josephine 24.04.2009 14:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2009 JCzytając Wasz dzienniczek, zakochałem się do projektu Dorotka, i teraz mierzę jego na siebie. Musze powiedzieć, że mnie się ten dom też bardzo podoba, jest super-funkcjonalny,no może brakuje mi tylko spiżarni przy kuchni, ale to szczegół, który jakoś zniosę - większe zapasy będa w garażu. Również z Waszych foto zrozumiałem, że strych nad garażem nie można pełnowartościowy wykorzystywać, niska wysokość sufitu. Albo mylę się? Obniżyliśmy trochę nasz stru=ych nad garażem i powstało tam coś w rodzaju antresoli - na upartego da się z tego chyba zrobić pokój - pozostaje tylko kwestia wejścia: z garażu, dobudowanymi schodami z zewnątrz, z przyległej sypialni lub z łazienki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
josephine 24.04.2009 14:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2009 josephine, fajne te drzwi ogrodowe Czy mogę prosić o namiary. Innymi słowy razem się docieplamy...tylko, że Ty masz środek zrobiony pozdr Drzwi dostępne w Praktikerze za jedyne 739 zł/szt. - metalowe, antywłamaniowe. Z tym dociepleniem to prześladuje nas jakiś pech - druga ekipa przed podjęciem się pracy oglądała dom wraz z szefem, szef ustalił stawkę, a teraz po 2 dniach stwierdzili, że muszą dostać więcej. No i znów szukamy ekipy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
voffka75 28.04.2009 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 1. Chcę przeprowadzić matematyczne ćwiczenie za możliwym kosztem domu. Koszt w złotych mnie nie zadowala. Możecie nazwać ilość bloków ściana, które były wykorzystane? W jednostkach albo m3? Ile plac zewnętrznych ściana domu m2?Możecie nazwać dokładniejszą specyfikację na dach: plac dachu, ilość dachowki ksztaltowe i asortyment? 2. Wysokość sufitu w pomieszczeniu nad garażem? Być może tam zrobić pralnię? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
josephine 30.04.2009 20:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2009 Oj, voffka, zmuszasz mnie do przekopania wszystkich faktur! Ściany domu powstały z bloczków 24x20x60 cm, wyszło mi, ze kupiliśmy ich 2324 sztuki. Dodatkowo na ścianki działowe kupiliśmy bloczki o grubości 11,5 cm - 728 sztuk, ale trochę nam ich zostało. Ile jest metrów ścian? nie mam pojęcia! Wg. projektu wysokość budynku od gruntu ma 8,5 m a długość elewacji frontowej (z powiększonym garażem) - 18,48 - może oś z tego wywnioskujesz? Powierzchnia dachu to podobno 306 m2. Dachówki podstawowej Roben Miedź Plus zamówiliśmy 3000 szt. (z czego zwróciliśmy prawie 350 szt.) Do tego były między innymi dachówki skrajne lewe i prawe (po 71 szt. każdej), gąsiory - 79 szt. i kilka innych. Co do garażu - stale zapomina o zabraniu miernika, żeby zmierzyć wysokość tego stryszku, byłam na nim raz i moe wrażenia były bardzo pozytywne - sporo miejsca i wystarczająco wysoko. Pralnię z suszarnią zrobisz bez problemu, a może i np. siłownię. Nie wiem jakie planujesz ogrzewanie, bo jeśli gazowe, to pralnia spokojnie zmieści się w pomieszczeniu gospodarczym - ja tam ją będę miała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agmar2009 09.05.2009 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2009 Witam po mojej długiej nieobecności Wciąż slędzę postepy Waszej budowy i az zazdrosczę, że już tak daleko jesteście w postepie budowy. My właśnie zaczynami i jesteśmy na etapie poszukiwań ekipy. Czy mogłabyś mi posłac namiary na waszego wykonawcę stanu surowego? Dziękuje za pomoc i pozdrawiam, agmar2009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
josephine 09.05.2009 13:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2009 Agmar, odpisałam w końcu... Mam nadzieję, że założysz dziennik budowy - bardzo chętnie popatrzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agmar2009 10.05.2009 04:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2009 Dzięki za namiary. Faktycznie chyba nic z tego, bo my jesteśmy z południa, ale mimo wszystko wielkie dzięki. Tak, cały czas nosze się z zamiarem założenia dziennika ale w zwiąku z tym, że mamy teraz bardzo napiety życiowo okres (własnie czakamy na kolejną naszą pociechę, która miała urodzic się już tydzień temu oraz wszystkie załatwienia związane z rozpoczęciem budowy), dlatego odkładam to na później. Jak tylko ruszę z dziennikiem na pewno dam ci znac. Pozdrawiam, agmar2009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
josephine 10.05.2009 12:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2009 Czekam z niecierpliwością i gratuluję powiększenia rodziny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 16.05.2009 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2009 Piekny ten domek wychodzi Jestem zaskoczona wielkoscia pomieszczen bo przeciez nachylenie dachu nie jest bardzo duze (jak na dach dwuspadowy) Mozesz napisac gdzie zamawialas te szafke pod umywalke?Czy umywalke kupowalas identyczna jak na fotce? Podobaja mi sie kanciaste ksztalty i tez moze jedna lazienke zrobie w takim stylu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
josephine 16.05.2009 13:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2009 Kakusku pokoje na górze są rzeczywiście duże, może to zasługa dość dużej podstawy domu i umieszczenia garderób pod skosami? O która szafkę z umywalką pytasz - stojącą czy wiszącą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 16.05.2009 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2009 Ten dom jest batrdzo dobrze rozplanowany-wykorzystane sa maksymalnie pomieszczenia i jako jeden z niewielu ma dwa dodatkowe pokoje na dole (oczywiscie patzrac na jego sredni metraz) Chodzilo mi o ta szafke wiszaca Pamietam twoje przeboje z oknami.Teraz masz duzo ladniejszy kolorek Zamkneliscie juz jakos pozytywnie tamta sprawe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
josephine 16.05.2009 17:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2009 Wisząca szafka, to tak naprawdę 3 szafki Antado F4, kupiłam je z Allegro od użytkownika o nazwie woltel, to ta aukcjato była najtańsza oferta , jaką udało mi się znaleźć, niestety, z tego co widzę, przynajmniej na razie nie ma już tego kompletu w jego ofercie.tutaj jest inna aukcja, ale koszt przesyłki wyższy.Jak widzisz do kupienia jest cały zestaw z umywalką, oczywiście można też każdy z elementów kupić oddzielnie, ale wtedy wychodzi drożej. Sprawa z oknami jest na dobrej drodze, ostatnio otrzymaliśmy z sądu opinię biegłego, który przyznaje mi rację w całej rozciągłości, wnioskuję więc, że wyrok sądu będzie dla nas korzystny. Nie omieszkam wtedy opisać sprawy dokładniej, bo z tego co zauważyłam wiele firm zajmujących się oknami wstawia je w niefachowy sposób i nawet jeśli próbują to później jakoś "zamaskować" to prędzej czy później klienci będą mieć problemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 16.05.2009 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2009 Dzieki Dobrze zrobilas nie dajac sie namowic na zatuszowanie sprawy.Niech wiedza ze nie mozna bezkarnie robic fuszerek na koszt inwestora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 23.05.2009 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2009 josephine, pokaż tą kończącą się elewację A wybór koloru który się nie brudzi: oto jest zadanie...a o jakich kolorach myślałaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
josephine 23.05.2009 19:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2009 Amtlo, no właśnie o kolorach baaardzo jasnych, ale podobno któreś z farb - nie pamiętam które - silikatowe czy inne - maja właściwość nieprzyjmowania brudu. Albo przynajmniej łatwiejszego czyszczenia. Zdjęć żadnych nie mam, bo zawsze jak jestem domku to nie ma aparatu. Może jutro. Juz nie mogę się doczekać tego zewnętrznego wykończenia... (nie mówiąc o wnętrzu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 08.06.2009 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2009 Śicznie, ślicznie, ślicznie....co tu więcej pisać Chyba tylko, żeby szybko kończyli pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
josephine 08.06.2009 18:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2009 Amen! dzekuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agmar2009 17.06.2009 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2009 Witam Josephine!wlaśnie siedzimy z mężem i analizujemy pewne zmiany w projekcie i stąd mamy do ciebie pytanko w kwestii małego okna w salonie "od strony wejścia". Czy według ciebie to okno jest potrzebne w tym miejscu? Pytam, bo zastanawiamy się czy by z niego nie zrezygnowac. Wydaje się, że umieszczenie tego okna od strony zadaszonej i tak nie daje zbyt wiele swiatła do środka. Czy podzielasz naszą opnię?Dzięki i pozdrawiamy,agmar2009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
josephine 17.06.2009 20:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2009 Światła jest tam sporo - u nas oprócz tego okna światło wpada przez powiększone okno główne, oba okna jadalni i kuchni - bo nie mamy tam tej projektowanej ściany. Myślę, że można by się bez tego okna obejść. Również was pozdrawiam i mam nadzieję że szybko rozpoczniecie budowę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delfina7 19.06.2009 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2009 Witam się i ja:) i przyznaje do podglądactwa , a do napisania zmobilizował mnie kolor elewacji. No normalnie bomba:) Czy moglibyście zdradzi co to za kolorki i jaki tynk , czy malowaliście? I te białe wykończenie okien , ślicznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts