nusia85 14.03.2008 10:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2008 Oki:) teraz juz rozumie dzieki Tobie :0 mysle, ze dam sobie rade pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nusia85 14.03.2008 10:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2008 Jak bedziesz mial jeszcze czas- napisz mi prosze jak zrobic prowizoryczne drzwi z desek. drzwi do mojego domu sa duze i zakonczone lukiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nusia85 14.03.2008 10:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2008 a tak na marginesie: to sam rysowales ten obrazek pokazujacy mi jak mam zabic te okna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tczarek 14.03.2008 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2008 Witam,Tak naprawdę zabicie okien deskami to żadne zabezpieczenie, bo jak ktoś będzie zainteresowany to i tak sobie tam wejdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 14.03.2008 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2008 Jak bedziesz mial jeszcze czas- napisz mi prosze jak zrobic prowizoryczne drzwi z desek. drzwi do mojego domu sa duze i zakonczone lukiem. konstrukcja wykonania drzwi jest tu http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/1/19/Bothie_-_Jerome%2C_Arizona.jpg a dalej tak samo jak z oknem tylko dokładasz zawiasy (same drzwi chyba nie muszą być w łuku ) paintoryt jest mój tczarek odkrywcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theodolit 14.03.2008 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2008 jako drzwi mozna tez zastosowac jakiekolwiek skrzydło z odzysku - u mnie np budowlancy wytrzasneli skads normalne blokowe skrzydło wewnetrze z futryna metalowa ;P - notmalnie luxus ;P i klameczka działała ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nusia85 14.03.2008 13:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2008 E to fajnie miales:) dziekuje Ci bardzo za wszelka pomoc przydadza sie na pewno twoje wskazowki:) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 14.03.2008 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2008 Witam, Tak naprawdę zabicie okien teskami to żadne zabezpieczenie, bo jak ktoś będzie zainteresowany to i tak sobie tam wejdzie. tesek w to nie mieszaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Witos 14.03.2008 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2008 Ciekawe jak to zrobi tu jest tylko jedna ....Teska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odaro 15.03.2008 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2008 http://images28.fotosik.pl/176/90bc131402d1e508.jpg dobre rozparcie zalatwi sprawę, jak byś chciała "kotwić" do PTH to możesz narobić biedy dechami od zewnątrz (trudniej je wybić) kliny zabijać oczywiście od środka otworu jak otwór duży to można dać dodatkowe rozparcia w połowie lub po 1/3 otworu (w pionie lub poziomie) u góry decha niekonieczna, nadproża nie uszkodzisz w odróznieniu od PTH (dołem) Ja tak zrobiłem z tym że zamiast klinowania przybiłem deski do Porothermu gwoździami. Gwoździe 3 lub 4 calowe. Ani jeden pustak PTH nie uległ zniszczeniu,wszystko mocno się trzyma, duże drzwi i okna balkonowe na zawiasach można swobodnie otwierać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 15.03.2008 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2008 Ja drzwi wejściowe tymczasowe po wstępnym klinowaniu potraktowałem pianką. Trzymają się już pół roku. Otwierają się bez zarzutu. Ostatnie wiatry też ich nie wyrwały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wybuduję czy nie 30.09.2017 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2017 Cześć. Temat bardzo stary ale aktualny. Muszę zabić dwa otwory drzwiowe za jakiś czas (w pozostałych otworach będą okna i brama garażowa). Postanowiłem nie montować drzwi wejściowych, żeby nie uległy uszkodzeniu przez kolejne ekipy. Zabić okna chce w ten sposób jak na obrazku powyżej z tą różnicą, że kantówki chce przykręcić wewnątrz otworu drzwiowego do pustaka zeramicznego. Moje pytanie to co najlepiej wykorzystać, żeby ta kantówka naprawdę dobrze była przymocowana, a jedocześnie, żebym nie uszkodził pustaka. Jakieś wkręty, specjalne śruby czy co innego? Będę wdzięczny za podsunięcie ciekawego pomysłu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts