Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak długo czekaliście na projekt indywidualny?

Recommended Posts

My około 8 miesięcy.

Architekt rewelacja. To my dawaliśmy ciała bo dużo nam schodziło na przemyślenia pewnych spraw. Czasem grzebaliśmy w juz zatwierdzonych elementach bryły a to potem miało wpływ na resztę i trzeba było przeprojektowywać.

Piłka po stronie architekta była może 2 miesiące razem z konstrukcją i projektem WSZYSTKICH instalacji.

• Odpowiedzi 44
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Tydzień temu byłam u projektanta i pytałam ile musiałabym czekac na projekt domu. Dom juz stoi tylko w papierach jest jako gospodarczy a chcę go przekształcic na mieszkalny. Trzeba zrobic projekt szamba i instalacji. Koles powiedział mi pół roku. Na co ja sie spytałam: Pan żartuje chyba? Odpowiedział, że nie. Trochę długo jak dla mnie i drogo bo 3500 zł.

• 3 months później...
  • 3 months później...

ja od listopada do sierpnia

duuużo grzebałam w projekcie

ale architekt też dawał ciała.

Byłam wsciekła, bo ledwo zdązyliśmy zacząć tak, żeby zadaszyć przed mrozami.

dzisiaj nie żałuję, jest dużo ładnych gotowców, ale tak idealnie dopasowanego do naszych potzreb chyba bym nie znalazła

• 2 weeks później...

Dwa i pol roku. :cry:

W lipcu widzialam 4 rzuty i to wszystko...nie wiem co sie dzieje, jak chalupa wyglada...podobno Starostwo kazalo cos zmienic, ale nie wiem co....

Architekt sterowany na ogleglosc - makabra!!!

Rany, jak ja chce zeby juz sie to wszystko skonczylo i mozna bylo w koncu zaczynac ta budowe.... :evil: :evil: :evil:

:(

Aaaaa...bo czlowiek glupi i tyle 8)

Podobaja mi sie zaprojektowane jego domy w okolicy. Chcemy budowac tez na przyszlosc a obecnie tylko na wakacje, wiec az tak bardzo nam sie nie spieszylo, ale tez nie sadzilismy, ze przez 3 lata bedziemy zalatwiac papierkologie.

Podobno jestesmy juz na koncowce...przed Gwiazdka mamy spodziewac sie pozwolenia na budowe....tylko ja nie wiem czego....znaczy sie: mam mgliste pojecie :evil: :roll:

Tylko, zeby dzieci za szybko nie urosly i chcialy z rodzicami na kaszuby na wakacje przyjezdzac, bo jak za mlodu nie nasiakna klimatem, to pozniej bedzie ciezko ich przyciagnac :D