Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Na forum wprawdzie bywam raczej biernie, co nie znaczy, że mało aktywnie. Budowanie mam w planie (nie wiem, jak dalekim) i "Projekty" szczególnie mnie interesują. Mam następującą propozycję: żeby w pierwszym zdaniu wątku o jakimś projekcie "Czy ktoś wybudował lub buduje dom ... (tu nazwa projektu)" zawsze wklejać linki do owych. Łatwiej się wtedy ustosunkować. :D

• Odpowiedzi 54
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Na forum wprawdzie bywam raczej biernie, co nie znaczy, że mało aktywnie. Budowanie mam w planie (nie wiem, jak dalekim) i "Projekty" szczególnie mnie interesują. Mam następującą propozycję: żeby w pierwszym zdaniu wątku o jakimś projekcie "Czy ktoś wybudował lub buduje dom ... (tu nazwa projektu)" zawsze wklejać linki do owych. Łatwiej się wtedy ustosunkować. Wiele osób tak właśnie robi, a resztę upraszam mile :D

Przychylam się do prośby Ewuni.

Ja w przypadku, gdy znajduję coś w necie lub cytuję coś staram się zawse podać do tego materiału link (odnośnik ?, hiperłącze ?). To naprawdę ułatwia poruszanie się po Forum i nie tylko.

Jak robić bardzo czytelne linki podałem w wątku Poprawcie błędy w tematach wątków Gości. (25-Sie-2003 11:43) .

Zwracała już na to uwagę Aleksandryta w wątku

http://www.murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=11295

a ja tę prośbę ponawiałam w wątku

http://www.murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=12123

.....i nic to nie dało :(

Ja tylko otwieram wątek o projekcie, ale jak nie widzę, że jest link, to nawet nie czytam :evil: Podejrzewam, że piszący uznają, że zainteresowani projektem i tak go znają...nie wiem.

• 1 month później...
Ja w przypadku, gdy znajduję coś w necie lub cytuję coś staram się zawsze podać do tego materiału link
Pięknie to robisz :D I jeszcze ten dar edukacyjny :wink:

Inny sposób wstawiania linków (chyba prostszy) opisałem w tym wątku .

Ja od początku, jak tu jestem robię tak samo a nikt mi nie gratuluje :cry: A Marzycielom i owszem HenoK nie żałuje pochwał :wink:.

Ja od początku, jak tu jestem robię tak samo a nikt mi nie gratuluje :cry: A Marzycielom i owszem HenoK nie żałuje pochwał :wink:.

Ewunia, nieładnie tak kłamać - na Forum piszesz od 13 grudnia 2002 r. a linki zaczęłaś stosować 28 sierpnia 2003 r. . Jednak trzeba przyznać, że od tego czasu robisz to systematycznie :) i skutecznie ( chyba moja szkoła :lol: ).

Podoba mi się Twój styl wypowiedzi.

Ja od początku, jak tu jestem robię tak samo
Ewunia, nieładnie tak kłamać - linki zaczęłaś stosować 28 sierpnia 2003 r. .
Mocne słowa.

A to nie kłamstwo, tylko niedoprecyzowana wypowiedź. Powinno być: "od kiedy zaczęłam stosować wklejanie linków robię to tak samo", czyli od początku, może nie uczestnictwa, ale czynności, jako takiej. Wczesniej niczego nie wklejałam. Chyba, bo nie chce mi się sprawdzać.

Ja nic nie rozumiem ? O co właściwie Wam chodzi ? Czy to do mnie ? Co się dzieje ? O czym mówicie ? Ludzi interesuje co macie do powiedzenia w danym temacie / zadzam się , że link jest niezbędny / a najważniejsza jest treść a nie forma przekazu . To jest forum dyskusyjne Muratora a nie CZAT na jakimś portalu. Z wyrazami szacuku ....

Nie chciałem aby to tak zabrzmiało , ale stoję przed pewnym wyborem , szpieszę się bo taki mam warunek zrobienia tego co chcę . Cieszę się wprawdzie , że jest tyle osób które rozmawiają o temacie , ale ja nadal nic nie wiem , a czas leci nieubłaganie . Być może żle zadałem pytanie ? :o

Ja myślę, że akurat w tych wątkach chodziło o linki do pracowni bo jeśli ktoś pisze co sądzicie o tym projekcie lub tamtym to jak mamy mu szybko doradzić skoro aby znaleźć ten projekt musimy przeszukać pół internetu, a jak jest link to odrazu możemy na to zerknąć, sprawdzić i coś doradzić. :)

• 3 weeks później...