OSIN 14.03.2008 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2008 Witam! No to dziś formuła 1 ruszyła oficjalnie! Jestem ciekaw czy znajdą się jacyś entuzjaści i fani Kubicy na FM piszcie, piszcie!!! Na początek "co mnie sie na oczy rzuciło" - kolejny raz potwierdza się fakt faworyzowania McLaren'a - tu dokładnie widać, że szmal przede wszystkim się liczy, ale Berni i Ron to kumple od dzieciństwa - oficjalnie sezon zaczął BMW Sauber - pierwszymi bolidami, które wyjechały na tor były auta Nicka a tuż za nim Roberta (niestety usterka techniczna Heidfelda nie rokuje dobrze) - dość dużo zmian technicznych - najgorsze jest to, że teraz skrzynia biegów będzie musiała wystarczyć na 4! wyścigi (a to dobrze nie rokuje BMW, choć mówią, że jest ona całkiem nowa) - Robert będzie miał ciężko z Alonso - Ross Brawn w zielonych spodenkach wygląda śmiesznie - "sprzedał się" Hondzie - Hindusi w F1 - podobno pod Delhi buduje się już tor (kiedy u nas?) - myślę, że Ferrari i Mc Laren będą nie pokonania (niestety) - no i na koniec komentatorzy w studio (z wyjątkiem Kochańskiego); Dowbor? skąd on sie wzion; Zientarski bez komentarza (teraz ma ciężkie chwile, ok, ale rok temu ich nie miał i co?) to tak na szybko... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtek50 14.03.2008 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2008 Super że powstała grupa entuzjastów F 1 . Ja juz nie mogę się doczekać kwalifikacji . Chyba nocka nie przespana . A co tam . Jeżeli chodzi o faworyzowanie Hamiltona to osobiście mam ambiwalentne odczucia . Robercik jest najważniejszy. Jak zobaczyłem crasztest w Montrealu to mało co nie zemdlałem . Chociaż F1 śledze od ponad 15 lat i nie jedno widziałem w telewizji oczywiście . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OSIN 14.03.2008 09:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2008 Super że powstała grupa entuzjastów F 1 jest nas dwóch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtek50 14.03.2008 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2008 To dopiero początek . Myśle że jak inwestorzy oderwą sie od swoich domków to do nas dołączą i będzie nas więcej . Proponuje przed każdym wyścigiem typy na miejsce Roberta . I typ na 1 miejsceRobert 5 wygra Rajkonen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 14.03.2008 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2008 Super że powstała grupa entuzjastów F 1 jest nas dwóch Ja trzecia . Na 1 bez nazwiska , ale Ferrari pewnie. Robert 3 Ciekawa jestem Raykonena w tym sezonie , w poprzednim byl rewelacyjny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 14.03.2008 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2008 To ja kolejny oczywiście trzymam kciuki za Roberta, choć raczej ktoś inny wygra cały cykl. Zespołowo oczywiście czerwone Ferrari. Ps. jutro raniutko biegnę do kiosku po "skarb kibica" w Przeglądzie Sportowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OSIN 14.03.2008 21:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2008 Ps. jutro raniutko biegnę do kiosku po "skarb kibica" w Przeglądzie Sportowym. a ja idę oglądać... zaczyna się o północy, a już o 5-tej będę wszystko wiedział Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtek50 15.03.2008 05:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2008 No ja już wiem 2 miejsce startowe to rewelka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OSIN 15.03.2008 12:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2008 - Robert będzie miał ciężko z Alonso - myślę, że Ferrari i Mc Laren będą nie pokonania (niestety) - Dowbor? jakże się myliłem, o jakże się myliłem Choć trzeba będzie poczekać na wyścig, który zweryfikuje emocje... Robert pojechał rewelacyjnie!!! fantastycznie!!! (jak prawie zawsze w Q zresztą), widać, że jest cholernie opanowany i skoncentrowany. Widzieliście jego "rajdowy slajd" i błyskawiczną, natychmiastową kontrę?!?! i co zrobił ułamek sekundy po tym? zdjął nogę z gazu? ... nie wręcz przeciwnie... docisnął i wykręcił fastest lap także w trzecim sektorze!!! to świadczy o jego klasie i profesjonaliźmie. ten groźnie wyglądający moment poza torem spłynął po nim jak woda po pingwinie szkoda, że stracił przez to PP... do tego niestety też nas przyzwyczaił... zawsze brakuje tego ostatniego "muśnięcia", łutu szczęścia (albo bolid zawiedzie, albo ktoś mu wyjedzie, albo "przywali, itp), często brakowało tak niewiele... jutro mamy szansę, wielką szansę... ciekawe ile ma paliwa, ale z tego co mówił Maurycy można wnioskować, że ten wynik nie był kwestią lekkiego bolidu (tu też sprawa miękkich opon, które jutro przy planowanym upale będą się szybko ścierać) podobają mi się wywiady z Robertem; z tego co mówi widać, że jego interesuje tylko zwycięstwo, kolejne miejsca się nie liczą dla niego tak bardzo. ja odnoszę wrażenie, że on ma jeden cel ... i to konkretny nie odpuści na pewno i nie będzie oszczędzał, kalkulował.. tylko forza, forza oby ten cel jutro się spełnił... trzymamy kciuki!!! P.S. pogoń Raikonnena też będzie ładna i spodziewam się paru SC... będzie neutralizacja... i wszystko znowu od nowa... ale ten tor brudny, widzieliście? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OSIN 15.03.2008 12:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2008 Proponuje przed każdym wyścigiem typy na miejsce Roberta . I typ na 1 miejsce Robert 5 wygra Rajkonen Wojtek nie chcesz przypadkiem tego zmienić teraz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtek50 15.03.2008 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2008 Normalnie mi kopara opadła , ale dałem się zaskoczyć tym wszystkim doniesieniom o trudnościach technicznych . A tu taka miła niespodzianka. Chyba zweryfikuje swoje prognozy .Myśle że będzie na podium . A wygra Hamilton . Ale chciałbym się mylić co do zwycięscy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OSIN 15.03.2008 13:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2008 noooo....... zasłona im wyszła bardzo dobrze... Alonso wiedział, co mówi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtek50 16.03.2008 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2008 Kicha kicha znowu spieprzyli wyścik Robercikowi .szzzzzzzzkoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dżordż5 16.03.2008 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2008 No i było jak zwykle. Durnowate decyzje szefów. Ten chłopak nie ma szansy czegokolwiek osiągnąc w tym zespole. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 16.03.2008 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2008 Jestem wściekły po tym wyścigu, ale zwalanie całej winy na Team BMW jest chyba sporym nadużyciem. Dlaczego tak sądzę? ano raz, że drugie miejsce podczas kwalifikacji w głównie wzięło się z najmniejszej ilości paliwa (Robert szybko zjechał na pierwszy pit-stop) a po drugie na poczatku wyścigu mimo, że miał najlżejszy samochód w ogólne nie nawiązał walki na dystansie z Hamiltonem. Później już było coraz gorzej. Owszem decyzje szefów uważam co najmniej za kontrowersyjne, dziwne ale wcześniej Robert poza oczywiste dobrym startem, nic wielkiego nie pokazał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OSIN 16.03.2008 10:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2008 ech..............!!! mi się nie chce wierzyć w "teorie spiskowe", ale.... tyle juz było przykładów w zeszłym roku na to, że to Robert był "królikiem doświadczalnym" na którym testowano "nowe" strategie, że już sam nie wiem... zawsze jest tak ku...wa, że na początku... świetnie, super czas, super miejsce w Q, Theissen chwali, Robert zadowolony i ..... wyścig........ i du.pa a Theissen zadowolony (bo Heidfeld ma dobre miejsce) a Heidfeld zadowolony (bo Theissen zadowolony) team zadowolony (bo Niemce zadowolone) więc o co chodzi "tym" Polakom? jest dobrze przecież... ech....... ja tam się nie znam, ale jak można zatankować prawie na full i założyc miękkie gumy przy 38 stopniach??? jedno wyklucza drugie chyba, co nie? poza tym znów kłopoty techniczne...jednak a słyszeliście, co powiedział Nakajima? ku...tas jeden "uszkodziłem sobie przód" tak ogólnie to stratedzy BMW dali ciała...(strategia) ale pomyślcie, że u innych nie było lepiej, np.: - ferrari - klapa totalna - Kovalainnen też dzięki strategii bez podium, a mógłby... - Rubens (tak się cieszyłem, bo go lubię) - kara za tankowanie + inne błędy ekipy - Rosberg nie zdjął czapki na hymnie - młody mesie Sebastien - to byłby hit! + pare innych bądźmy dobrej myśli za tydzień (może taki zajączek ) P.S. a słyszeliście tego anglika Anistona w studio? jak powiedział z uśmiechem, że 300 km/h to dla Polaków maaaało? Włodek już się do niego nie odzywał... no i "strzał" Roberta on jest niezły, naprawdę... pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 16.03.2008 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2008 .....a słyszeliście, co powiedział Nakajima? ku...tas jeden "uszkodziłem sobie przód" dostał za to karę cofnięcia o 10 miejsc w najbliższym wyścigu, szkoda że tak późno sędziowie na to wpadli. ...no i "strzał" Roberta on jest niezły, naprawdę... w całym tym cyrku związanym z F1 Robert chyba jako jedyny Polak zachowuje zimną krew. Kubica po wyścigu powiedział : Coś się wydarzyło w silniku. Nie miałem mocy. Silnik załapywał dopiero po paru sekundach to chyba tłumaczy fakt, że tak łatwo odjechał mu Hamilton. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OSIN 16.03.2008 16:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2008 Kubica po wyścigu powiedział : Coś się wydarzyło w silniku. Nie miałem mocy. Silnik załapywał dopiero po paru sekundach to chyba tłumaczy fakt, że tak łatwo odjechał mu Hamilton. tak, nie miał mocy, ale to już było po pit stopie, jak wyjechał za Bourdais'em, a za plecami miał Fernanda... pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zezo 19.03.2008 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2008 Francuz Jean Todt we wtorek oficjalnie zrezygnował z funkcji prezesa zespołu Formuły 1 Ferrari, którą pełnił od 2006 roku. Na stanowisku "amministratore delegato" zastąpi go Amedeo Felisa, poprzednio dyrektor generalny teamu wyścigowego. Malezyjska gazeta "The Star" już spodziewa się podium w wielkanocnym wyścigu w Kuala Lumpur. Z jednej strony miejsce w trójce byłoby przecież logicznym następstwem wyniku z Australii, a z drugiej - wielkie pieniądze jakie przeznacza na BMW Sauber malezyjski Petronas sprawiają, że dla zespołu Kubicy najbliższe Grand Prix jest wyjątkowe. - To nasz domowy wyścig - powtarza szef stajni Mario Theissen. Tor w Melbourne jest specyficzny i wynik na nim osiągnięty nie może być prawdziwym wskaźnikiem. Po Malezji będziemy wiedzieć więcej - mówi Theissen. Kubica jest bardziej konkretny: - W Melbourne brakowało nam szybkości na prostych, więc Malezja - z długimi prostymi w trzecim sektorze - nie będzie dla nas łatwa. Przydałoby się trochę więcej szczęścia, no i trzeba być na mecie - ostrożnie mówi polski kierowca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OSIN 19.03.2008 16:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2008 oby słowa w Twojej stopce się spełniły... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts