Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do codzienny c117 dla Jacka i Ani

Recommended Posts

W DB Doutche Bank oprócz polbanku to jedeny bank który daje "realne" kredyty w CH a marża jest nieco niższa z tym że nalezy dodatkowo wykupić pakiet db inwestuj tj 204 zł dodatek do raty na rzecz inwestowania w fundusze! u nas marża wynosi 1.6% prowizja 1% kredyt 200000PLN rata na dzień dzisiejszy ok 800 PLN na 30 lat kredytowania

pozdrawiam

• 3 months później...
  • Odpowiedzi 45
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 1 month później...
  • 1 month później...

Cześć jackpal

Obserwujemy Waszą budowę z ciekawością. Podobnie jak Wy zamierzamy zmienić kąt dachu i przedłużyć dom o ok 1m. I tu mamy kilka pytań:

* Czy zmiany w projekcie zostały dokonane przez projektanta C117 czy może przez innego projektanta z uprawnieniami?

* Dlaczego powiększyliście dom o 90cm a nie np. o 1m?

* Czy dom w waszym odczuciu nie sprawia teraz wrażenia zbyt długiego? (długi i wąski - "jamnik")

* O ile jest teraz szerszy garaż porównując z projektem? Czy to wystarczy do swobodnego poruszania się po garażu z zaparkowanym autem?

Z góry dziękuję jeśli znajdziesz czas na odpowiedź :) do wiosny 2010 już niedaleko wiec trzeba podjąć poważne decyzje ;)

pozdrawiam

• 4 weeks później...

Zmiany w projekcie wykonywał projektant adaptujący dom do działki czyli nie P. Biryło autor c117, dlaczego o 90cm w sumie to już zapomniałem chyba chodziło o rostaw krokwi na dachu ale myślę że metr więcej tez może być, garaż ma teraz szerokość 380cm i myślę że to powinno wystarczyć ( szerokość samochodu to ok 180cm). Kąt dachu zwiększony do 40 stopni znacznie powiększył przestrzeń na poddaszu - polecam. My jeszczze powiększyliśmy ściankę kolankową o pół pustaka 24cm czyli 12cm - myślę że to nie jest potrzebne psuje troche proporcje domu!

pozdrawiam

• 2 months później...

Domek jest nie za duzy, zgrabny i łatwy do wykonania.

Nam sie marzy taki sam tylko narazi e mamy dzidzia w drodze i zobaczymy jak to pójdzie z domkiem, bo działke mamy.

mam tylko pytanei czy mozna sie dowiedziec jakie proporcje robili n a wylewki , bo masa jest ół-sucha co daje pozniej gładka i nie pekajacą powierzchnie ???