rogi 02.09.2003 06:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2003 Czy ktos z Was dydponuje przykładowym - a może własnym - zestawieniem kosztów budowy domku parterowego, niepodpiwniczonegoo powierzchni około 80 m2, bez użytkowego poddasza. Mam zamiar zmieśćić się w 100 - 110 tyś. Czy to możliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boze 02.09.2003 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2003 MYśLE, że MOLżIWE- w lipcu na forum była dyskusja na taki sam temat, ale dom 150m2 za 200 tys. poszukaj. Była jedna wyjątkowo ciekawa wypowiedź kogoś, kto ju ż kończył i miał zamiar zmieścić się w 150 tys. (dom większy od twojego, bliski zadanemu). Oczywiście standard wykończenia mocno skromny, ale do zamieszkania i bez braków użytkowych. Moje doświadczenia są podobne: liczę wszystko szczegółowo, przed podjęciem decyzji sprawdzam ceny ROZWIąZAń a nie materiałów. Kończę dach. Bilans ok. 48 tys., więc jeśli założyć, że wykończenie to drugie tyle- byłoby cudownie. Ale wiem, że czeka mnie TRUDNIEJSZA połowa. Pożyjemy, zobaczymy. Buduję dom ok.140m2. Dużo zależy od projektu: robił mi zaprzyjaźniony architekt i takie miał zadanie: JAK NAJTANIEJ W REALIZACJI. Dopiero teraz doceniam to, co zrobił, bo na początku projekt nie zachwycał. POWODZENIA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArtMedia 03.09.2003 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2003 Witam. Moje dokładne zestawienie znajdziesz na mojej stronce (adres w stopce, dział Budowa). Uwzględniona jest każda śrubka i każdy gwiździk, nawet zakupy za 50gr... Sebastian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArtMedia 03.09.2003 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2003 Witam ponownie. ... Moje doświadczenia są podobne: liczę wszystko szczegółowo, przed podjęciem decyzji sprawdzam ceny ROZWIąZAń a nie materiałów. Kończę dach. Bilans ok. 48 tys., więc jeśli założyć, że wykończenie to drugie tyle- byłoby cudownie... Z obliczeń to też mi dokładnie tak wychodziło... A praktyka pokazała, że jeszcze nie mieszkam i wydałem już prawie 200tys. A jak mało płaciłem za robociznę to można zobaczyć w moim zestawieniu. No jedynie dekarzom zapłaciłem dużo, za dużo, ale warto było... Życzę powodzenia... ale bez 200tys. w perspektywie to nawet nie zaczynaj bo przykro później patrzeć jak niedokończony budynek niszczeje. Sebastian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts