Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Budowanie marzeń - komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 390
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

O dziwo, mimo moich obaw, tynki nadal trzymaja się ścian :lol: . A były kładzione w naprawdę niekorzystnych warukach, tynkarze łatali dziury okienne czym się dało, żeby wiatr nie hulał, mrozik też się pojawił. Schło sobie powoli, ale i tak inne prace nie posuwały nam się szybciej niż schnięcie.

Wentylacja to zadje się fajny bajer - nie otwieram okien a mam w domu świeże powietrze - myślę, że to dzięki temu jestem tu mniej zmęczona, niż w poprzednim miejscu, gdzie grawitacyjna była fatalna. Liczę też, że może choć trochę mniej gazu zużyjemy na ogrzanie domu- ale to ciężko będzie tak naprawdę stwerdzić.

Z odkurzacza na razie mamy ... jedną szufelkę w cokole kuchni :D, ale wiem, że będzie na pewno epszy od zwykłego conajmniej pod dwoma względami:

1. kabel muszę podłączać do kilku różnych gniazdek, a rurą, w założeniu bedę mogła odkurzyć cała górę z jednego gniazdka i dół z dwóch.

2. hałas mnie okrutnie drażni.

Gdybym miała parterówkę, to rozważyłabym kupno odurzacza samojezdnego - choc nie do końca jestem przekonana, że odkurzy on wszystkie kąty.

No to jeszcze zapytam o podłogówkę - jak się spisuje? Chłody już były... przynajmniej u nas...

Jest ciepło, chociaż podłoga odczuwalnie ciepła nie jest. Wielkich mrozów jeszcze nie było (i mam nadzieję, że nie będzie), ale sądzę, że damy radę. Ciekawa jestem rachunku za gaz :-? .