Slawek 1719499182 02.09.2003 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2003 Czołem, czy ktoś z Was zamawiał meble do łazienki z litego drewna?Zastanwiam się nad zamówieniem szafki pod umywalkę (blatową) z szufladami, małego regału na ręczniki i drewnianej obudowy wanny (z 2 stron). Niestety nie mam pojęcia ile taka przyjemność może kosztować.Może ktoś już to "przerabiał" i mógłby podzielić się doświadczeniami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 02.09.2003 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2003 Czołem, czy ktoś z Was zamawiał meble do łazienki z litego drewna? Zastanwiam się nad zamówieniem szafki pod umywalkę (blatową) z szufladami, małego regału na ręczniki i drewnianej obudowy wanny (z 2 stron). Niestety nie mam pojęcia ile taka przyjemność może kosztować. Może ktoś już to "przerabiał" i mógłby podzielić się doświadczeniami? Wlasnie dzisiaj odbieram szafkę pod umywalkę; blat z litego drewna, natomiast szafka pod blatem ze sklejki "obitej" fornirem drewnianym. Ponieważ jej jeszcze nie widziałąm ciężko mi powiedzieć jak wygląda, a dopiero za jakiś czas bede mogła powiedzieć jak sie sprawuje. DStolarz zapewniał mnie że bedzie ok. Cena 500 PlN (jesion). Cała z litego drewna bedzie droższa , jeden stolarz wycenił mi z litej sosny tą sama szafkę za 870 PLN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 02.09.2003 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2003 chyba zapomniałam dopisać, że jestem z Wawy a Ty z okolic Wrocławia!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek 1719499182 02.09.2003 12:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2003 Dzięki Gościu,czy mogłabyś sprecyzować opis szafki, tj. jakie wymiary oraz czy ma klasycznie parę drzwiczek na dole, czy też szuflady, albo jeszcze coś innego. Jak trafiłaś na tego stolarza, czym zabezpieczył blat - lakier, czy olej?Z góry dziękuję za odpowiedźPozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 03.09.2003 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2003 Dzięki Gościu, czy mogłabyś sprecyzować opis szafki, tj. jakie wymiary oraz czy ma klasycznie parę drzwiczek na dole, czy też szuflady, albo jeszcze coś innego. Jak trafiłaś na tego stolarza, czym zabezpieczył blat - lakier, czy olej? Z góry dziękuję za odpowiedź Pozdro Lity blat dł. 85, szer.55, grubość 4cm. pod blatem szafka z para drzwiczek o wymiarach szer 60, wys 55. namiary na stolarza dostałam od mojego majstra. Drewno jest "żywe" sama podjęłam sie pomalowania, ale jeśli chcesz to możesz mu dostarczyć lakier lub cos innego i on to pomaluje bez dodatkowych kosztów, no i masz pewność czym tak naprawde pomalował. Pozdrawiam, J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolodziejskim 03.09.2003 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2003 Witam... Takie mebelki podobaja mi sie strasznie i mysle ze na takie sie odwaze... zonie tez sie podobaja... widzialem prysznic... 4 slupki obsadzone w terakocie... a miedzy nimi piekne przydymione szyby... rewelacja... a z polskich mebelkow podobaja mi sie z "KOŁA"... nie wiem jak z jakoscia... ale mysle ze sa OK... jak juz bede mial a do tego jeszcze daleko to dam znac jak sie spisuja... Pozdrawiam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek 1719499182 03.09.2003 12:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2003 Hey Kołodziejskim, muszę przyznać, że mnie się te mebelki z Koła średnio podobają. Chciałbym mieć coś wymyślonego przez siebie - obawiam się tylko, że będzie mnie potem każdy stolarz przeklinał - a ja jego za cenę. Zaplanowałem sobie podwieszaną szafkę na umywalkę blatową, pod którą znajdują się 4 szuflady w dwóch rzędach - taki wiszący "położony" przy ścianie geometryczny kubus. Szafka na ręczniki z kilkoma szufladami i wyżej półkami - podobny wiszący kubus, tylko że wertykalny. No i dochodzi jeszcze drewniana obudowa prostokątnej wanny z dwóch stron... Wyposażenie łazienki ma być maksymalnie geometryczne i proste w przeciwieństwie do jej architektury (kolebkowe sklepienie, łukowa wnęka na stelaż podtynkowy muszli i bidetu, no i półfilary podtrzymujące arkadę pomiędzy częścią "umywalkową" i resztą pomieszczenia) - kilkarotnie przebudowanego (czyt. zniszczonego) zabytkowego wnętrza. Tja, jak będę znów we Wrocławiu, to muszę popytać kilku stolarzy co sądzą o tych chorych pomysłach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolodziejskim 03.09.2003 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2003 Slawek... niezle niezle ja chyba na razie zostane przy tanich kiedys nie bedzie mi szkoda ich wywalic Zycze powodzenie w brnieciu do celu bo to co piszesz bedzie wygladalo imponujaco Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
loniu 05.09.2003 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2003 A ja znalazłem dojście do kompletów meblowych i tak za:szafka 100 (trzy drzwiczki i 2 szufladki) - drewno - olcha + umywalka 105 spasowana z szafką (nie ma blatu bo umywalka jest na szafce) + lustro w ramie z tego samego drewna 100x100 + 2 kinkiety i to wszystko za 1926 zł brutto. Jedyną dodatkową inwestycją był wyjazd do Wa-wy (transport zapewniła mi hurtownia) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Beata-Wawa 07.09.2003 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2003 Loniu!Czy możesz podać namiary na hurtownię, w której kupiłeś te mebelki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 08.09.2003 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2003 Loniu - też proszę o namiar na tę hurtowinię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
loniu 08.09.2003 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2003 Adres znajdziecie na http://www.jokeypolska.com.pl ale dzwońcie do Żabiej Woli (30 km za Jankami)- zakładka kontakt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 08.09.2003 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2003 Loniu - dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Beata-Wawa 10.09.2003 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2003 Loniu - dziękuję Wybieram się tam jutro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamilla35 04.02.2005 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2005 gdzie mogę kupić mebelki drewniane do łazienki (np.umywalkę wraz z szafką),pytam ponieważ chodzę po sklepach i widzę wszędzie białą sklejkową chałę...dzięki za odpowiedzi! Może macie jakieś fotki takich łazienek??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekm22 04.02.2005 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2005 Dosc ladna serie mebli lazienkowych ma Kolo , tylko drogo!! Jest dla mnie niezglebiona tajemnica dlaczego meble lazienkowe sa tak drogie!! Slyszalem ze sporo ludzi robi meble do lazienek np model z Kola u stolarza i wychodzi to taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 04.02.2005 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2005 ja też zamowiłam szafkę pod umywalkę i komode u stolarza , bedzie jeszcze toaletka i kwietnik , ale to poźniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
osowa 04.02.2005 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2005 Tak ... jeśli chce się mieć dobry mebel i na dodatek niepowtarzalny – dobrze zlecić projekt zaufanemu stolarzowi . Zazwyczaj – wymyślam mebel , rysuję go : potem przeliczam dokładnie gabaryty w centymetrach , ze szczegółami i na tej podstawie – uzyskuję dobry gatunkowo , doskonale pasujący i w miarę tani mebel ( nawet powiedziałabym - dużo tańszy ) . Pozdrawiam zapachem świeżych trocin ( to jeden z moich ulubionych ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Widlak 04.01.2006 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2006 Czy ktos moglby mi doradzic czym zabezpieczyc polki z surowego drewna, zeby wytrzymaly wilgoc w lazience? Jakis specjalny lakier? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 05.01.2006 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2006 Do tego służą specjalne impregnaty i lakiery.Wcale nie jest łatwo zrobić dobry mebel z drewna do łazienki, który wytrzyma podwyższoną wilgotność. Nawet stolarze mają z tym problem. Nie każdy który się ceni się tego podejmie. A przy okazji - uważajcie na kosze na bielizne w formie szafki z drucianym wysuwanym koszem w środku. Często te koszyczki są tak wykończone że nie daj Bóg włożyć tam cokolwiek delikatnego. I na co taki niefunkcjonalny mebel? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts