CUKIEREK 14.03.2008 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2008 Witam. Wiem, że w Urzędzie Gminy często bywają problemy z załatwieniem tego typu spraw. CHciałabym zmienić plan działki rolnej na budownictwo mieszkaniowe jednorodzinne. Wójt przekazał mój wniosek do Rady Gminy, ale niestety Pani, która zajmuje się ewidencją dokumentów Rady schowała go bardzo głęboko i nie przekazała na sesję. Dopiero moja inicjatywa spowodowała, że wniosek ten za 2 tygodnie będzie rozpatrywany przez komisję (czekałam 3 m-ce). Przewodniczący Rady był zdziwiony, że taki wniosek złożyłam, bo nic na temat nie wiedział. Wiem, że te sprawy ciągną się bardzo długo, ale inne osoby w mojej Gminie załatwiają zmianę planu bardzo szybko. Działki sąsiadujące z moją jakiś czas temu były łąkami teraz są już działeczkami budowlanymi. Odnalazłam uchwałę Rady, która zmieniła wtedy ten plan. Czy moge ją zastosować jako argument w sprawie zmiany planu mojej działki? Czy jest jakiś organ wyżej, do którego mogłabym się udać w tej sprawie, ponieważ argumentem Wójta jest ciągle wysoki koszt zmiany planu. Czy powołując się na koszty Gmina może mi odmówić>Proszę o pomocZ góry bardzo dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts