Jackie 13.03.2008 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2008 Jak uważacie ile mnie będzie kosztować wykończenie (mam stan stan surowy zadaszony - bez ocieplenia) 200 mkw., parter i poddasze mieszkalne, Ytong, Muszę zrobić: tynki, okna+rolety, drzwi, instalacje elektr, wod-kan, co - piec na ekogroszek,alarm, ocieplenie dachu, podłogi, łazienki - 2 + wc, ogrodzić 150 mb. + brama dwuskrzydłowa, oczyszczalnia, dojazd ok. 50 mkw, przyłącza woda +prąd - ok. 50 -60 mb. Bez wodotrysków Czy wystarczy 220-250 tys? A może znajdzie się jakiś wykonawca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 14.03.2008 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2008 Liczmy tak- tynki - 10- okna + rolety - 30- elektryka + alarm - 10- wod-kan - 10- co - 30- dach - 20- podlogi - 20- lazienki - 50- wc - 5- ogrodzenie 5- brama - 10- oczyszczalnia - 10- dojazd - 10- przylacza - 20to daje nam 240. Jeżeli coś wyjdzie drożej, to się nie zmieścisz, chyba że coś wyjdzie taniej. Niestety nie podajesz szczegolow (chociazby czy podlogowka, jaka podloga, jakie duze lazienki), to wiecej pomoc sie nie da. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jackie 14.03.2008 07:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2008 Dzieki, Ogrzewanie zwykłe = kaloryferki, podłogi jakieś takie bez szaleństw - może dobre panele, łazienka 1 - 9 mkw. 2-17 mkw. Wiesz ogólnie tak bez szaleństw bo nie ma kaski Rozumiem, że podane ceny to robocizna +materiał średniej klasy? A możesz znasz jakiś wykonawców? Pozdrawiam, Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 14.03.2008 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2008 Rozumiem, że podane ceny to robocizna +materiał średniej klasy? Tak - prezentowane ceny zakładają wykonanie całości ale również przy dużym wkładzie samych własnych rączek i rodziny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 14.03.2008 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2008 podłogi jakieś takie bez szaleństw - może dobre panele Zdziwiłbyś się ile mogą kosztować dobre panele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jackie 14.03.2008 07:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2008 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jackie 14.03.2008 07:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2008 a ogrzewanie pcv czy miedź? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariobros35 14.03.2008 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2008 a ogrzewanie pcv czy miedź? Witam co do ogrzewania to mogę się podjąć a jaki termin wchodził by w grę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jackie 15.03.2008 14:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2008 myślę, że ok. czerwca - lipca br. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 15.03.2008 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2008 My mamy 150 mkw, plus garaż 40 mkw. Dom tez z ytonga, ale z oknami. czyli stan surowy zamknięty. Z przyłączy dociągniętą wodę i kanalizę do budynku. Przed nami elektryka, tynki, wylewki, kotłownia i ścisła wykończeniówka. zamierzam przeznaczyć na to jeszcze 130 tyś żeby się wprowadzić. Odpuszczam na razie bramę garażowa, kominek, ogrodzenie. A swoja droga Trociu, co ta za łazienki bez wypasu za 50 tyś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Schyzol 16.03.2008 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2008 My mamy 150 mkw, plus garaż 40 mkw. Dom tez z ytonga, ale z oknami. czyli stan surowy zamknięty. Z przyłączy dociągniętą wodę i kanalizę do budynku. Przed nami elektryka, tynki, wylewki, kotłownia i ścisła wykończeniówka. zamierzam przeznaczyć na to jeszcze 130 tyś żeby się wprowadzić. Odpuszczam na razie bramę garażowa, kominek, ogrodzenie. A swoja droga Trociu, co ta za łazienki bez wypasu za 50 tyś? Czy mozesz napisac ile cie te cale cudo kosztowalo ??? ja mam zamiar wybudowac dom o podobnych wymiarach tez z Ytonga i dostalem kosztorys wstepny na stan surowy i porownac czy przypadkiem nie przeplace Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 17.03.2008 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2008 Do tej pory wydaliśmy 170 tyś. Ale sporo robimy sami i przy pomocy rodziny. Wprawdzie nie za darmo, ale robociznę mamy delikatnie mówiąc w bardzo przystępnej cenie. Nie oszczędzamy natomiast na materiałach. Ma być zgodnie ze sztuką i jak dla siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Schyzol 19.03.2008 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2008 Do tej pory wydaliśmy 170 tyś. Ale sporo robimy sami i przy pomocy rodziny. Wprawdzie nie za darmo, ale robociznę mamy delikatnie mówiąc w bardzo przystępnej cenie. Nie oszczędzamy natomiast na materiałach. Ma być zgodnie ze sztuką i jak dla siebie dostalem oferte od goscia - 169,000 bez dachu i okien - on wchcodzi z wlasnym geodeta, mediami sie on zajmuje tak samo załatwianiem wszystkiego... myślę ze najgorzej nie jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrtn 19.03.2008 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2008 A po której stronie Wrocławia "działa" ekipa? Możesz prosż epodać namiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 19.03.2008 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2008 Schzyol, 169 tyś bez dachu i okien to wg. mnie mega drogo. U nas sam dach ponad 40 tyś okna 26 tyś. Tak więc, stan o którym piszesz mieliśmy za ok. 100 tyś. Chesz żeby facet kupował Ci materiały? Co z fakturami? Pamietaj o możliwości odpisania vatu. Ja zawsze wolę sama kupowac materioał. Co wynegocjuję to moje i wiem co wbudowuję. Na Twoim miejscu szukałabym taniej. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Schyzol 20.03.2008 05:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2008 A po której stronie Wrocławia "działa" ekipa? Możesz prosż epodać namiary. jak do mnie to pytanie, to od strony Dobrzykowic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Schyzol 20.03.2008 05:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2008 wiesz co Jola jest jeszcze pare aspektow - ja nie mam mozliwosci fizycznej za tym chodzic - poprostu taka mam prace, kolejna rzecza jest to -ze nie wiem jak w twoim projekcie - ale ja mam tarasy, garaz i podniesione zero o 2 bloczki poza tym patrzac na moich na znajomych ktorzy sie buduja lub budowali -to powiem ci tak: oni wybrali metode ze jak sa jakies problemy to to ekipe wywalali, teraz w sumie sa w plecy po conajmniej kilkanascie tysiecy, bo jedni naprawiali po drugich. ja w sumie "wole" zaplacic wiecej z dwoch powodow:po perwsze nie potrafie stawiac scian i ne mamasu latac za tym calym cyrkiempo drugie chce miec pewnosc ze robia to profesjonaliscizaczoszczedzic bede mogl na wykonczeniu mieszkania i na niektorych instalacjach. a co do materialow to masz racje - mozna samemu wynegocjowac cos tam -ale oni biora mase roznych materialow wiec maja upusty. co wiecej mam napisane ile czego potrzeba na jaki etap - do ostatniego bloczka wraz z cena netto za sztuke - na dniach zrobie liste i przejade sie po hurtowniach i sprawdze wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 20.03.2008 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2008 U nas też jest dodatkowo garaż na dwa samochody, balkon, taras itp. Sami oczywiście nie murowalismy, ale ekipa z rodziny (bywa to ryzykowne, ale w naszym przypadku wyszło tanio i super dokładnie, to konieczne przy scianie jednowarstwowej). Do dachu bralismy ekipę z zewnątrz ( i jest pare niewielkich baboli). Tak czy siak, nie da rady budować bezstesowo nie kontrolując wykonawcy i nie jeżdżąc na budowę kilka razy w tygodniu. No i wszystko zalezy od ilości kasy. My budujemy bez kredytu i to co mamy musi starczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boru 20.03.2008 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2008 Witam Gdzie zamawialiscie materialy na dach? Chce zamowic kompleksowo dach i szukam dobrych cen z dowozew w okolice Dlugoleki pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Schyzol 20.03.2008 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2008 Jolu musisz przyznac ze jak masz duzo ekip, duze masz prawdopodobienstwo ze ktos zrobi babola, a male ze szybko sie o tym dowiesz. Moze i troche duzo place, ale wiem kogo scigac po zrobieniu wtopy. mniej stresu i mniej siwych wlosow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts