Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

docieplenie:(

Recommended Posts

ile moze kosztowac zerwanie siatki z klejem ze styropianu a nastepnie zrobienie od nowa klej+siatka+tynk.Pow.ok. 240m2(Brygada ktora mi to robiła miala klej zmieszany z piaskiem,lub innym swinstwem)Efekt jest taki ze wszystko jest spękane i porobiły sie pęcheze,palec wpada bez najwiekszego trudu:(

perginol01 napisał:
ile moze kosztowac zerwanie siatki z klejem ze styropianu a nastepnie zrobienie od nowa klej+siatka+tynk.Pow.ok. 240m2(Brygada ktora mi to robiła miala klej zmieszany z piaskiem,lub innym swinstwem)Efekt jest taki ze wszystko jest spękane i porobiły sie pęcheze,palec wpada bez najwiekszego trudu:(

Poleciłbym ci tylko miejscowo powycinać to co odstało i wkleić w te miejsca na nowo.Potem w całości dać jeszcze raz klej do siatki i ewentualnie jeszcze raz siatkę ale niekoniecznie.Całość zrywać to tylko strata kasy i dużo roboty a i tak będziesz musiał wszystko równać. U nas koszt takiej robocizny-czyli poprawianie po .............. - wynosi od 10 do 15 zł mkw + tynki 10 zł mkw.

Pozdro.

perginol01 napisał:
wszystko jest do zerwania!!!to nie podlega zadnej dyskusji

Nie denerwuj się po co te wykrzykniki. Ja ci podsunąłem tylko rozwiązania ale tego co u ciebie się dzieje na ścianach nie widziałem ceny ci podałem .

Powodem powstania pęcherzy nie koniecznie musiał być klej ( mokry styropian, wysoka temperatura, zbyt gęsty klej itp ) Rozumiem że się denerwujesz partaniną ale to nie znaczy że masz się wyżywać na innych.Wyżywaj się na tych co ci spaprali.Uśmiechnij się jutro będzie lepiej. :D