brzeszczot 13.03.2008 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2008 Pytanie jest takie. W projekcie mam sufit podwieszany na wieszakach montowanych do krokwi (wiązary dachowe) Czy przy tynkowaniu maszynowym gipsowym może być zawieszony stelaż, czy profil przyścienny U nie będzie przeszkadzał ? Płyta g-k jest montowana od dołu. Oczywiście byłby zamocowany sam stelaż na wieszakach bez folii, wełny (ocieplenia) i tym bardziej płyty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_u 13.03.2008 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2008 moim zdaniem lepiej zrobic stelaz poo tynkach...lepiej sie mocuje profil przyscienny do rownego tynku i nie przeszkadza ten profil w wygładzeniu naroznikow tynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 13.03.2008 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2008 moim zdaniem lepiej zrobic stelaz poo tynkach...lepiej sie mocuje profil przyscienny do rownego tynku i nie przeszkadza ten profil w wygładzeniu naroznikow tynku. Dokładnie. Ja czekam ze stelarzem na tynki. Tak będzie wygodniej dla wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VIP Jacek 13.03.2008 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2008 zdecydowanie stelaż pod sufit po tynkach i wylewkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barzuc 17.03.2008 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2008 Mam dokładnie tak samo (sufit podwieszany). Tynki mam już zrobione i czekam aż wyschną - żeby się płyty g-k nie powypaczały. Znajomy zrobił sufit przed tynkami i mu płyty delikatnie zapracowały (wypaczenia minimalne, ale dla wprawnego oka widoczne). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertwie 24.03.2008 01:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2008 Chciałbym zrobić sufit podwieszany w domu jednorodzinnym wentylacja grawitacyjna, ale nie na poddaszu (strych) tylko na parterze (wymyśliłem sobie zamiast ocieplać 150m2 poddasza, ocieplić 81m2 parteru) Czy mogę dać płytę g-kfolie paroizolacyjnąwełnefolie paroprzepuszczalnastrop teriva keramzytowy Czy przy tej kombinacji nie powstanie mi grzyb??? Proszę o porade Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 24.03.2008 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2008 Chciałbym zrobić sufit podwieszany w domu jednorodzinnym wentylacja grawitacyjna, ale nie na poddaszu (strych) tylko na parterze (wymyśliłem sobie zamiast ocieplać 150m2 poddasza, ocieplić 81m2 parteru) Czy mogę dać płytę g-k folie paroizolacyjną wełne folie paroprzepuszczalna strop teriva keramzytowy Czy przy tej kombinacji nie powstanie mi grzyb??? Proszę o porade Jeśli strych jest nie ocieplony to taki strop należy traktować tak samo jak ścianę... a ścian nie dociepla się od środka tylko od zewnątrz... więc jeśli to ma dobrze zadziałać to izolacja musi być położona na stropie od strony stryszku... po prostu rozłożyć wełnę na stropie i na to dopiero położyć podłogę (na legarach). Pod tak położoną wełnę nie dawałbym już paroizolacji... wydaje mi się wystarczającym paro opóźniaczem będzie strop... ...jeśli nie jest to poddasze użytkowe i normalnie użytkowane do mieszkania to nie ma ekonomicznego uzasadnienia by ocieplać całą połać dachu tylko strop... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 24.03.2008 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2008 Chciałbym zrobić sufit podwieszany w domu [...] Proszę o porade ...z takimi pytaniami proszę na stronę: http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?p=2414978#2414978 Tam więcej osób zagląda i więcej odpowiedzi dostaniesz... może nawet jakaś polemika się rozwinie... ...odpowiedź wysłałem również na PW ale proszę o podawanie linków do pytań jeśli są na forum... wystarczy podać "zadałem pytanie i proszę o odpowiedź" + link do pytania... więcej ludzi przeczyta moje (nasze) wypowiedzi... inni jeszcze z tego skorzystają... a czasem nie ma czasu by przeglądać całe forum i pytanie nie dostanie odpowiedzi... ...i proszę tego nie brać jako przytyk tylko poradę... to bardzo ułatwia komunikację na forum... i jednocześnie zapraszam do dalszego i aktywnego uczestnictwa na forum! Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts