josephine 15.06.2008 11:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2008 Zbrojenie pod chudziak było robione na całości, tak jak widać na jednym ze zdjęć przy okazji garażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomasso1 03.07.2008 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2008 Witam Serdecznie Ja również zamierzam budować taki dom jak Pani, mam już projekt naweti i chciałem zapytać ile weszło szt bloczków betonowych? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
josephine 03.07.2008 08:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2008 Pogubiłam się w tych fakturach więc nie wiem czy na pewno tyle - bloczków zamówiliśmy 2300, na koniec zwróciliśmy cała paletę - 50 szt, ale wcześniej coś chyba też zwracaliśmy. Jedna f-re mam na 401 szt. i jedną na 1650 (z tym, że tu jest tez ten ostatni zwrot, więc nie wiem czy to nie jest faktycznie 1600). Ciekawa jestem czy w Waszym projecie też są błędy - ostatnio pisałam do biura projektowego w sprawie okien, przeprosili i napisali, że nie wiedzą jak się te błędy tam znalazły, być może załączyli niechcąco rysunki z planowania a nie ostateczne . Proszę np. sprawdzić na rys. 11 "stolarka okienna drzwiowa" wymiary okna połaciowego, u mnie jest 780/1200 podczas, gdy w sam rzut dachu wipsane jest 78/140 - co jest wielkością właściwą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomasso1 03.07.2008 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2008 Dziękuje za szybką odpowiedź Tak sprawdzałem wymiary okna są źle podane w projekcie tak jak Pani dokładnie pisała jest. Mam nadzieje że więcej pomyłek już się nie doszukamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
josephine 03.07.2008 19:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2008 Błędów w projekcie jest niestety więcej, poniżej wklejam mój mail do autora dot. okien i jego opowiedź. Moi wykonawcy mówili, że też znaleźli jakieś błędy, ale nie pytałam o szczegóły. 1. jakich rozmiarów jest okno umiejscowione na lewo od głównych drzwi wejściowych? Na rzucie parteru, rys. nr 03 jest to okno 01 o wym. 60/90. Problem w tym, że okna o takich rozmiarach nie ma na rys. 11, a okno 01 jest wym. 600/1300. 2. jakich rozmiarów jest okno na poddaszu w pomieszczeniu nr 16. Na rzucie brak jest oznaczenia. 3. Rys. nr 11 podaje, że okno połaciowe ma rozmiar 780/1200, w rzucie poddasza rozmiar jest taki sam, natomiast w rzucie więźby dachowej (rys. 06) wrysowane jest ono 78/140. 1. zle opisano okno na rzucie, powinno być jak w zestawieniu O1, czyli 600/1300 2 . okno na poddaszu jak w opisie na rzucie i w opisie czyli O3 - 1500/1300 3. okno połaciowe 780/1400 Przepraszam za utrudnienia, prawdopodobnie do projektu w jakiś sposób dołączono robocze (nie ostateczne) zestawienie stolarki. Pozdrawiam -- arch. Paweł Piątka Pracownia Projektowa Dom Na Piątkę , W-w tel./fax: 071/363 58 75 tel kom.: 0501 634 603 e-mail: [email protected] http:/www.domna5.pl Ale generalnie domek bardzo mi się podoba, choć brakuje mi np. osobnej pralnio-prasowalni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomasso1 08.07.2008 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2008 Witam Widzę że postępy w budowie są A czy rozważała Pani budowę domu z pustaka MAX ? ja myślę że taki systemem będę budował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
josephine 08.07.2008 14:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2008 Proszę, nie pisz "Pani", bo na forum to jakoś dziwnie brzmi. Nawet o takim pustaku nie słyszałam ale generalnie staramy się trzymać projektu (w technicznych sprawach, bo wygląd trochę zmieniliśmy). Co do postępów, to mam nadzieję, że panowie wróca jutro i znów bedzie kazdego dnia cos nowego. A co Ty planujesz zmienić poza ścianami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomasso1 09.07.2008 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2008 Na pewno będę budował z MAX'a np: http://allegro.pl/item396425770__pustak_cegla_max_plecewice_super_oferta.html Strop też chce zmienić i zalać tradycyjną płytę, garaż chciałem też trochę zmodyfikować, przedłużyć go nieco do przodu o jakieś 1m-1,5m ale nie wiem czy to dobry pomysł. Ogólnie to mam teraz problem z działką, bo jest zmiana planu zagospodarowania przestrzennego w gminie i wrysowano pas drogowy od drogi na odległość 15m co jest w ogóle nie do przyjęcia mają zmienić na mniejszy, nie było by problemy gdyby nie linia z gazem bo ona mnie od tyłu ogranicza. Działka ma kształt trapezu prostokątnego Twoje modyfikacje z balkonami i oknami podobają nam się z żoną przede wszystkim koszty mniejsze bo nie trzeba balkonów budować i dach będzie mniejszy, chodź też druga strona medalu że widoki piękne na Beskid Wyspowy były by ale z ogrodu też można popatrzeć Chciałem też zapytać jaka jest szerokość stosowanego bloczka do budowy fundamentów? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
josephine 09.07.2008 15:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2008 Strop tradyzyjny jest podobno duuużo tańszy, ale postanowiłam w tym względzie zaufać architektowi - choc niedawno wykonawca powiedział, że bardzo pęka ten strop ... no trudno, już i tak jest. Co do przesunięcia garażu w przód to myślę, że sa 2 minusy: 1. zaciemni sie strefa wejścia i zrobi sie z niej taki tunel (no chyba, że przy okazji wydłużysz o tyle samo wiatrołap, bo jest malutki a samo wejście naprawde bardzo długie) 2. co ważniejsze będziesz musiał coś zrobić z oknem, które jest na ścianie szczytowej od strony garażu (albo jakoś obniżyć dach garażu) Z balkonów zrezygnowałam po pierwsze właśnie z powodu kosztów (i mostków termicznych, które generują), a po drugie mając ogród nie korzystałabym z nich zbyt często - teraz balkon służy mi tylko do wywieszania prania. W domku bedzie mi tego brakować, ale w sumie niekoniecznie ładnie wygląda balkon z praniem. Ciągle biję sie z myślami gdzie postawić pralkę - najchetniej na górze bo tam będzie najwięcej do prania, ale szkoda mi łazienki, bo zdaje sie, że i tak przez te skosy będzie dośc nieustawna. Zresztą przy pralce przydałoby sie tez miejsce do suszenia - myślalam o jakimś parawanie czy wymurowanej ściance, która oddzialałaby suszarnię od łazienki, ale chyba najpierw musze te łazienkę zobaczyć... Bloczek miał chyba 24 cm szerokości. Powodzenia w bojach o drogę. Czy oddaliście juz projekt do adaptacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomasso1 14.07.2008 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2008 Witam Niestety nie oddałem jeszcze projektu do adaptacji, jak wszystko dobrze pójdzie to może listopad, grudzień Co do ustawienia pralki to może w pomieszczeniu gospodarczym? jeśli przewidujesz tam piec gazowy to powinno być OK tak mi się wydaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agata i Łukasz 17.07.2008 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2008 Witam , mam pytanie do Ciebie powiedz jak wrzuciłaś rzuty łazienki bo ja caly czas probuje i nie wychodzi. To chyba jest ze stronki kolo? Pozdrawiam i zycze powodzenia w dalszych pracach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
josephine 18.07.2008 00:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2008 Witam , mam pytanie do Ciebie powiedz jak wrzuciłaś rzuty łazienki bo ja caly czas probuje i nie wychodzi. To chyba jest ze stronki kolo? Pozdrawiam i zycze powodzenia w dalszych pracach... Robiłam zrzuty z ekranu (da sie zrobić nawet podczas tego ruchomego 3-D), zapisywałam a następnie wycinałam niepotrzebne fragmenty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 18.07.2008 05:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2008 trochę mnie nie było w dzienniku, teraz wszedłem a tu proszę ...ale postępy, świetnie wam indzie W tym roku na jakim etapie planujecie zakończyć budowę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
josephine 18.07.2008 18:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2008 Teraz wszystko zależy od kredytu, jeśli szybko go dostaniemy, to w tym roku chcemy się wprowadzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 20.07.2008 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2008 Hej, My też chcielibysmy wprowadzic sie jeszcze w tym roku i mam nadzieję, że Boże Narodzenie to spędzimy już u siebie....powoli ale dojdziemy do tego etapu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
josephine 20.07.2008 19:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2008 Możemy mieć mały poślizg w naszych przeprowadzkowych planach, bo za późno zaczęłam załatwiać kredyt, ale najważniejsze, żeby go wogóle dostać, bo okazuje się, że "średniacy" nie są dla banków atrakcyjni - jedynie Polbank wyliczył nam dobra zdolność - wręcz więcej nież potrzebujemy. Niestetety długo czeka sie u nich załatwienie formalności kredytowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 20.07.2008 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2008 Trzymam kciuki za szybkie załatwienie kredytu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomasso1 23.07.2008 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2008 Witam, widzę że pracę idą do przodu najbardziej jestem ciekawy w tym projekcie domu jak będzie wyglądał ten otwarty salon, myślę że balustrady drewniane mogą tam pasować i być optymalne ale to samo wyjdzie w miarę wykończenia wnętrza, z tego co też się domyślam tam będzie komin obok tego "balkonika" ja go sobie wyobrażam z jasnego klinkieru. Mam też pytanie czy daliście rurę nawiewową do komika która biegnie pod całym salonem (pod podłogą) ? , bo nie mogę jej na zdjęciach wypatrzeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
josephine 23.07.2008 13:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2008 Nie widać rury bo z kominka zrezygnowalismy , no i dlatego też nie ma tam komina. sama jestem ciekawa jak to będzie wygladać, choc wstepny zarys już mam, bo na początku wogóle sobie tej antresoli nie mogłam wyobrazić. Z wczorajszej inspekcji - fajnie widać hall z góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 14.08.2008 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2008 Hej super domek przybiera juz finalny ksztalt Z tym kredytem to rzeczywiscie jest pokrecone ale to cala nasza buirokracja-trzymam kciuki za szczesliwy i szybki final. Napisalam wczoraj do ciebie na priva i mam nadzieje ze skrobniesz kilka slow w odpowiedzi Nie chcielisie zalac stropu nad garazem zrobic tam jakis mini stryszek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts