josephine 12.03.2008 22:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2008 Ktoś mnie wesprze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka-jonek 16.03.2008 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2008 JASNE ! Będę pierwsza. Ładnie nazwałaś swój Dziennik - Budowanie marzeń, wszyscy na tym Forum budujemy najpierw marzenia potem domy a czasem domy-marzenia... Podoba mi się Twoja wizja kolorystyki zewnętrznej , a jeśli możesz pokaż działkę. Pozdrawiam i trzymam kciuki. aka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 16.03.2008 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2008 Wsparcie się przyda i to jak !!! wytrwałości życzę ...kroczek po kroczku buduj swoje marzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
josephine 16.03.2008 22:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2008 Bardzo dziękuję za słowa otuchy . Jutro postaram się wkleić mój kawałek ziemi. Co do elewacji to jeszcze niezupełnie zdecydowałam jak będzie - piaskowe kolory to jedna z opcji, a druga szarości z brązami lib szarości z pistacją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 17.03.2008 05:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2008 To i ja życzę dużo cierpliwości i wytrwałosci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bo-war 18.04.2008 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2008 HEJ ! Ja tez życzę cierpliwości do fachowców i jeżeli będziecie brać kredyt to mega-cierpliwości do bankowców !! (oni zawsze mają dużo czasu - wiem coś o tym bo sama jestem bankowcem- chociaż nie udzielającym kredytów ) Sama powiem szczerze, że jak się tak "naczytam" tych dzienników to aż mi się nie chce myśleć o rozpoczęciu tej budowy .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
josephine 18.04.2008 13:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2008 HEJ ! Sama powiem szczerze, że jak się tak "naczytam" tych dzienników to aż mi się nie chce myśleć o rozpoczęciu tej budowy .. A ja, jakoś na przekór wszystkim nieciekawym opowieściom, strasznie chcę już widzieć postepy w mojej budowie. Mam nadzieję, że optymizm mi nie uleci gdzieś daleko az do zamieszkania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 20.04.2008 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2008 No i co z tym wielkim rozpoczęciem? Ruszyła budowa? Pytasz o ogrodzenie budowy - u nas ogrodzony teren budowy siatką leśną rozbitą na stemplach budowlanych z bramą wjazdową zbitą z desek - typowo jak na budowach. Natomiast ogród gałęziami ułożonymi w śmieszny sposób, bo za dużo byłoby trzeba tych stempli i siatki,a to tylko tymczasowe grodzenie (łącznie ok.300m do ogrodzenia, a to koszt niemały). Wychodzę z założenia, że teren budowy należy od początku zabezpieczyć z dwóch powodów: 1. zabezpecza przed ciekawskimi, którzy pod nieobecność inwestora oglądają poczynania budowlane i ... często coś im się przyda z budowy - a to narzędzia, a to inne materiały i przyłapani zawsze mogą stwierdzić, że nie wiedzieli, że to czyjeś , a tak - ogrodzone, to ewidentnie jak ktoś wchodzi, to już jest wtargnięcie na cudzą posesję. 2. zabezpiecza teren przed plątającymi się nocnymi imprezowiczami "pod wpływem", którzy niech by tak uszkodzili podczas upadku na budowie jakąś część ciała, to inwestor ma kłopot nie lada, bo teren budowy wg prawa ma być zabezpieczony i oznaczony tabliczkami informacyjnymi. Tak więc dla własnego spokoju ducha lepiej zabezpieczyć choćby najtańszym kosztem i przybić tabliczkę (dostępne w sklepach budowlanych) "TEREN BUDOWY - WSTĘP WZBRONIONY" lub "UWAGA WYKOPY ZIEMNE" itp - jest dużo do wyboru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bertolo 22.05.2008 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2008 Nooooo !!! Nasze gratulacje Ciociu !!! Widać jak budowanie szybko i sprawnie wam idzie. Fundamenty zrobione. Zaraz będą mury, potem dach i prawie, prawie domek gotowy. Miło tak widzieć jak domek rosnie w oczach. Cieszę się (nie zapeszając), że tak dobrze wam idzie. Będziemy śledzic Wasz, Twój dziennik. Życzę cierpliwości i spokoju ducha w tym zamierzeniu. Specjalne pozdrowienia dla babci i dla całej naszej rodziny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 22.05.2008 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2008 No proszę! Budowa rośnie w oczach Super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 22.05.2008 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2008 Widzisz już mnie dogoniłaś Teraz ja będę podglądać u Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
josephine 23.05.2008 15:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2008 Rzeczywiście nie mogę sie nacieszyć tym, że dom nabiera kształtów. I już nie mogę sie doczekać, żeby zobaczyć co zrobiono dziś. Dzis dzwonił wykonawca i nie wiem czy dobrze zrozumiałam, że jutro będą juz zasypywać - choć oni w soboty nie pracują, więc może w poniedziałek jednak. Pozdrawiam bertolo całą Waszą rodzinkę, akurat jak czytałam Twój wpis, były u mnie mamam i Ela, więc pozdrowienia także od nich. Amtla będziemy się więc wzajemnie podgladać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 23.05.2008 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2008 domek rośnie w oczach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bertolo 25.05.2008 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2008 Pozdrawiam bertolo całą Waszą rodzinkę, akurat jak czytałam Twój wpis, były u mnie mamam i Ela, więc pozdrowienia także od nich. Dzieki wielkie - wzajemnie !!! Nie moge się doczekać, kiedy u nas będą fundamenty U nas na razie zdjety humus !... ... Ale od strony ogrodu , bo ziemi nawozimy i tą przekopareczkowalismy na razie na bok Jutro powklejam zdjecia to przeczytasz Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 07.06.2008 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2008 Będę trzymać kciuki za spełnienie Twych marzeń!!!!! Nieżle się zapowiada po tempie prac Życzę zero zastojów i udanej ekipy budującej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Roksanka 13.06.2008 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2008 Piękna dzielnica Dom rośnie w oczach Będę podglądać Wasze zmagania z budową.Zyczę powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
josephine 13.06.2008 15:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2008 Dziekuję za miłe słowa i trzymanie kciuków. Zastoje są, ale na szczęscie niedługie - dzis np. nie dowieźli kolejnej partii bloczka, ale mam nadzieję, że najpóźniej w poniedziałek przywiozą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 14.06.2008 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2008 Witam! Chciałem zapytać o wasze fundamenty, widać że zrobione są porządnie i mam kilka pytań!? Po wymurowaniu i pomalowaniu izolacją przeciwwilgociową przyklejony został styropian!Zauważyłem że wysunięty jest ponad ścianki fundamentowe.Jaki jest powód!>Czy to szalunek do wylewanego chudziaka?Jeśli tak to pewnie wieniec też był lany!Był zbrojony?? Z góry dziękuje i pozdrawiam! PS. Gratuluje pięknej okolicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
josephine 14.06.2008 13:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2008 Chciałem zapytać o wasze fundamenty, widać że zrobione są porządnie i mam kilka pytań!? Po wymurowaniu i pomalowaniu izolacją przeciwwilgociową przyklejony został styropian!Zauważyłem że wysunięty jest ponad ścianki fundamentowe.Jaki jest powód!>Czy to szalunek do wylewanego chudziaka?Jeśli tak to pewnie wieniec też był lany!Był zbrojony?? Hej, mam nadzieję, że fundamenty są zrobione porządnie, tak jak piszesz , ale szczerze mówiąć nie znam się na tym - wybralismy ekipę, która ma dobre referencje, więc liczę na nich. Być może, że ten styropian zabezpieczał beton przed wylewaniem się, ale akurat nie było mnie przez kilka dni jak wykańczali stan zero, więc pewna nie jestem. Co do wieńca, to nie wiem o co chodzi, czy o to coś co było wylewane na początku jako baza dla bloczków fundamantowych? Jeśli tak, to był zbrojony i wylewany. BTW, fajną masz fotkę w awtarze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 15.06.2008 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2008 Wieniec to taka obwódka zbrojona lana na ścianki fundamentowe i w tym przypadku połączona z chudziakiem!I wtedy ten styropian byłby szalunkiem!My też mamy fachową firmę,wszyscy nam odradzali bo są najdrożsi w okolicy ale mam nadzieję że przynajmniej zrobią porządnie!Wy macie zrobione idealnie!Gratulujemy Pytam bo mimo dobrej firmy chcę ich przypilnować a Oni niekoniecznie znają wszystkie techniki wykonania ( które można na tym forum podpatrzeć ) Pozdrawiamy z Leżajska! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts