DPS 13.03.2008 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2008 Mamy do przykrycia budyneczek gospodarczy i do dyspozycji kupione z 10 lat temu arkusze blachy dachowej, długie na 6 m.Nie jesteśmy pewni, jak to kłaść. Przykręcać? Pomożecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zezo 13.03.2008 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2008 Oczywiście że przykręcać, takimi specjalnymi wkrętami w kolorze blachy i z uszczelkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 13.03.2008 22:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2008 A wkręty są krótkie? Bo kupiliśmy jakieś takie, z uszczelkami, i one mają tylko kilka cm długości. Czy wkręty przykręcać tylko na łączeniach, zakładach i górze/dole pasa blachy, czy też jeszcze "pośrodku"? Przepraszam za idiotyczne pytania, ale wyszukiwarka forumowa milczy na ten temat, a my jak dotąd używaliśmy tylko dachówek i o nich coś wiemy, a blacha... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 14.03.2008 17:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2008 Jakoś nikt nie potrafił pomóc. No to ja wkleję, bo może komuś kiedyś się przyda. Tutaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 14.03.2008 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2008 Jakoś nikt nie potrafił pomóc. No to ja wkleję, bo może komuś kiedyś się przyda. Tutaj. Predatorko, rano zajrzę jak to jest w "komturii" i Ci opiszę. Wkręty są faktycznie dość krótkie, ale u mnie się trzyma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł70 28.04.2008 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2008 wkręty standardowe są długości 3,5 cm , kręcimy je w dolną falę , na metr kwadratowy stosuje się ok. 6 szt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 28.04.2008 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2008 A wkręty są krótkie? Bo kupiliśmy jakieś takie, z uszczelkami, i one mają tylko kilka cm długości. Czy wkręty przykręcać tylko na łączeniach, zakładach i górze/dole pasa blachy, czy też jeszcze "pośrodku"? Przepraszam za idiotyczne pytania, ale wyszukiwarka forumowa milczy na ten temat, a my jak dotąd używaliśmy tylko dachówek i o nich coś wiemy, a blacha... Wkręty nie muszą być długie, ale blacha misi leżeć na drewnianych łatach (a konkretnie dół fali). Wkręca się je na najniższym punkcie fali, a łączenia blach skęca się na górze innymi wkrętami. Ja wkręcałem co 2 rząd, co drugą falę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł70 28.04.2008 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2008 Łączeń blach bym nie skręcał , brzydko wygląda , najlepiej przy łączeniu w najbliższą dolną falę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts