dżempel 14.03.2008 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2008 Proszę o Wasze opinie w sprawie tych technik nauczania.Czy ktoś miał z tym jakoś styczność, posyłał tam dziecko?Czy daje to jakieś efekty w nauce. Wycofać się nie można a kosztuje to trochę.Prosze o wasze opinie .Może coś gdzieś słyszeliście.Muszę podjać decyzje prosze o odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 14.03.2008 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2008 czy chodzi o ratownictwo drogowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 14.03.2008 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2008 Chodzi zapewne o techniki "uczenia się" - kursy dla dzieci. Moje chodzi - kontrolnie - nie wiem czy z sukcesem, bo dopiero miesiąc :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dżempel 14.03.2008 21:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2008 tak tak -chodzi o nauczanie dzieci tych technik. Mam posłać dwójkę dzieci i wacham sie to jednak blisko 2 tysiaki a o zrezygnowaniu niema mowy-narazie załóżmy ,że checi są a co potem? (chcę do programu gimnazjalistów właczyć starszą córkę-licealistkę-i chciałabym aby ukończyli obydwoje z zyskiem dla siebie anie dla odbębnienia dla mamuśki).Proszę Nefer napisz jak podoba sie Twojemu dzieciakowi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 14.03.2008 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2008 To nie czary. Widzę, że są efekty - mój młody jest dyslektykiem. A właśnie takie dzieci lepiej zapamiętują metodą skojarzeń. W podstawówce musiałam mu rysować obrazki, bo nie mógł się nauczyć "normalnie" wiersza na pamięć . A obrazki to było dokładnie to !Tu metoda jest nico inna, ale też opiera się na skojarzeniach. Dla mnie istotne jest to, że uczą się zgodnie z programem i na podręcznikach, kórych w klasie używają. Mój jest w gimnzajum. Niestety - efekty tego kursu są widoczne po kilku miesiącach. Na razie startujemy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 14.03.2008 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2008 dżempel, zmień tytuł wątku, plissssbo wychodzi, że chodzi o techniki pomocy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dżempel 14.03.2008 22:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2008 dżempel, zmień tytuł wątku, plissss bo wychodzi, że chodzi o techniki pomocy... mówisz -masz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dżempel 14.03.2008 22:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2008 Nefer-dziękuje za szybka odpowiedz -jak narazie jeden plus .Ciągle się zastanawiam?Proszę o więcej podpowiedzimożeczyjeś dziecko jest już po takim kursie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts