onna 14.03.2008 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2008 witam, mam w planie remont części mieszkania w przedwojennej kamienicy. Chcialabym się zorientować jakie są koszty takiego remontu (mam już wycenę firmy, ale nie wiem czy jej ufać...) do remontu całkowitego jest kuchnia (ok 7 m2) i łazienka (ok 6,2 m2) - skucie tynkow, nowe doprowadzenia wody (trzeba zmienić położenie bojlera, więc większość rur będzie przeciągana w innych miejscach) podłączenie zlewu, wanny, dwoch umywalek, kompaktu i dodatkowego wejścia prysznicowego. glazura i terakota w lazience i częściowo w kuchni. Oczywiście nowe tynki i malowanie. Acha, będzie wyburzana jedna ścianka, zamurowywane dwa otwory drzwiowe i robione dwa nowe. NO i instalacja 3 nowych drzwi - przesuwne. w łazience i kuchni będzie też robiona nowa elektryka, dodatkowo pociągnięte kable w przedpokoju do puszek i nowa skrzynka. w pokoju (ok. 20 m2 wys 2, zdemontowanie bocznych ścianek z szafy wnękowej (ściana dlugości 3,5 m), położenie gładzi i malowanie, gładź i malowanie w przedpokoju (ok. 8,5 m2). Bardzo bym prosila o koszty tych robot, wykonawca zobowiązuje się we wlasnym zakresie zorganizować materialy w tym plytki jakie wybierzemy (ok.45zł/m2) W naszej gestii ma być tylko bialy montaż, baterie i drzwi. interesuje mnie zarówno wycena calości jak i ew. poszczególnych elementow, jeśli ktoś nie wie ile za wszystko... Będę bardzo wdzieczna, bo wyliczenie kosztow przez wykonawcę wydaje mi się trochę z sufitu, wolalabym porównac z Waszymi doświadczeniami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
onna 15.03.2008 22:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2008 nikt mi nie pomoże ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Misiomaciej 16.03.2008 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2008 witam, mam w planie remont części mieszkania w przedwojennej kamienicy. Chcialabym się zorientować jakie są koszty takiego remontu (mam już wycenę firmy, ale nie wiem czy jej ufać...) do remontu całkowitego jest kuchnia (ok 7 m2) i łazienka (ok 6,2 m2) - skucie tynkow, nowe doprowadzenia wody (trzeba zmienić położenie bojlera, więc większość rur będzie przeciągana w innych miejscach) podłączenie zlewu, wanny, dwoch umywalek, kompaktu i dodatkowego wejścia prysznicowego. glazura i terakota w lazience i częściowo w kuchni. Oczywiście nowe tynki i malowanie. Acha, będzie wyburzana jedna ścianka, zamurowywane dwa otwory drzwiowe i robione dwa nowe. NO i instalacja 3 nowych drzwi - przesuwne. w łazience i kuchni będzie też robiona nowa elektryka, dodatkowo pociągnięte kable w przedpokoju do puszek i nowa skrzynka. w pokoju (ok. 20 m2 wys 2, zdemontowanie bocznych ścianek z szafy wnękowej (ściana dlugości 3,5 m), położenie gładzi i malowanie, gładź i malowanie w przedpokoju (ok. 8,5 m2). Bardzo bym prosila o koszty tych robot, wykonawca zobowiązuje się we wlasnym zakresie zorganizować materialy w tym plytki jakie wybierzemy (ok.45zł/m2) W naszej gestii ma być tylko bialy montaż, baterie i drzwi. interesuje mnie zarówno wycena calości jak i ew. poszczególnych elementow, jeśli ktoś nie wie ile za wszystko... Będę bardzo wdzieczna, bo wyliczenie kosztow przez wykonawcę wydaje mi się trochę z sufitu, wolalabym porównac z Waszymi doświadczeniami Całość około 15-17 tys na gotowo + materiały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
onna 16.03.2008 21:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2008 dzięki za odpowiedź. A materialy ile? Drugie tyle??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Misiomaciej 17.03.2008 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2008 dzięki za odpowiedź. A materialy ile? Drugie tyle??? Materiały to zależnie od inwestora i standardu. Od mniej więcej 7 do ............ tys zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts