poszukiwana 13.03.2008 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2008 Co się dzieje w sytuacji gdy np. po wzięciu 1 transzy kredytu - wykorzystanej na budowę, pozytywnie rozliczonej coś się dzieje i dalsza budowa staje się niemożliwa. Można zrezygnowac z kredytowania? Płacę wtedy przez 40 lat za tę część, którą wzięłam? Co bank wtedy robi - przejmuje nieruchomość? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 13.03.2008 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2008 najszybciej, najpewniej i najprosciej bedzie jak zadzwonisz do swojego banku pamietajac, ze w kazdym banku czy konkretnym przypadku dzialanie banku moze byc inne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
poszukiwana 13.03.2008 15:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2008 jeszcze nigdzie nie wzięłam kredytuchciałabym jednak wiedzieć co w takiej sytuacji się dzieje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 13.03.2008 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2008 jeszcze nigdzie nie wzięłam kredytu chciałabym jednak wiedzieć co w takiej sytuacji się dzieje? Można się domyśleć, że oczywiście bank jest wpisany w hipotece. Co nie zmienia faktu,że możesz nawet rozgrzebaną budowę sprzedać i spłacić kredyt. Co oczywiście będzie kosztowało, bo żaden bank po miesiącu nie pozwoli ot tak spłacić kredytu - licz się z prowizją. I pewnie trzeba będzie negocjować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 13.03.2008 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2008 Bank może również rozwiązać umowę i zażądać natychmiastowej spłaty. Wszystko będzie zależało od tego w jakim banku weźmiesz kredyt i jakie będą zapisy w umowie. My to nie wróżki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts