efilo 26.10.2009 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2009 wszyscy ci zazdroszczą nawet uwzględniając płacenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
josephine 26.10.2009 14:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2009 Ech, no tak.. pamietam jak zazdrościłam tym, którzy się wprowadzali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 27.10.2009 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2009 A widzisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
STEFANY 20.11.2009 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2009 witam, jestem nowa w Twoim Dzienniku i mam pytanko-prośbę o inf odnosnie kolorystyki domu, bo jest piękna jak dla mnie jaki masz kolor: okien drzwi wejściowych podbitki Jestem na etapie poszukiwań i dostaję szału, bo obawiam się czy orzech albo złoty dąb będzie dobry do kasztanu robena. Szału można z tym dostać. POMOCY PLEASE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
josephine 20.11.2009 15:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2009 Witaj Stefany Myślę, że kolor kolorowi nierówny jeśli przyjrzeć sie ofercie różnych firm, w każdym razie okna mają kolor Soft Cherry (baaardzo mi się podoba) drzwi wejściowe - chyba palisander albo teak, ale nie pamiętam - trochę mi nie pasują, ale moga być podbitka - orzech - uważam, że fajny kolor Okna z podbitka pasują idealnie, myslę, że do dachówki też są ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
STEFANY 23.11.2009 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2009 Josephine, dziękuję Ci za informacje Ja chyba w końcu znalazłam swój kolor stolarki - tabasco teak z firmy Dako, to brąz z lekkim pigmentem czerwieni, ale nie tak mocnym jak mahoń. A z tymi kolorami to racja, każdy producent jest inny, choć nazewnictwo takie same. Josephine, masz piękny dom, kolor elewacji cudowny, taki ciepły, rodzinny dom pokazywałam mojej rodzinie - są pod wrażeniem. Zdradzisz kolor i producenta? Będę Ci ogromnie wdzięczna. pozdrawiam i życzę dalszych sukcesów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 24.11.2009 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 żoz... zazdroszczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
josephine 24.11.2009 15:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 Josephine, masz piękny dom, kolor elewacji cudowny, taki ciepły, rodzinny dom pokazywałam mojej rodzinie - są pod wrażeniem. Zdradzisz kolor i producenta? Będę Ci ogromnie wdzięczna. Bardzo mi miło to czytać . Nie wątpię, że Twój będzie równie piękny, jeśli nie piękniejszy! Główny kolor elewacji to Kreisel 26 095, a bonie i inne elementy to 25 820. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
josephine 24.11.2009 15:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 żoz... zazdroszczę A czegóż to, Kochana, mi zazdościsz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 25.11.2009 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 etapu i zachwytów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
josephine 25.11.2009 18:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 etapu i zachwytów Tak jakbyś mało zachwytów miała... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 25.11.2009 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 iiii tam. zachwyty nad wirtualną rzeczywistością się nie liczą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skalniaczek 01.12.2009 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 Bardzo ładny domek, a jakie kolory.... piękne! Oglądając i czytając Twój dziennik, aż się nie można doczekać co będzie dalej. Więc co dalej.... ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
josephine 01.12.2009 16:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 Dziękuję Skalniaczku.Co dalej? Mieszkamy i próbujemy dokańczać dzieło - niestety trochę to potrwa. Ale może to lepiej - rozpoczynając budowę miałam krańcowo inne wyobrażenia o wnętrzach, a w miarę budowy zmieniały mi się chyba na lepsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
biologro 01.01.2010 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2010 Jak wam minęły pierwsze święta w domu:) Wszelkiej pomyślności w nowym roku? co u was słychać? już widzę żadko bywasz na forum a my reszta dorotkowiczów walczymy nadal:) i trochę nam brakuje naszej starszej siostry pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
josephine 04.01.2010 18:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2010 A dziękuję, w Wigilię wprawdzie nie odpoczęłam, ale cała reszta była super.Śledzę Wasze postępy mimo, że rzadko się udzielam. Choć właściwie, powiadomienia dostaję tylko Twojego dziennika - reszta Dorotek jest w zastoju? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jędralek 04.01.2010 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2010 Gdzie tam w zastoju!!!Choć chwilowo w 'zamrozie'... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jędralek 09.01.2010 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2010 No witam, witam Josephine!Jednak trochę nas teraz ta zima przystopowała. Ale to tylko na budowie, bo w głowach i na spotkaniach z kolejnymi wykonawcami (instalacji) WRE! Właśnie dzisiaj omawialiśmy szczegóły dotyczące pompy ciepła, podłogówki (w całym domu) i instalacji wodno-kanal. Chyba jednak przydałoby się Josephine, żebyś przynajmniej na kilka stron poopisywała Wasze mieszkanie w Dorotce. Jak podłogówka, wentylacja, itp, itd... Czekamy i pozdrawiamy w nowym roku! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
josephine 09.01.2010 20:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2010 Chyba jednak przydałoby się Josephine, żebyś przynajmniej na kilka stron poopisywała Wasze mieszkanie w Dorotce. Jak podłogówka, wentylacja, itp, itd... He, he dobre... na kilka stron... Wiesz, ja też myślałam o pompie ciepła, nawet dość intensywnie, odstraszała mnie cena tego ustrojstwa i kilka niepochlebnych opinii użytkowników, którzy mieli spartaczoną robotę. Coś tam mi jeszcz się kołacze po głowie, że przy dużych mrozach jest niewydajna, i że trochę prądu jednak żre ale nie wiem czy to prawda. Mam nadzieję, że jednak nie, bo jeśli w przyszłości stanieją a gaz zdrożeje może jednak się na nią skuszę . A bedziecie kopać wgłąb czy rozkładać to ustrojstwo wszerz? Co do podłogówki to uważam, że w domku to jedyne sensowne i najlepsze rozwiązanie. Jest cieplutko i nie ma nieprzyjemnego uczucia zmrożonch nóg, które czuję np. w domu u mojej siostry, która podłogówę dałą tylko w częściach płytkowych. Nie mam za bardzo porównania (bo trzebaby porównać z domem o podobnych parametrach), ale wydaje mi się, że koszt gazu jest też niższy, ale ostatni rachunek za gaz (za półtorej miesiąca) wynósł 423 zł - pomijam tu opłaty sieciowe i abonament. Wentylacja to też super sprawa. Nie ma potrzeby wietrzyć i tym samym wychładzać domu, bo świeże powietrze jest zawsze gdy tego chcemy, co ma ogromny wpływ na samopoczucie (przy niskiej wentylacji od razu czuję zmęczenie) i sądzę, że róweniż na zdrowie - dzieci przestały chorować - miały tylko prze pewien czas nocny kaszel, który sam ustapił! Szczerze polecam oba rozwiązania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jędralek 09.01.2010 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2010 Dzięki za tych 'kilka słów'... Coś czuję, że zadzwonimy do Ciebie albo nawet przyjedziemy pooglądać jak pomieszkujecie, jeśli tych kilku stron tu nie napiszesz! [To nie groźba, tylko prośba] Co do pompy ciepła to będzie to pompa typu woda/woda, która wykorzysta wodę z i tak już istniejącej studni głębinowej - jak widać w naszej balladzie. http://anyfiles.pl/public/img/5SCHEMAE_0.gif A koszt okazał się niższy niż systemu kocioł kondensacyjny na gaz płynny-kolektory słoneczne-kominek z płaszczem... Sama pompa to 22 tys... Ta sama firma robi nam podłogówkę w całym domu i instal. wod.-kanal. A powierzchni użytkowej wyszło nam... 230 m2... Chyba jednak zadzwonimy kiedyś, jak można na słów kilka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts