fido2001 13.03.2008 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2008 Witam. Mieszkam w Krakowie, 2500m w lini prostej od Centrum Miasta, w domku wielorodzinnym na osiedlu/ulicy zabudowanej w większości domkami jedno lub dwu-rodzinnymi. Mój dom ma podpiwniczenie i trzy kondygnacje.Dach jest "płaski". Parter i I piętro mają ok 96m2 powierzchni mieszkalnej, natomiast ostatni poziom tylko 48m2 - jest po prostu zabudowany do połowy budynku. W przyszłym roku chciałbym rozbudować najwyższy poziom do wielkości parteru i pierwszego piętra, oraz postawić nowy dach, tym razem dwu-spadowy i zrobić sobie tam przytulne poddasze. W związku z tym napisałem pismo do Biura Planowania Przestrzennego w Krakowie i dostałem taką oto odpowiedź : Ulica ************ nie jest objeta żadnym sporzadzanym, ani obowiązujacym miejscowym planem zagospodarowania przestrzennego. Wzwązku z tym proszę ślicznie o udzielenie mi pomocnej informacji z czym się wiąże dla mnie ta informacja. Czy jest to jakieś utrudnienie, czy może ułatwienie w jakimś stopniu ?? Ja po prostu dostałem radę od zaprzyjaźnionego architekta, aby najpierw zacząć od wysłania w/w pisma. Teraz chciałbym wiedzieć co to dla mnie znaczy że moja ulica nie ma planu zagospodarowania przestrzennego... Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts