josephine 14.10.2008 10:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2008 voffka75 wejście do piwnicy pod schodami można by zrobić bez problemu - wysokość w najwyższym miejscu pod schodami to ok. 180 cm, ale projektu tego domu z piwnicą nie widziałam. Tym bardziej z sutereną - trzeba by chyba dom podwyższyć. http://lh6.ggpht.com/amothemo/SPR4kj1XqeI/AAAAAAAAEu8/9xHbRFMCQVg/s400/IMG_0344%20edited.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
josephine 15.10.2008 09:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2008 voffka75 posklejałam dla Cibie kilka zdjęć w jedno, żebyś miał w miarę całościowy widok na salon z antresoli. Ponieważ nie nie udało mi się tego zrobić zbyt dobrze ściany i okno są dość krzywe W prawym dolnym rogu widac ostatnie stronie schodów wiodące na antresolę i fragment jadalni. http://lh3.ggpht.com/amothemo/SPWvn3BC7wI/AAAAAAAAEv8/U1JaCB_QTgc/s400/panorama%20salonu.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalwdowski 15.10.2008 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2008 Witaj josephine. Co to za program do robienia wizualizacji? czy mozna "to" ściągnąc z netu? Pozdrawiam i powodzenia w budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
josephine 15.10.2008 18:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2008 Jeżeli chodzi o wizualki kuchni to ALNO AG Kitchen Palannerw przypadku łazienki używałam programu MOJA ŁAZIENKA Oba darmowe do ściągnięcia z sieci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
voffka75 16.10.2008 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2008 1. Dziękuje za foto. Zainteresowaliście mnie swoim projektem. Źle tylko, że ta firma - architekt nie sprzedaje ten projekt językiem rosyjski2. Która wysokość sufitu na antresole?3. Która grubość głównych ścianek, że niosą?4. A jeśli na dachu nad salonem zrobić okna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 16.10.2008 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2008 Cześć vofka ten translator to jakaś rewelka (znaczy się fajna sprawa) co prawda nijak to po polsku nie brzmi ale zrozumieć można wszystko a jak Ty rozumiesz to co my piszemy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
voffka75 16.10.2008 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2008 efilotłumacz otohttp://www.trident.com.ua/rus/online.phptłumaczy 8 mów "Перевод на:" Na pewno takie są i na polskich stronach internetowych.rozumiem również jak i wy mnie. Sens przekazuje dobrze. Źle przekazuje pomory, zniesienia, rodzaj, ironię, humor.... pragnę pisać prostymi krótkimi propozycjami. Dużo że mi zrozumiale i bez tłumacza., rosyjskich i ukraińskich językach polskich dużo podobnych słów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 16.10.2008 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2008 voffka mam kolegów na ukrainie i wierz mi że gdyby nie to że oni tacy zdolni i znają polski to bym nie zrozumiała. dużo podobnych słów ale za mało żeby zrozumieć sens całego zdania. chapeau bas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 16.10.2008 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2008 josephine bardzo dziekuje-wlasnie o takie ujecie mi chodzilo Nie wyglada to najgorzej-bede miala myslenice......Jezeli chodzi o cene stanu surowego to wydaje mi sie ze te 190 tys to taka realna kwota na "te czasy" Szczeze powiedziawszy to nawet nie smialabym marzyc aby dom o takim metrazu wybudowac za 100 tys Zauwaz ze masz 160 metrow uzytkowej a calkowitej jest duzo wiecej bo garderoby i inne pomieszczenia gospodarcze nie sa wliczane a przeciez tez je trzeba bylo wybudowac (a pozniej wykonczyc )Suma sumarum -moglo byc gorzej Podobaja mi sie wasze schody oraz salon widziany z "gory" Fajnie to bedzie wszystko wygladalo i juz nie moge sie doczekac waszej wykonczeniowki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
josephine 18.10.2008 08:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2008 1. Dziękuje za foto. Zainteresowaliście mnie swoim projektem. Źle tylko, że ta firma - architekt nie sprzedaje ten projekt językiem rosyjski No tak, pewnie trzeba by tłumacza przysięgłego zatrudnić, więc doszedłby spory dodatkowy koszt. 2. Która wysokość sufitu na antresole? Zdaje się, że w najwyższym miejscu ok. 4,5 m 3. Która grubość głównych ścianek, że niosą? ściany nośne są z betonu komórkowego o grubości 24 cm 4. A jeśli na dachu nad salonem zrobić okna? Pewnie można zrobić tam okna dachowe, ale nie wiem czy jest sens, salon jest i tak oświetlony z 3 stron, ja dodatkowo wydłużyłam główne okno. Cięzżko byłoby myć takie wysokie okna dachowe. Zanim zakryli mi dach rozważałam natomiast wstawienie w garderobie sypialni małżeńskiej okien na całym skosie - to dopiero byłby efekt. Może szkoda, że tak nie zrobiłam, ale z drugiej strony okna wychodziłyby mi na ulicę - zero intymności, więc i tak musiałyby być stale zasłonięte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
josephine 18.10.2008 08:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2008 . Sens przekazuje dobrze. Źle przekazuje pomory, zniesienia, rodzaj, ironię, humor.... Vofka, zaintrygowałęś mnie tym wytłuszczonym słowem. Co to są POMORY? Napisz po rosyjsku, proszę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
josephine 18.10.2008 08:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2008 Jezeli chodzi o cene stanu surowego to wydaje mi sie ze te 190 tys to taka realna kwota na "te czasy" Szczeze powiedziawszy to nawet nie smialabym marzyc aby dom o takim metrazu wybudowac za 100 tys Zauwaz ze masz 160 metrow uzytkowej a calkowitej jest duzo wiecej bo garderoby i inne pomieszczenia gospodarcze nie sa wliczane a przeciez tez je trzeba bylo wybudowac (a pozniej wykonczyc )Suma sumarum -moglo byc gorzej Podobaja mi sie wasze schody oraz salon widziany z "gory" Fajnie to bedzie wszystko wygladalo i juz nie moge sie doczekac waszej wykonczeniowki Taaa... to raczej moj oczekiwania były nierealne, ale jeszcz enidawno domy budowano i wykańczano za 200 tys. Eeech! A jak ja się nie mogę doczekać malowania, paneli, kafli.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
voffka75 20.10.2008 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2008 Vofka, zaintrygowałęś mnie tym wytłuszczonym słowem. Co to są POMORY? Napisz po rosyjsku, proszę! "POMORY" - "ПАДЕЖИ": Nominativus (Kto? Że?), Genitivus (Kogo? Czego?) Casus dativus (Komu? Czemu?), Locativus…., Possessivus ….. Na pewno tłumacz przetłumaczył "падежи" - "pomory", słowo jest bliskie do słowa "śmierci"?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
josephine 20.10.2008 09:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2008 Przypadki? Chociaż z tą śmiercią jakoś nie mogę skojarzyć, chyba, że przypadek - wypadek - zdarzenie losowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 20.10.2008 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2008 hejka żoz my też mieliśmy lekkiego stresiora jak pan przyjechał na inspekcje ale sie wszystko dobrze skończyło. dobrze że to było dzień przed wprowadzeniem kredytowych restrykcji bo byśmy sie jeszcze wiecej stresu najedli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
josephine 20.10.2008 19:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2008 hejka efi Parę sekund musiałam myśleć do kogo piszesz To będzie nasza druga transza - największa ze wszystkich (trzech) więc poszalejemy jak już ją otrzymamy. Pan z banku uprzedzał, że to może potrwać 2-3 tygodnie. Będę do jego wydzwaniać co jakiś czas, żeby dowiedzieć się czy już mamy kasę, bo dałam się mu namówić na nowe konto, na które ma być przelana i póki co nie ma do niego dostępu przez net. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 20.10.2008 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2008 hejka efi Parę sekund musiałam myśleć do kogo piszesz u nas od złożenia dyspozycji do przelania kaski równiutki tydzień też mieliśmy na 3 raty i też była 'najsporsza' a co to za bank? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
josephine 21.10.2008 04:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2008 Polbank. Wcześniej słyszałam, że ociągają się z wypłatami kolnych transz i to samo potwierdził ich pracownik, ale wkalkulowałam to sobie w ryzyko, bo u nich mieliśmy największą zdolność . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 21.10.2008 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2008 mieli problemy ale sie odetkali. za dobrą ofertę mieli i po prostu strasznie dużo ludzi chciało u nich kredyt wiec stracili płynność. to dobry bank. znam tam kilka osób w centrali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 21.10.2008 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2008 p.s. pytałam tylko dlatego że my mamy taki sam układ rat a braliśmy w millenium Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts