Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Co jest dla Ciebie szczytem kiczu:  

277 użytkowników zagłosowało

1. 1. Co jest dla Ciebie szczytem kiczu:

Recommended Posts

• Odpowiedzi 102
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

wszystko z w/w wymienionych :)

ale wybralam "krasnale" - tylko ze one sa juz tak obsmiane i wyszydzone ze naprawde malo kto je ma w ogrodku :)

drugie w kolejnosci byly by "lwy"

trzecie miejsce - "gargamel"

:)

[ps. jak mi cos odbije to sobie strzele 3 w 1 w swoim domu, a potem wysle na konkurs na najbardziej kiczowaty dom , a co! :):):)

wszystko z w/w wymienionych :)

ale wybralam "krasnale" - tylko ze one sa juz tak obsmiane i wyszydzone ze naprawde malo kto je ma w ogrodku :)

drugie w kolejnosci byly by "lwy"

trzecie miejsce - "gargamel"

:)

[ps. jak mi cos odbije to sobie strzele 3 w 1 w swoim domu, a potem wysle na konkurs na najbardziej kiczowaty dom , a co! :):):)

u mnie podobnie, tyle że lwy na pierwszym, krasnale na drugim ;-)

Jak dla mnie to betonowe tralki - w domu typu kostka z lat '70

Złote szprosy - w bloku z wielkiej płyty (w jednym mieszkaniu na moim starym osiedlu).

I nowe:

Przykrycie wysokiego domu kostki dachem pseudo-masandrowym "maskującym" najwyższe piętro.

Pałacowa kuta brama, przed domem - kostką ze ścianami pokrytmi eternitem.

(do kostek zasadniczo nic nie mam, ładnie wykońcona może być ozdobą ulicy, ale te przystawki z innych epok...)

Z przyjemnością zaznaczyłabym wszystkie opcje. Krasnali to juz mi nawet szkoda się zrobiło, tak wszyscy po nich jeżdżą, więc wybieram lwy.

Dorzuciłabym jeszcze łuki, łuczki, koła, trapezy i inne cuda jako podwieszane sufity podświetlane od góry, zwłaszcza w pomieszczeniu o pow. 20 m kw. To co dobre w klubie niekoniecznie nadaje się do domu -- moim zdaniem.