qwert 14.03.2008 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2008 Mam pytanie na szybko, dziś elektrycy zaczęli kłaść instalacje internetowe i wymyślili,że w z każdego pokoju (6x), gdzie bedzie stał ewentualnie komp pociągną skrętkę do jednego , gdzie będzie można ten internet puszaczać do tamtych pom. a z tgo jednego pójdzie kabel TPSA, czy to ma sens, czy robi się inaczej? i drugie, dotyczące odkurzacza centralnego. chcą poprowadzić jeden kabel od jednostki centralnej do puszki na piętrze z której wyjdą dwa kable do gniazd OC, czy nie powinno każde gniazdo mieć oddzielnego przewodu? pytam, bo po minach widziałem,że pewni swego nie byli;) a chcą już dziś to ciągnać więc jest czas na zmiany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theodolit 14.03.2008 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2008 Mam pytanie na szybko, dziś elektrycy zaczęli kłaść instalacje internetowe i wymyślili,że w z każdego pokoju (6x), gdzie bedzie stał ewentualnie komp pociągną skrętkę do jednego , gdzie będzie można ten internet puszaczać do tamtych pom. a z tgo jednego pójdzie kabel TPSA, czy to ma sens, czy robi się inaczej? i drugie, dotyczące odkurzacza centralnego. chcą poprowadzić jeden kabel od jednostki centralnej do puszki na piętrze z której wyjdą dwa kable do gniazd OC, czy nie powinno każde gniazdo mieć oddzielnego przewodu? pytam, bo po minach widziałem,że pewni swego nie byli;) a chcą już dziś to ciągnać więc jest czas na zmiany. Ad 1 - dobrze mysla tam bedzie switch/modem czy cokolwiek i bedzie dobrze, tak samo mozna kabalektelefoniczny położyc etc - to ad 2 nie wiem nie znam sie na odkurzaczach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stuk 14.03.2008 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2008 Co do internetu to jest jak najbardziej ok. Co do odkurzacza, to właściwie też może tak być, ale prościej puścić kabel z jednostki do pierwszego gniazda, z niego do kolejnego itd, łączone na zaciskach gniazdek (na razie niech Ci zostawia wystające kawałki przewodów, bo gniazdek na razie nie montujesz. A kabelki dla wygody można puścić wzdłuż rur odkurzacza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 14.03.2008 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2008 .... a z tgo jednego pójdzie kabel TPSA, czy to ma sens, czy robi się inaczej? robi sie inaczej .... nie bierze sie TPSA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 14.03.2008 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2008 .... a z tgo jednego pójdzie kabel TPSA, czy to ma sens, czy robi się inaczej? robi sie inaczej .... nie bierze sie TPSA no chyba, ze sie chce bo kazdy ma wybor mielismy tepse i bylismy zadowoleni, mialismy radiowy i tez bylismmy zadowoleni, teraz mamy iplusa i jestesmy super zadowoleni bo firma placi a transfer w naszej lokalizacji rewelacja wiekszosc ludzi ma neta z tepsy wiec nie krytykujmy standardowego wyboru zreszta piszac tpsa auto mogl miec na mysli po prostu innego operatora internetowego ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theodolit 14.03.2008 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2008 .... a z tgo jednego pójdzie kabel TPSA, czy to ma sens, czy robi się inaczej? robi sie inaczej .... nie bierze sie TPSA no chyba, ze sie chce bo kazdy ma wybor mielismy tepse i bylismy zadowoleni, mialismy radiowy i tez bylismmy zadowoleni, teraz mamy iplusa i jestesmy super zadowoleni bo firma placi a transfer w naszej lokalizacji rewelacja wiekszosc ludzi ma neta z tepsy wiec nie krytykujmy standardowego wyboru zreszta piszac tpsa auto mogl miec na mysli po prostu innego operatora internetowego ... dodajmy jeszcze ze oprócz znienawidzonej TEPSY -niewielu innych ma ochote kabelki kłaść - za to wielu ma ochote z tych kabelkow korzystac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qwert 14.03.2008 14:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2008 i to jest to, tylko tepsa chce połżyć 50 m kabla do mojego domu, nawet umówili się na poniedziałek, co by ustalić szczegóły:) dzięki za rady !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts