ZielonaJoanna 08.06.2009 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2009 u nas w Zielonej Górze chcą 2.5 za elewację z cegły rozbiorkowej:-polozenie wełny-cegła-fuga plus doczyszczenie cegły przed murowaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elisee 10.06.2009 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 My płacimy 3 zł od cegły. Jest to koszt łącznie z wykopaniem i wykonaniem fundamentów no i koncepcja co do wykonania wjazdu na posesje, śmietnika itp. tak aby się wszystko zmieściło. Do tego czapki na słupki są też z cegły - dużo dłubaniny. Zaokrąglimy więc chyba koszt w górę za to, ale to po wykonaniu całości. Na razie w praca trwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arielgulba 28.06.2009 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2009 My płacimy 3 zł od cegły. Jest to koszt łącznie z wykopaniem i wykonaniem fundamentów no i koncepcja co do wykonania wjazdu na posesje, śmietnika itp. tak aby się wszystko zmieściło. Do tego czapki na słupki są też z cegły - dużo dłubaniny. Zaokrąglimy więc chyba koszt w górę za to, ale to po wykonaniu całości. Na razie w praca trwa. ciekawe od kiedy sie liczy fundament do cegly? jezeli tak napisales to nie masz pojecia o tym normalna cena to 3 zl za sztuke dolicz teraz do tego sobie rolke jezeli wiesz co to ? daszki liczy sie osobno bo przeciez trzeba zalac slupki betonem i ustawic daszki [slupki] a co do fundamentu to musisz sobie liczyc 80 zl za mb fundamntu oczywiscie bez materialu {wykop deskowanie i zalanie fundamentu:P pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemo1976.1976 29.06.2009 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2009 Rozmawialem z takim ktory chcial 3,5zl za cegle + 0,5 za fugowanie. Fundament z szalowaniem to 80zl/mb. Powiedzialem, ze cena kosmos i chcialem zakonczyc dalsza rozmowe. Ale facet nie mial zlecen i bardzo chcial ta robote dostac. W koncu zaproponowal, ze moze to zrobic za 3zl za cegle i 40zl za fundament. Dzisiaj bede rozmawial z jeszcze dwoma fachowacami poleconymi mi przez sasiada majacego firme budowlana. Jak do tej pory wszyscy ktorych mi magrywal nie byli drodzy. Zobaczymy jak bedzie z tymi. Wrazie czego wezme tego poprzedniego. pozdrawiam Konrad ciekawe czy za swoją prace otrzymujecie żebraczą pensje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cezars 11.07.2009 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2009 Witam. A ja mam takie pytanie: ile mniej więcej teraz kształtują się ceny z układanie klinkieru na dolnym śląsku?oraz czy cena 2zł/szt przy ilości około 110 cegieł jest optymalna oraz ile wziąć za wylanie fundamentów o długości około 3 metrów i szerokości 20 cm a głębokości 25 cm + do tego spoinowanie murów. Proszę serdecznie o odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PRZEMAX 02.10.2009 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2009 Witam jestem z okolic warszawy Ostatnio zabrałem się za ogrodzenie mojej posesji,oczywiście kupiłem cegłę roben chyba tak to się piszę... Poszukałem fachowców i wybrałem tego najtańszego 2zł za cegłę i to był mój największy błąd ... po tygodniu prac zobaczyłem efekt czyli niecałe 200 cegieł i to jeszcze położonych fatalnie no cóż kazałem to rozebrać,fachowiec nawet zbytnio nie protestował.Za parę dni zobaczyłem kolejne efekty znów 200 cegieł ale ta sama kicha no może troszkę lepiej lno znów kazałem rozebrać i pogoniłem fachowca... niby w sumie to zniszczył prawie 500 a ja straciłem kilka tygodni na których mi tak zależało i tak skończyła się moja chciwość byle taniej. Teraz znalazłem człowieka całkiem przypadkiem jest u mnie 3 dzień i położył z pomocnikiem ponad 800 cegieł i to bez wielkiego wysiłku trochę mnie rozczarował bo nie chciał kłaść tych cegieł z rozbiórki ale miał racje każda była obita. Na początku myślałem ze facet to kolejny naciągacz z okolic Warszawy ale jak zobaczyłem postępy prac po 1 dniu to nie mogłem w to uwierzyć. Grymasiłem trochę z ceną 2,50 za szt ale teraz wiem ze ta robota jest warta tej ceny i wiem ze mam najlepiej położony klinkier w okolicy.2 niepozornych ludzi a pracują jak maszyny aż miło popatrzeć widać że to fachowcy tak dobrze położonej cegły nie widziałem i fugi idealne. Na wiosnę będą stawiać mi kominy klinkierowe,jeżeli ktoś chce do nich kontakt niech pisze chyba nie będą mieli mi tego za złe.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kar_ma 19.10.2009 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2009 u mnie za cegłę klinkierową - za położenie ale na kominie - chcieli 2 zł/sztuka U mnie dokładnie taka sama cena - tylko precyzując - 2 zł netto (trzeba doliczyć 7% VAT) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorsay 04.02.2010 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2010 Czy przy większym metrażu (ok. 300m2 - elewacja domu parterowego) znajdę dobrego fachowca za 3zł w okolicach Wrocławia? Pytałem jednego, ale mi powiedział 4zł/szt, co przy ok. 15tys. cegieł daje 60tys. PLN za samo położenie Dodam, że koszt cegły to niecałe 3zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stefan_1961 04.02.2010 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2010 Czy przy większym metrażu (ok. 300m2 - elewacja domu parterowego) znajdę dobrego fachowca za 3zł w okolicach Wrocławia? Pytałem jednego, ale mi powiedział 4zł/szt, co przy ok. 15tys. cegieł daje 60tys. PLN za samo położenie Dodam, że koszt cegły to niecałe 3zł Nie pozwól sie okraść. 2 zlote - to aż za dużo (oczywiście z fugowaniem i myciem...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
turalam 05.02.2010 03:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2010 Poniewaz jestem po raz pierwszy na tym forum witam serdecznie wszystkich forumowiczow!!! Musze ci powiedziec kolego Dorsay ze raczej nizsza cena powinna byc przy murowaniu klinkieru na elewacji anizeli murowaniu ogrodzen gdzie trzeba wznosic slupki i jest wiele docinek poszczegolnych cegiel - to jest chyba jasne.Jednak ponizej 2zl raczej bym niezszedl - pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorsay 05.02.2010 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2010 Nie pozwól sie okraść. 2 zlote - to aż za dużo (oczywiście z fugowaniem i myciem...) Tego chciałbym uniknąć Musze ci powiedziec kolego Dorsay ze raczej nizsza cena powinna byc przy murowaniu klinkieru na elewacji anizeli murowaniu ogrodzen gdzie trzeba wznosic slupki i jest wiele docinek poszczegolnych cegiel - to jest chyba jasne.Jednak ponizej 2zl raczej bym niezszedl - pozdrawiam Ale z drugiej strony wiem, że klinkier do najłatwiejszych nie należy, a jak wyłożę grubą kasę na elewację, a ktoś mi to zrobi byle jak to później będę się przez dwa lata męczył z myciem wykwitów Jeśli znalazłbym dobrego wykonawcę w tej cenie to byłby to miód na moje serce . Tylko gdzie takiego znaleźć, może ktoś z Forumowiczów ma jakąś godną polecenia ekipę z Dolnego Śląska, która ze mnie nie zedrze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kostanty 19.02.2010 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 Witam Mogę polecić ekipę z pod Wrocławia, murowali u mnie z klinkieru w listopadzie. Myślę ze można ponegocjowac i zejsc do 2,5-2,70. Specjalizuja sie chyba tylko w klinkierze i kamieniu, ja bylem bardzo zadowolony szczególnie że zależało mi mocno na czasie. Telefon do tego Pana 724570736 imienia nie pamietam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dj80 20.02.2010 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2010 Czy przy większym metrażu (ok. 300m2 - elewacja domu parterowego) znajdę dobrego fachowca za 3zł w okolicach Wrocławia? Pytałem jednego, ale mi powiedział 4zł/szt, co przy ok. 15tys. cegieł daje 60tys. PLN za samo położenie Dodam, że koszt cegły to niecałe 3zł Ja (okolice Warszawy) płaciłem na jesieni 2.20 za cegłę (ogrodzenie). 2 łepków położyło 2500 cegieł w... 4 dni. Ale, mimo szalonego tempa, wyszło bardzo ładnie, jestem zadowolony. Namiary na nich znalazłem na forum, też ktoś ich chwalił. Jak coś, mogę podesłać namiar na priv. Myślę, że przy takiej ilości powinni zejść z ceny - ze słupkami jest dużo więcej zabawy niż ze ścianą. Pozdr DJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorsay 21.02.2010 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2010 Czy przy większym metrażu (ok. 300m2 - elewacja domu parterowego) znajdę dobrego fachowca za 3zł w okolicach Wrocławia? Pytałem jednego, ale mi powiedział 4zł/szt, co przy ok. 15tys. cegieł daje 60tys. PLN za samo położenie Dodam, że koszt cegły to niecałe 3zł Ja (okolice Warszawy) płaciłem na jesieni 2.20 za cegłę (ogrodzenie). 2 łepków położyło 2500 cegieł w... 4 dni. Ale, mimo szalonego tempa, wyszło bardzo ładnie, jestem zadowolony. Namiary na nich znalazłem na forum, też ktoś ich chwalił. Jak coś, mogę podesłać namiar na priv. Myślę, że przy takiej ilości powinni zejść z ceny - ze słupkami jest dużo więcej zabawy niż ze ścianą. Pozdr DJ Wielkie dzięki. Ja niestety będę kładł w innej części kraju, ale widzę, że wykonawca, który chciał 4zł pojechał z ceną. Poszukam innego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfateo 22.03.2010 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2010 Witam. Standardowa cena za ułożenie 1 szt cegły na ogrodzeniu to 3 zł wraz z fugowaniem bez impregnacji końcowej. Fundament to koszt między 30-80zł. jest to kwota którą inwestorzy akceptują przy wykonywaniu tego typu zleceń. jak do tej pory nie narzekam na bak pracy. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robert J 22.03.2010 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2010 "2 łepków położyło 2500 cegieł w... 4 dni" Jeden nazywał sie pewnie Talar a drugi...? Jeśli zrobili to ładnie to szacun dla panów!!! Swoją drogą zrobili to dość tanio. Ja w Rokietnicy pod Poznaniem Mam cene 2.50-3/szt + 40-60/mb fundamentu cena zależy od wysokości, szalowania, ilości zakrętów i ewentualnych stopni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
.ROBSON. 28.03.2010 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2010 ja bede miał w tym roku do zrobienia mur z cegły klinkierowej , niamało bo z dwóch stron łącznie ok. 400 metrów kwadratowych i cena robocizny mnie przeraża na tyle że chyba zatrudnie normalnie na umowe o prace murarza albo dwóch , trzech na kilka miesiecy i dam im to do roboty przez całe lato, bo inaczej to cena szok jakbym miał płacić po 4zł. od cegły jak tu niektórzy piszą to za samą robocizne musiałbym dać 160 tyś zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
quest1985 19.04.2010 23:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2010 Witam wszystkich ja osobiście biorę w tym roku 3zł w 2009 brałem 3.5zł i mi się wydaje że to sensowna cena ogrodzeniami zajmuję się od kilku lat tylko ogrodzeniami i wiem jak murarz który tego nie robił potrafi zepsuć ogrodzenia . przykład przechodzi murarz z 15letnim doświadczeniem w budowaniu domów robić ogrodzenie fundament będzie wiedział jak zrobić i co dalej zaczyna murować kładzie 50cegieł zaczyna się zastanawiać co jest nie tak że nie wychodzi ogląda cegły i leci do inwestora z tekstem (co pan kupił widzi pan jakie te cegły krzywe jak mam z tego wymurować cokolwiek ) inwestor patrzy no rzeczywiście. wiec murarz mówi jakie cegły takie ogrodzenie. A prawda jest taka panowie że prostego klinkieru nie ma i trzeba wiedzieć jak go murować nawet trzeba wiedzieć jak przyłożyć poziomice do słupka więc jak brać kogoś do klinkieru to z doświadczeniem a nikt z doświadczeniem za 2.5zł nie będzie robił i nie można liczyć w takich kategoriach że kładzie 1000 cegieł w tydzień zarabia 3000 to w miesiąc 12000 trzeba policzyć koszty . Pozdrawiam [ moderowano - reklama ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mudi13 07.06.2010 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2010 witam czy ktoś wie ile biorą od sztuki na wybrzeżu z góry dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek R 08.06.2010 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2010 (edytowane) Witam wszystkich ja osobiście biorę w tym roku 3zł w 2009 brałem 3.5zł i [ moderowano - reklama ] nagła obniżka ? Ale z siebie robicie specjalistów za chwilę usłyszę , że co drugi to potrzebował 10 lat praktyki , żeby się nauczyć poziomice przykładać Edytowane 9 Czerwca 2010 przez Wojtek R Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts