motylanogha 14.03.2008 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2008 Witajcie!Szukam informacji w jaki sposób mogę załatać dziurę w ścianie po drzwiach przesuwanych. Wymyślelliśmy sobie, że wejście do pokoju zrobimy w innym miejscu, a wnękę po drzwiach przesuwanych chcemy załatać i wyrównać do istniejącej ściany. Poniżej wklejam fotkę tejże wnęki, którą chcielibyśmy załatać. Nadmieniam, że ściana działowa również wykonana jest z gips kartonu. Nie mam pojęcia o budowlance, ale wiem że stosując różne profile aluminiowe osiągnę żądany efekt. Prośba o możliwie najbardziej szczegółowy opis - jakich profili użyć i jakich płyt g-k. Z góry dziękuję i pozdrawiam! http://c3.wrzuta.pl/wm7491/2530e56700199ce247da7fd8/l.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lataren 14.03.2008 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2008 Nie widzę sensu ale skoro chcesz..... Idziesz do sklepu gdzie sprzedają płyty gk - powinni mieć tam też profile wkręty itp. Najlepiej żeby to nie byl market bo tam cie oleją. Kupujesz profil UD 30 na przykład bądź szerszy robisz z niego ramę dookoła wnęki tzn wkrętami szybkiego montażu bądź tradycyjnymi przytwierdzasz ten profil do podłogi i do ścian i sufitu - oczywiście sprzedawany jest w dlugościach 3 i 4 metry więc trzeba będzie go pociąć - koszt ok 10 zł /szt. Potem do tego profilu dokupujesz profil CD 60 i wkładasz go w UD przymocowujesz wkrętami samogwintującymi się dajesz go co 60 cm - pamiętaj.na to płyta i gips i jedną stropnę masz zrobioną - druga tak samo.Wejdz na google.pl czy inna wyszukiwarkęi wpisz ściana z lyt gipsowo kartonowych i tam wszystko będzie opisane szczegółowo jak zrobić całą ścianę ty ogranicz się do twojej wielkości> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 14.03.2008 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2008 Nie widzę sensu ale skoro chcesz..... dokładnie. Zamknij drzwi i zapomnij. a jeśli zabudowy nigdy nie robiłeś (robiłaś) to zleć to komuś, kto się na tym zna. Bo wyjdą Ci potem pęknięcia i bedzie paskudniej niż z drzwiami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
motylanogha 15.03.2008 19:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2008 nie ma ch.. we wsi.. dam radę skoro nawet pijaczki potrafią to paczamu ni ja ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lataren 16.03.2008 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2008 Bo pijaczki robią to od xxx lat więc dla nich to już bez różnicy...z reszta świat na trzeźwo jest bez kolorów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts