josephine 23.09.2008 14:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2008 No witaj ponownie, przeszkody niestety czyhają na każdym kroku, u nas też nie jest idealnie - ekipa od września ciągle ucieka nam na inną budowę i zaczyna mnie to wkurzać, ale mam nadzieję, ze mimo wszystko jakoś damy radę niedługo rozpocząć wykończeniówkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomasso1 24.09.2008 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2008 Powiedz mi z tyłu domu będziesz mieć jednak balkon? bo widzę że drzwi balkonowe są czy tylko na czas transportu materiałów na górę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
josephine 24.09.2008 13:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2008 Dokładnie tak jak piszesz, zostawili tę dziurę, żeby było im wygodniej transportować bloczki, ale już jest zabudowana - w wolnej chwili wkleję nowe zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bertolo 24.09.2008 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2008 Piknie i zaje ... szybko Wam to idzie. Super. Gratuluje. Nie zapeszam i uroki już odczyniam Pozdrowienia dla calej familii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomasso1 27.09.2008 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2008 Witaj, z oknami to zwariowali chyba 5 cm z obu stron, max po 2,5 cm na stronę, ja bym żądał wymiany chodź to będzie długo trwało na pewno, mój kolega pracuje w firmie stolarskiej i jeżeli się oni pomylą to okno czy drzwi zostają u nich.. . Za elektryka 2 tyś to całkiem dobra cena, na końcu jeszcze pomiary i odbiór instalacji elektrycznej. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
josephine 27.09.2008 08:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2008 Po dzisiejszej porannej wizycie na działce zdecydowała, ze okna powinny zostać wymienione, ostatecznie budując dom chciałabym mieć wszystko zrobione porządnie a nie sztukowane, połatane... Ciekawe tylko co powie na to właściciel firmy - ma sie spotkać z mężem w poniedziałek rano. Przez telefon oczywiście twierdził, ze to się zatynkuje i tak jest OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 29.09.2008 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2008 Dzień dobry seksowna kobieto Wprosiłam się do Ciebie co by Jurkowi nie zaśmiecać wątku. Śliczny domek Wam rośnie, a parka jeszcze śliczniejsza Mogę poprosić o jakieś rzuty tego Waszego cuda? Oglądałam na stronie pracowni ale piszesz że pozmienialiście conieco. Jestem zachwycona bo lubię domki-stodoły (znaczy z dwuspadowym dachem ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
josephine 29.09.2008 20:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2008 Dziękuję, Efilo. I miło Cię tu gościć.Co do rzutów po zmianach to musiałabym pstryknąć fotkę z projektu i nie wiem czy byłaby wystarczająco czytelna. Nasze zmiany nie są jakoś bardzo spektakularne - nie zbudowaliśmy balkonów (w związku z czym okna balkonowe zostały zamienione na zwykłe), nie będzie kominka, garaż poszerzyliśmy o 1 m, nie wybudowaliśmy ścianki między jadalnia i kuchnia, nieco poszerzyliśmy oba przejścia do holu, nie będzie też drzwi do kuchni z holu, a co za tym idzie tych ścianek, które są w projekcie. I to chyba wszystko. Myślę, że będzie dla nas w sam raz, choć już brakuje mi oddzielnej pralnio-suszarni. Ogromnym plusem są te 3 garderoby na górze i otwarta przestrzeń na dole (już widzę jak te moje cudne dzieci biegają dookoła schodów). Ale co ja Ci tu piszę... Twój dom jest niesamowity! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 30.09.2008 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2008 eee tam nie różni się bardzo oprócz tego że mam balkon i pralnie balkonu też nie chciałam ale mój luby zastrajkował no i jest (dużo by opowiadać dlaczego ) no i mam ściankę między kuchniojadalnią a salonem (ale też da się naokoło ganiać ) dawaj fote. jestem wzrokowcem. oczywiscie w ramach luzów produkcyjnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gwoździk 30.09.2008 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2008 Witaj josephine, miałem na początku wysłać Ci tylko na priva te pismo do ZE......ale zahaczyłem wcześniej o Twój dziennik i .... do tej pory nie wysłałem tego priva. Dom rośnie w oczach. Nie można tego powiedzieć o słonecznikach bo .... na pewno już zjedzone (razem z tym złamanym ). Mam nadzieję, że wykorzystasz pewne elementy pisma do ZE. A z "fachowcem" od okien trzeba na ostro. Do następnego posta. PS. Już wysyłam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
josephine 11.10.2008 09:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2008 Mr.Jar pismo do elektrowni wysłała. Jeszcze raz Ci dziękuję, że wsparłeś mnie swoimi pomysłami. Zdaje się, że poskutkowało... Ostatnio umawiałam się na roboty elektryczne, będzie je nam wykonywał szef naszego oddziału energetycznego i mówił, że rozpisano już przetarg na doprowadzenie prądu do granicy naszej działki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
voffka75 13.10.2008 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2008 Możecie, prosi, napisać plac dachu (bez garażu)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 13.10.2008 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2008 Sporo rzeczy juz macie zrobionych-czekam na ulozona dachowke i foty Mam tez prosbe czy moglabys zamiescic zdjecie domu patrzac na niego od strony garazu?Jezeli zdecydujemy sie na ten projekt to wlasnie tak musialaby byc ustawiony dom na dzialce (bokiem do drogi) i chcialabym zobaczyc jak to bedzie wygladalo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
josephine 13.10.2008 14:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2008 Możecie, prosi, napisać plac dachu (bez garażu)? Nie wiem czy zrozumiałam - coś ten translator zaszwankował - chodzi Ci o wielkość dachu? Wg. projektu to 300 m2. Ile będzie bez garażu nie wiem. Nie mam pod ręką projektu, ale tam też chyba nie ma osobnych danych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
josephine 13.10.2008 14:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2008 kakusku - postaram się zrobić fotkę jeszcze dziś, zwłaszcza, że dzisiaj otynkowali akurat ścianę szczytową domu od strony garażu, więc będzie co pokazać. Na dachówki tez czekam niecierpliwie, ale chyba jeszcze trochę. Jutro prawdopodobnie będą kładzione jakieś deski pod rynny czy coś takiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
josephine 13.10.2008 14:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2008 Acha, dla zainteresowanych projektem Dorotka II, znalazłam w końcu płytkę z kosztorysami architekta. Gdyby ktoś chciał pliki, mogę przesłać. Są dwa - wg. cen minimalnych i średnich z października 2007 r. Moim zdaniem ceny poszczególnych elementów mają się nijak do stanu teraźniejszego (mimo, że wtedy wszystko poszło przecież strasznie w górę), ale jeśli ktoś chce sobie popatrzeć, to proszę bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tokarool 13.10.2008 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2008 ja chce ja chce;) więc czekam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
josephine 13.10.2008 14:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2008 ja chce ja chce;) więc czekam Musze to wysłać jako załącznik, podaj więc jakiś adres email na priva. Wg. mojego prywatnego kosztorysu, stan surowy zamknięty będzie mnie kosztował jakieś 190 000 zł. Jestem w szoku! A miałam nadzieję na 100 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
voffka75 13.10.2008 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2008 Dziękuje, mnie poprawnie zrozumieliście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 14.10.2008 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2008 [wpis przeniesiony z "dziennika"] 1. Dziękuje za foto. Wygląd salonu z antresolą mi podobać się. 2. Pod schodami w hol jest możliwość dla urządzenia tam schodów do sutereny(PIWNICA)? http://forum.muratordom.pl/uzytkownik75584.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts