Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Budowanie marzeń - komentarze

Recommended Posts

Witam. Mam takie pytanie do Pani. Szukam koloru impregnatu do podbitki. Przeglądałam Pani dziennik budowy i bardzo spodobał mi się ten kolor. Dachówkę mam chyba w takim samym kolorze- firma rupp ceramik kolor miedziany. Byłabym bardzo wdzięczna gdyby napisała mi Pani jaki jest to kolor i z jakiej firmy, te wzorniki w sklepach jakoś mnie nie przekonują. I gdyby mogła Pani jeszcze dodać kilka fotek tak żeby było wieać dachówkę i podbitkę. Byłabym naprawdę wdzięczna!!! Z góry dziękuję i powodzenia w dalszej budowie!!!

• Odpowiedzi 390
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam, miło mi, że pierwszy Pani post jest właśnie u mnie :D.

Moja dachówka to Roben, ale też miedź.

Przejrzałam faktury i wychodzi mi, że jest to impregnat Altaxin, kolor orzech. Wybrał go szef mojej ekipy i na szczęście spodobał mi się.

Kolor chyba najlepiej widać tu:

http://lh5.ggpht.com/_Nz61_zWt2bY/SRFozQP619I/AAAAAAAAFhw/rCMQc5WGTaU/s800/pok%20dzienny%20panorma.jpg

http://lh3.ggpht.com/_Nz61_zWt2bY/SRsroUsat4I/AAAAAAAAFoM/ISDPGkeMM4o/s800/IMG_0790_edited-1.jpg

Kładę dzieci spać, zaraz poszukam innych fotek.

Waldek, przeklejam z innego miejsca:

Jest to prościutki filtr Eko-Dafi,secyfikacje niewiele o nim mówią (a i to mnie niewiele mówi)

Cytat:

- wkład z żywicą jonowymienną służy do zmiękczania wody. W trakcie procesu filtracji usuwane są m.in. jony wapnia i magnezu, których sole powodują twardość wody. Po przefiltrowaniu otrzymuje się wodę miekką, pozbawioną śladowych ilości metali ciężkich. Stopień usuwania twardości uzależniony jest od wielu czynników (np: odczyn wody, stopień twardości itp.) i waha się w granicach od 90-30%.

Przy twardości ogólnej 12°d (213,6 mg CaCO/ litr) za pomocą wkładu Eko-Dafi można zmiękczyć około 650-700 litrów. Po tej ilości należy wkład wymienić lub poddać regeneracji. Zalecany okres użytkowania wkładu żywiczego Eko-Dafi do 4 miesięcy.

- wymiana co 12-16 tyg. w zależności od zanieczyszczenia wody

Cytat:

Wydajność -7l/min, Temperatura-30st.C

Bez problemu znajdziesz go w sieci. Podobno ten zmiękczający nie da rady zmiękczyć całej wody użytkowej, no ale o tym przekonam się jak juz zamieszkam.

Odlo, na razie nie wyceniałam balustrady. Mam niedaleko dużą firmę zajmującą się szkłem i liczę, że nie będzie tragicznie. Pytałam ich o drzwi szklane do holu i, nie pamiętam dokładnie ile - chyba coś koło 1300-1600 zł, ale było to zdecydowanie mniej niż podobne drzwi na Allegro.

Zdradź, proszę, jaka byłą Twoja wycena.

Odlo, wyceniliśmy dziś balustradę. Wychodzi jej u nas jakieś 11,58 m bieżącego. Podobno inaczej liczy się fragmenty biegnące po skosie a inaczej te prosto. Nie jest chyba tak drogo jak wycena, którą Ty podałaś, ale biorąc wszystko pod uwagę tanio też nie jest. Za te wszystkie metry wyszłoby 7,5 tys montażem, do tego zaproponowali metalowy uchwyt za 1,5 tys. No i teraz się zastanawiam czy gdzieś w ogóle dostanę taniej jakąkolwiek balustradę, bo te stalowe też są w podobnych cenach chyba, na drewniana nie mam pomysłu, i czy faktycznie byłaby tańsza?