Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Co jest dla Ciebie szczytem kiczu:  

277 użytkowników zagłosowało

1. 1. Co jest dla Ciebie szczytem kiczu:

Recommended Posts

• Odpowiedzi 102
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Sporo ludzi wpisało "dom z wieżą" choc na prawde znacznie czesciej mozna spotkać właśnie te szprosy - nawet w nowym wspolczesnym budownictwie, całe "zestawy" kolumienek czesto 4 sztuki z przodu i 2 z tylu.

Krasnale - to juz historia, do spotkania tylko na wioskach lub na opolszczyznie.

Lwy - wszystko zalezy od wielkosci, lokalizacji, stylu domu.

A do domow z wieża nasze spoleczenstwo musi troche dorosnac.

Osobiscie nie miałbym nic przeciwko aby zamieszkam w domku jak ponizej:

http://www.krasne.pl/images_menus_big/135/438ed450233e9/wieza.jpg

Sporo ludzi wpisało "dom z wieżą" choc na prawde znacznie czesciej mozna spotkać właśnie te szprosy - nawet w nowym wspolczesnym budownictwie, całe "zestawy" kolumienek czesto 4 sztuki z przodu i 2 z tylu.

Krasnale - to juz historia, do spotkania tylko na wioskach lub na opolszczyznie.

Lwy - wszystko zalezy od wielkosci, lokalizacji, stylu domu.

A do domow z wieża nasze spoleczenstwo musi troche dorosnac.

Osobiscie nie miałbym nic przeciwko aby zamieszkam w domku jak ponizej:

http://www.krasne.pl/images_menus_big/135/438ed450233e9/wieza.jpg

Upsss,ale naraziłeś się opolanom,czemu akurat na opolszczyźnie,ja tam jakiegoś szczególnego wysypu nie zauważyłam,duży wysyp wiem że jest wzdłuż granicy niemieckiej ale opolszczyzna :o

Upsss,ale naraziłeś się opolanom,czemu akurat na opolszczyźnie,ja tam jakiegoś szczególnego wysypu nie zauważyłam,duży wysyp wiem że jest wzdłuż granicy niemieckiej ale opolszczyzna :o

Trase Katowice<->Opole bylo mi dane pokonac dziesiatki razy.

Wiesz, te wioski szczegolnie miedzy Strzelcami a Opolem to latem krasnale a zima Mikołaje wspinajacy sie po drabinkach. Kwestia gustu, niektorym sie to podoba.

No i tesciowa mam z Opola to jak tu nie "wbić szpilki". :lol:

Nie śmiałbym sie tak z tych zamieszczonych zdjęć bo na pewno są to domy które trudno nie zauważyć a wlasciciele zainwestowali w nie ogromne pieniądze a to że ktoś ma kasę nie oznacza że ma dobry gust ale z gustami sie nie dyskutuje.Odwrocilbym pytanie i zapytał co nie jest kiczem?bo kiczem mogą być rzeczy które w innej scenografii kiczami juz by nie były.Dla mnie szczytem kiczu jest posesja ogrodzona wysokim murem tak jakby wlasciciel chcialby sie ukryć przed calym światem albo otwarty basen przed domem w Polsce!!!

• 2 weeks później...

Krasnale w ogródku - bardzo chętnie bym takowe zaprosiła np. do pielenia, siania i podlewania, w domu też by się zajęcie znalazło :wink:

Lwy - w sam raz na ogrodzenie placówki ING

Dom z wieżą - pod warunkiem, że jest to Dom Boży :roll:

Łuki - sama posiadam w podcieniu wejściowym, łukowate mam schody i balkon. Pewnie jestem kiczowata, że hej! 8)

Zaznaczam "gargamele" z betonowymi tralkami i złotymi szprosami :p

• 5 months później...
  • 1 month później...
  • 1 month później...