edi1977 06.05.2009 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 Ceny w Poznaniu: 2,5 - 3,5 za polozenie jednej cegly. Jezeli cegla cieta na dwie czesci to polozenie kazdej z nich jest liczone osobno... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pola08 06.05.2009 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 w lubelskim 2,50 zł za sztukę - generalna zasada to podobno położenie jednej sztuki = koszt zakupu 1 sztuki ( tak twierdzi mój murarz ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaro71 06.05.2009 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 ...generalna zasada to podobno położenie jednej sztuki = koszt zakupu 1 sztuki ( tak twierdzi mój murarz ) To ja go zapraszam bo w markecie Terca Wienerberger kl. 350 za 1,34 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edi1977 07.05.2009 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 ...generalna zasada to podobno położenie jednej sztuki = koszt zakupu 1 sztuki ( tak twierdzi mój murarz ) To ja go zapraszam bo w markecie Terca Wienerberger kl. 350 za 1,34 zł Jaki to market? Nie znalazlem za tyle nigdzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaro71 07.05.2009 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 ...generalna zasada to podobno położenie jednej sztuki = koszt zakupu 1 sztuki ( tak twierdzi mój murarz ) To ja go zapraszam bo w markecie Terca Wienerberger kl. 350 za 1,34 zł Jaki to market? Nie znalazlem za tyle nigdzie... Brico Depot (skromniejszy brat Castoramy) tu katalog: http://www.bricodepot.pl/index.php?id=41 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 07.05.2009 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 u mnie za cegłę klinkierową - za położenie ale na kominie - chcieli 2 zł/sztuka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arktyk 18.05.2009 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2009 Ja podmórówkę i wmurowane słupki juz mam koszt z robocizną i materiałem około 2000 zł. (23 metry ogrodzenia od frontu). Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martek1981 18.05.2009 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2009 w lubelskim 2,50 zł za sztukę - generalna zasada to podobno położenie jednej sztuki = koszt zakupu 1 sztuki ( tak twierdzi mój murarz ) Cffaniaczek , a co jak ja kupiłem z CRH pełną za 5,4 zł/szt.? Nie pokazywać faktury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sumada 18.05.2009 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2009 matko ale drogo placicie - ja placilem niedawno 1.5 od cegły ale na kominie !bardzo stromy dach, rozbiórka starego komina gratis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malobert 19.05.2009 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2009 u mnie dzisiaj był pan, chciał 4,5zł/szt, dało się stargować do 4zł/szt. do położenia ma nieco ponad 1000 cegieł, powiedział, że mu to zajmnie tydzień, chciałbym zarabiać 4tyś na tydzień, a miesięcznie 16tyś - jak on to stwierdził roboty ma full, proponował żebym dalej szukał. Miasto 40tyś mieszkańców.co Wy na to ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wrk 20.05.2009 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2009 Co za makabryczne ceny... U mnie murowanie kominka - ręcznie formowany klinkier około 1000szt za około 1800zł (piszę około bo umowa jest na wykonanie całego kominka). Robota dokładna, z osobnym fugowaniem. Wieś 300 mieszkańców Ale pod miastem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malobert 20.05.2009 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2009 Do tego pana juz nie zadzwonię. Generalnie to wiem jaki jest mechanizm. Kiedys rozmawialem prywatnie z jednym wykonawcą, on mi powiedzial, ze mial kupę zleceń nabranych, ale dalej zgłaszali się do niego ludzie, a on się z nimi bawił tzn dawał kosmiczne ceny "na odczepnego", mimo to, było dalej wielu chętnych do takiej kosztownej roboty no i wtedy robił skoro płacili (byli tez tacy co go wygonili, albo pukali się palcem w czoło:)), na tym polegał ten cały bum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 22.05.2009 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2009 płacę 1 pln za sztukę - cięcie kolejną złotówkę.nie robiliśmy ogordzenia, tylko czesciowo elewację z cegły.cegła jest ręcznie formowana, więc jest mniejsza i wiecej roboty - na m2 wychodzi 70 zamiast 50.cena jak cena - ale w związku z tym ze była ręcznie formowana i każda w innym odcieniu, to była sortowana i wybierana tak by wyszedł odpowiedni kolor na całej scianie.wydaję mi się ze cena ok, jak za takie dłubanie.zrobiliśmy też 4 słupki - 2 były rozebrane - bo mi ich spasowanie kolorystyczne nie pasowało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fizyczny 28.05.2009 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2009 Witam, Konto założyłem specjalnie aby napisać coś od siebie w tym wątku. Tak jak ktoś wyżej napisał: "Najlepiej aby wszystko zrobili za darmo". Otóż szanowni "inwestorzy". Jeśli taki lekarz, dentysta, prawnik, etc bierze przykładowo 100 zł/15 minut, 500 zł/porada, to taki murarz czy inny pracownik fizyczny, ma prawo również zażyczyć sobie odpowiednią sumę. Zwłaszcza, że praca fizyczna jest cięzką, prawdziwą pracą. W wypadku klejenia glazury, czy cegieł klinkierowych wymaga to precyzji, cierpliwości i czasu ! Na koniec dodam że możecie jeszcze "czekać na normalność" - jak ktos tam wyżej napisał. Ceny tego typu usług będą na pewno rosły, gdyż obecnie na rynku nie ma ludzi do prawdziwej pracy fizycznej, zaś magistrów/menadżerów (lekarzy, prawników, pracowników biurowych) od zarządzania jest sporo. Ciekawe kim Ci wszyscy menadżerowie wkrótce będą w tym kraju zarządzali pozdro PS. Ja biorę 4 zł/od cegły w tym roku i roboty mam w pyte, nie tylko przy klinkierze. Jeśli 'inwestorzy' zazdroszczą moich zarobków to trzeba było pójść do zawodówki/budowlanki a nie na "uniwersytet" , ale zapewniam tych którzy mają tzw "dwie lewe ręce", że praca fizyczna nie jest to łatwy kawałek chleba, jak np.: lekarza (100zł/15 minut wizyta) A cegłe poniżej 2zł z hipermarketu możecie sobie włożyć w buty. Tylko marny murarz podejmuje się klejenia tego shitu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martek1981 28.05.2009 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2009 Żalisz się, czy chwalisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zatom 28.05.2009 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2009 w W-wie jeśli ktoś krzyczy mniej niż 150 zł za m. kw. znaczy, że albo nie wie na co się porywa albo partacz. Mówię tu o elewacji klinkierowej, z ociepleniem, docinkami, montażem systemów, 2 etapami prac (wznoszenie + fugowanie) itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaro71 28.05.2009 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2009 Panie Fizyczny, jeśli taki "fizyczny" robi jak dla siebie - dobrze, fachowo, starannie, dokładnie, czysto, bez kombinowania, bez patrzenia mu na ręce - to takiemu nie żal zapłacić (nawet jak lekarzowi, hehe). Jeśli jednak widzisz jak paprak, półpaprak czy ćwierćpaprak wyrzuca Twoją kasę w błoto, zaczynasz lepiej liczyć pieniądze, które mu oddasz lub nie. Nie każdemu, kto się buduje, pieniędzy z nieba nakapało. Jeśli Panie Fizyczny zaliczasz się do pierwszej grupy, to nie masz się o co martwić - do końca życia masz na chleb, bo jesteś w mniejszości Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malobert 28.05.2009 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2009 Fizyczny swoim heroicznym postem otworzył mi oczy na wiele aspektów życia, m.in. dowiedziałem się, że praca fizyczna to jedynie słuszna ciężka i prawdziwa praca, jakie stawki są obecnie u lekarzy, jakie zapotrzebowanie jest obecnie na rynku pracy jeśli chodzi o menadżerów itp. i chwała mu za to. Niestety nie dam mu roboty, mam już wielu chętnych po 2 pln za sztukę, których wcześniej wykonane kominy właśnie oglądam. z pozdrowieniami, nie lekarz, nie prawnik i niefizyczny, jeno zwykły gospodarny dobrze oglądający każdą złotówkę, Polak "Malobert", który wie, ile musi harować aby tę złotówkę zdobyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emqwadrat 28.05.2009 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2009 praca fizyczna nie jest to łatwy kawałek chleba, jak np.: lekarza (100zł/15 minut wizyta) Oj...widzę, że boli te 100zł/15 minut.... oj boli...... Trzeba było się uczyć.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek1719504352 28.05.2009 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2009 witam. my w kuj-pom robimy za 2 zł z fugowaniem fugownikiem.pozdrawiam788-090-666 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts