josephine 19.06.2009 19:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2009 Delfino, cieszę się, że elewacja znalazła uznanie w Twoich oczach, zwłaszcza, że naprawdę bałam się, że mi nie wyjdzie. Bonie nie są zupełnie białe, ale ten kolor jest naprawdę śliczny. Dokładne wskazówki zajdziesz w ostatnim poście na 4. stronie dziennika. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agmar2009 20.06.2009 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2009 josephine, dzisiaj zaczęłam pisac nasz dziennik budowy. Jeszcze mało w nim ogólnych informacji ale postaram się je uzupełnic tak szybko jak będę mogła. Trzymaj za nas kciuki. Pozdrawiam,agmar2009DZIENNIK BUDOWYKOMENTARZE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
josephine 21.06.2009 17:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2009 Oooo, fajnie!!! Jadę w odwiedziny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikuś 22.06.2009 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 Witam, dopiero dzisiaj odwiedziłam Twój dziennik, nie przeczytałam jescze całego ale domek jest piękny, bardzo mi się podoba, My dopiero mamy zrobione fundamenty teraz czekamy aż przestanie padać. Będę tu zaglądać chociażby dlatego, że Moje dzieci tez mają na imię Kuba i Asia (kuba jest starszy) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
josephine 22.06.2009 21:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 Witaj nikuś, dziękuję za miłe słowa o moim domu. Zapraszam częściej i mam nadzieję, że też pochwalisz się budową swojego domu. Pozdrawiam Twoje dziecieczki - ciekawy zbieg okoliczności, co do imion, zwłaszcza, że Asia nie jest specjalnie popularnym imieniem. Ile mają lat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikuś 23.06.2009 05:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2009 Masz rację, o uile Jakub jest bardzo popularnym imieniem o tyle Joanna to już imię na "wymarciu" (Kubuś 4,5, Asia prawie 2), a domek będę podziwić i napewno coś ściągnę Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 28.06.2009 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2009 Witam:)elewacja domku bardzo ladna, fajnie dobraliście okna i drzwi.bedę zagladac !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
josephine 28.06.2009 18:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2009 Miło mi gościć! Dziękuję za uznanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agmar2009 29.06.2009 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2009 Oooo, fajnie!!! Jadę w odwiedziny Zapraszamy! Oglądam i zazdroszczę, że wy już na tym etapie jesteście. Pięknie to wszystko zaczyna wyglądac. Na kiedy robisz przymiarki do wprowadzki? My utknęliśmy w miejscu przez pogodę i czekamy z niecierpliwością na ukończenie stanu zero. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
josephine 29.06.2009 16:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2009 Naprawdę jest już coraz piękniej, i z każdym dniem utwierdzam się w przekonaniu, że ten projekt to był dobry wybór, choć z zewnątrz marzył nam sie bardziej nowoczesny. Przeprowadzka zaczęła się u nas już jesienią - pierwszy termin miał być w grudniu, jak uda się w wakacje to będzie dobrze. W mieszkaniu mamy już w każdym razie piękną pudłościankę ze spakowanymi rzeczami. Co gorsza w szafach naszego dobytku wcale nie ubyło! To u was tak leje strasznie? Bo u nas z upał niesamowity, prawie nie ma czym oddychać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agmar2009 02.07.2009 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 To u was tak leje strasznie? Bo u nas z upał niesamowity, prawie nie ma czym oddychać. U nas duchota przeplata się z burzami. Czasami ulewa przychodzi tak z nienancka, że nawet się nie spodziewasz a czasami poprzedzona jest takimi wyładowaniami atmosferycznymi, że aż strach w oczach. Na szczęście nie zdarzają się u nas takie zalania jak pokazują w telewizji. jak uda się w wakacje to będzie dobrze Z twoim zorganizowaniem i podejściem na pewno się uda. Trzymam kciuki i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agata z małopolski 13.07.2009 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2009 Zawsze czytam Twój dziennik jak jesteś na pierwszej stronie, tyle u Ciebie ciekawych rzeczy, powodzenie.Zapraszam do mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 17.07.2009 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2009 Faktycznie, że ta żółć wyszła bardzo konkretna - o ile monitor nie przekłamuje.... A kolorek na schodach bardzo mi się podoba Barierka już gotowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
josephine 18.07.2009 10:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2009 Amtlo, niestety nie przekłamuje w tym wypadku - pokój świeci jakby był ze złota. Nie wiem, może jakieś granatowe zasłony i inne dodatki pomogą. A może kremowe? Barierka podobno od tygodnia jest gotowa, chyba w środę już będzie zamontowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 18.07.2009 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2009 AmtloNie wiem, może jakieś granatowe zasłony i inne dodatki pomogą. A może kremowe? Do pokoju dziecięcego kontrast jak najbardziej....ponieważ nie przepadam za niebieskimi, to dla mnie pokazywana zieleń...ale zobacz jeszcze faktycznie z granatem może fajnie kontrastować A Babcia, chyba sama musi zdecydować w czym się będzie dobrze czuła? Bo np. ja wybrałabym kremowy - ale nie znam upodobań Babci pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agata z małopolski 23.07.2009 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2009 Witaj Josephine! Na bieżąco przegladam postępy w Waszym domku, przecudnie.To hawajskie słonce jest zarezerwowane przez moją córkę do jej pokoju, no kolior piękny, wyrazisty.Jeszcze raz gratuluję postępów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
josephine 24.07.2009 07:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2009 To hawajskie słonce jest zarezerwowane przez moją córkę do jej pokoju, no kolior piękny, wyrazisty. Oj wyrazisty, i to bardzo. Musisz uważać jeśli jest to mały pokój, żeby z nim nie przedobrzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
josephine 27.07.2009 14:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2009 Dla Jędralków kilka fotek salonowych, później spróbuje zrobić lepszehttp://lh4.ggpht.com/_Nz61_zWt2bY/Sm28ABaGOOI/AAAAAAAAJOw/5FbYQsCLZ6I/s800/IMG_1876.JPG http://lh4.ggpht.com/_Nz61_zWt2bY/Sm28ArAgjZI/AAAAAAAAJO0/g1_f8hWi_ec/s800/IMG_1877.JPG http://lh5.ggpht.com/_Nz61_zWt2bY/Sm28Bog1vdI/AAAAAAAAJO4/e5MjbfMKz5o/s800/IMG_1878.JPG http://lh6.ggpht.com/_Nz61_zWt2bY/Sm28B3uV3UI/AAAAAAAAJO8/DC_G7dpt3Ko/s800/panorama%20salon.jpg Z tego co dziś zauważyłam, to, żeby zrobić nad salonem pomieszczenie, trzeba by wyżej zbudować te ścianę z dużym oknem wysuniętą z obrysu budynku. Przyszło i do głowo, że jeśli chcecie w pokoju na górze (tym z dużym balkonem) zrobić salonik to moglibyście pokusić się o wstawienie tam, gdzie ja mam garderobę dużych okien dachowych między krokwiami. Zastanawialiśmy się nad tym nim nam jeszcze pokryli dach, ale opcja garderoby zwyciężyła (zwłaszcza, że u nas widok byłby na skrzyżowanie) - niemniej efekt byłby niesamowity. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jędralek 27.07.2009 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2009 Dziękujemy (i prosimy o więcej, szczególnie tych szerokokątnych z dołu, z obu stron salonu...) Tych garderób (?) to my się nie chcemy pozbywać, jeśli już to właśnie tylko tę jedną w pokoju od zachodu z balkonem i wtedy jasne, że chcemy pomieszczenie doświetlić oknami w dachu i luksferami... 'ZA chwilę' siadamy z naszym architekto-kierownikiem budowy do adaptacji projektu i dogadania się jakby ten ewentualny strop zrobić, bo jeszcze nie zapadła klamka, że będzie... Pozdrawiamy i czekamy na dalsze wieści z frontu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agi-Kal 27.07.2009 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2009 Witaj josephine!To ja Agata z małopolski, zmieniłam swój profil oraz trochę namieszałam w dzienniku, teraz znajdziesz mnie pod takim nickem.Powodzonka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts