie spoczywa na ławie tylko jest szpara) wpuścić piankę, pociągnąć klejem i siatką. Sęk w tym, że jeszcze tego nigdy nie robiłem ale to chyba nie jest duża filozofia. Wszelkie porady nt. "Zrób to sam" mile widziane. Pozdrav Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts