Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Nastkowych zmagań.

Recommended Posts

• Odpowiedzi 301
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

No kurde żyjesz.... Tak długo nic nie pisałeś :lol:

Życzę wytrwałości i cierpliwości. Ja przechodzę to właśnie z wodociągami i to na samym początku zmagań budowlanych. Jak pomyślę, co mnie jeszcze czeka w przyszłości, to odechciewa mi się budowy....

Pozdrawiam :D

A dajże spokój - dzisiaj brat mnie spytał czym żyje nasz synek (pod kątem tzw. zajączka). Po chwili zastanowienia musiałem przyznać, że widzę go ostatnio tylko rano od przebudzenia do pożegnania w przedszkolu i w ostatnich 2 tygodniach nie widziałem go zbyt wiele.

Pamiętaj, że statystyka nie kłamie - jeśli mi się spiętrzyło tyle knotów i tylu partaczy to w promieniu min. 100 km domy będą się same stawiały, kąt prosty będzie miał 90st. (chyba, że jak mawiał prof. Kolaczek omyłkowo zostanie przyjęte 100 st. - pomylone z temperaturą wrzenia), a cos fi nie będzie większy od 1.

Pozdrav

Pamiętaj, że statystyka nie kłamie - jeśli mi się spiętrzyło tyle knotów i tylu partaczy to w promieniu min. 100 km domy będą się same stawiały, kąt prosty będzie miał 90st. (chyba, że jak mawiał prof. Kolaczek omyłkowo zostanie przyjęte 100 st. - pomylone z temperaturą wrzenia), a cos fi nie będzie większy od 1.

małe kłamstwo, duże kłamstwo, statystyka ;)

Jednak przyjmując teorię za prawdziwą, to żałuję że nie mieszkamy po sąsiedzku - paru partaczy nie do krążyłoby do mnie :) Przynajmniej chyba małżowina Ci nie suszy, moja już na święta chciała się przeprowadzać, 10dni po zrobieniu wylewek....

Jednak przyjmując teorię za prawdziwą, to żałuję że nie mieszkamy po sąsiedzku - paru partaczy nie do krążyłoby do mnie :) Przynajmniej chyba małżowina Ci nie suszy, moja już na święta chciała się przeprowadzać, 10dni po zrobieniu wylewek....

Mam tu pewne przemyślenia - pech przywędrował na nasze budowy wraz z materiałem na ściany nośne z E+. ;-)

Mam tu pewne przemyślenia - pech przywędrował na nasze budowy wraz z materiałem na ściany nośne z E+. ;-)

Hej,

mam Trabi nadzieję, że nie zaraziłeś całej okolicy tym pechem :lol: :lol: :lol:

To może my poczekamy z tym budowaniem, albo odczynimy czary nad Gminą Żórawina :lol: :lol: :lol: i do tego zatrudnimy kogo, no kogo -

WÓJTA :lol: :lol: :lol: :lol:

Chociaż Michał stwierdził, że może lepiej nie, bo to też spieprzy........ :wink:

Musisz obwiązać dom czerwoną kokardką to odpesza bardzo skutecznie,

Sprawdzona metoda stosowana na wózkach z niemowlakami - widziałeś kiedyś niemowlaka z problemami budowlanymi http://www.cosgan.de/images/smilie/frech/g010.gif

o dzien dobry Secamku, dzien dobry Trabi

kiedy jakiegos grila na rozpoczecie sezonu robimy?

Dzień dobry sister :)

dobrze kombinujesz z tym grilem :D moze jak zrobimy to w końcu ta wiosna przyjdzie

Jestem za - teraz mi kładą posadzki, potem tynkowanie a potem można grillować, żeby się to wszystko nie rozeschło ;-)

Pozdrav

Powiem Ci tak - kolesie wydają się znać na robocie. Jak będę mógł wchodzić to pomierzę i dam znać.

Na razie w sprawie kotłowni stanęło na tym, że najpierw posadzkarz się wypowie czy faktycznie zrobi spadki na kleju, a jeśli nieodwołalnie powie, że nie, to posadzkarze obiecali, że albo skują posadzkę i zrobią ją jeszcze raz, albo zeszlifują ją ze spadkami.

Taka odpowiedź mnie na razie satysfakcjonuje - we wtorek popołudniu przyjdzie pan kafelkarz i powie co o tym sądzi.

Pozdrav

• 2 weeks później...
Po rozliczeniu się z wykonawcą (zostało jeszcze rozliczyć włókna PP i plastyfikator) zadzwoniłem, bo zapomniał mi oddać klucz. Przy okazji spytałem, czy porobione są spadki w kotłowni do kratki odpływowej. Mistrzu powiedział, że nie, bo powierzchnia była tak mała, że nie zmieściłaby mu się żadna łata, a tak to kafelkarz przełamie sobie to na kleju

Dzisiaj zadzwoniłem ponownie (po konsultacji z Big Brotherem), żeby dzisiaj dolali spadki, więc facio mi mówi, że teraz to już niemożliwe, bo odlezie i jedyne wyjście to skuwać posadzkę i wylewać na nowo. A tak w ogóle to usłyszałem pytanie - A po co tam spadki, jak się woda wyleje to i tak poleci do garażu. Ręce mi opadają. Czas przekuć kosy na sztorc.

Już powinieneś się przyzwyczaić :) Każdy artysta robi tak aby się nie narobić, ja już nie zwracam uwagi na takie "szczegóły. Na szczęście nie będę miał już żadnej ekipy w domu... :roll: :)