Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Co jest dla Ciebie szczytem kiczu:  

277 użytkowników zagłosowało

1. 1. Co jest dla Ciebie szczytem kiczu:

Recommended Posts

• Odpowiedzi 102
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 1 month później...
  • 2 weeks później...
Gość Flawia

mój typ, jak u większości - lwy, widziałam takie ostatnio w hurtowni, za darmo bym nie wzięła nawet... krasnale odbieram jako mniejszy kicz odkąd widziałam ich sporo w domu pełnym dzieci, jakoś udało się je uznać za zabawki... :-)

Jak widzę dom z wieżą to myślę, że wieżę zbudowano do zamykania niegrzecznej córki żeby na dyskotekę nie poszła :-) 8)

Lwy jak u Caringtonów np.

No no, ja tam żadnych lwów nie mam :)

Toś Ty nie Carington :D

PS Zaznaczyłabym wszystkie, ale jak nie można to padło na krasnale.

Swoją drogą, jak jeżdżę do Gdańska, na trasie jest taka restauracja, nazywa się Krasnal - ludzie niezłą kasę zbili na tych figurkach - teraz mają super golonkę - polecam :D

• 3 weeks później...
Wybrałam wieżę, o nie rozumiem tego zjawiska. A takiego krasnala z nożem w plecach to bym i nawet w ogrodzie mogła mieć :)

A co sądzicie o nazywaniu swoich domów? Mój sąsiad walął nad gankiem wielki napis z nazwą domu pochodzącą od jego nazwiska ... hm

Pierwsze słyszę...Ludzie powariowali

Wybrałam wieżę, o nie rozumiem tego zjawiska. A takiego krasnala z nożem w plecach to bym i nawet w ogrodzie mogła mieć :)

A co sądzicie o nazywaniu swoich domów? Mój sąsiad walął nad gankiem wielki napis z nazwą domu pochodzącą od jego nazwiska ... hm

Pierwsze słyszę...Ludzie powariowali

Naprawdę?

http://forum.muratordom.pl/nazwij-swoj-dom,f100.htm

W wielu krajach to powszechne zjawisko. Ja mam mieszane uczucia.