Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Budowanie marzeń - komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 390
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

no super

ja sobie jakoś nie mogę wyobrazić że kiedyś będziemy w tym domu mieszkać. budujemy i budujemy i w mojej świadomości jakoś brakuje zdania sobie sprawy z tego że to kiedyś będzie dom. kiedy to następuje? jak już są wykończone pomieszczenia?

No to kiedy w końcu pokażesz nam tą kuchnię? Przyznam, że zżera nas ciekawośc i nie możemy doczekać się tej ostatecznej "wizulizacji" :wink: :lol:

My aktualnie jesteśmy na etapie okien i dopatrzyliśmy się w twoim dzienniku, że chyba zmieniłaś całkowicie rozmiary okien od stony kuchni, a to w Waszej sypialni też jakieś takie większe jest w stosunku do tych dolnych. Czy mam rację? Jeżeli tak to czemu zdecydowaliście się na takie zmiany? Wydaje się też, że małe okienka w garażu i pomieszczeniu gospodarczym też są innych rozmiarów niż w projekcie???

my na szczęście sie tak guzdramy że ten moment to przyjdzie chyba dopiero za dwa lata. już teraz stwierdziliśmy że boże narodzenie jest nierealne. i najbardziej prawdopodobna będzie wiosna.

No niestety rzadko komu udaje się dotrzymać terminów. Ale ostatecznie może nie będzie tak źle, przecież u Was już ostateczna wykończeniówka!

No to kiedy w końcu pokażesz nam tą kuchnię? Przyznam, że zżera nas ciekawośc i nie możemy doczekać się tej ostatecznej "wizulizacji" :wink: :lol:

My aktualnie jesteśmy na etapie okien i dopatrzyliśmy się w twoim dzienniku, że chyba zmieniłaś całkowicie rozmiary okien od stony kuchni, a to w Waszej sypialni też jakieś takie większe jest w stosunku do tych dolnych. Czy mam rację? Jeżeli tak to czemu zdecydowaliście się na takie zmiany? Wydaje się też, że małe okienka w garażu i pomieszczeniu gospodarczym też są innych rozmiarów niż w projekcie???

Kuchnia ciągle się robi, choć powinna już być skończona. Generalnie podoba mi się, ale dziś okazało się, że zaślepka w narożniku niezbyt ciekawie wygląda i niekoniecznie dobrze spełnia swoją funkcję. Pokażę ją zapewne jak już się przeprowadzimy ostatecznie i odnajdziemy w nowym domu.

Co do okien to faktycznie okno w kuchni zostało nieco skrócone, tak, żeby było trochę ponad blatem.

W sypialni jest większe, ale ono takie właściwie jest w oryginale (tyle, że balkonowe). Faktycznie nie są zbyt symetryczne, ale jeśli chodzi o ich szerokość to akurat nie ingerowaliśmy. Te małę okienka to dłuuuga histora: po pierwsze w projekcie były między nimi różnice (bodajże te orzy wejściu było krótsze), po drugie murarze zostawili mi tak różen otwory, że właściwie nie mogłąm się w nich połapać, a po trzecie przy zamawianiu ostaecznych okien wyszło tak jak wyszło :lol: . Jedną z pierwszych naszych zmian było wydłużenie okna w salonie i uważam to za fajny pomysł.

Witam baaaardzo ładny domek, niesamowicie odważne kolory jak dla mnie, gratuluje odwagi i pomysłów bo są super, kilka kolorków podkradnę pewnie do swojego domku :) ale mam pytanie odnośnie

- gresu w salonie i innych pomieszczeniach, co to za gres, jaki kolor, rozmiar i jaki jest w utrzymaniu, bardzo mi się podoba i szukam właśnie czegoś na podłogi :)

- Jaki rozmiar brodzika macie w dużej łazience czy jest wystarczający dla dorosłej osoby ????

- i co to za barierki, jaka firma i czy drogo wyszło :) też w moim stylu... Pozdrawiam.

Agol gres to Logan Crema 45x90, jak dotad jestem z niego zadowolona. Zdecydowanie lepiej wygląda niz polerowany, który chciałam pierwotnie - na połysku widać było piasek i pył z podwórka, a na tym jakoś brud nie rzuca się w oczy.

Balustrada jest ze stali nierdzewnej, robiła ją firma lokalna, za całość z montażem wyszło 3600.

Pozdrawiam i dziękuję za miłe słowa.

bardzo mi sie podobają meble łazienkowe...czy mogę zapytać gdzie je kupiłaś i ile kosztowały?czekam na końcowy efekt z niecierpliwością, a u mnie dopiero fundamenty...

O matko, czy ja Ci nie odpowiedziałam??? Czy może odpowiedziałam na priva, bo nie pamietam??? O które meble łazienkowe chodzi?

josephine, masz cudną kuchnię!

Dziękuję :D i witam w moich wirtualnych progach.

możesz napisac bliższe szczegóły - fronty, płytki i osprzęt?

...i co to za fajny blat?

Meble sa wykonane z płyty laminowanej Kronopol D7780 PR Akacja, blat - BiuroStyl Beton City 256s (wygląda bosko choć to zwykłą płyta).

Które płytki Cię interesują i który sprzęt?