Zaki 14.03.2008 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2008 czy ktos posiada? Czy możecie polecić jakąś firmę, która produkuje takie balkony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 15.03.2008 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2008 zadzwoń do najblizszego stolarza p.s. potrafisz sobie później taki balkon przylepic/przykręcic/ do sciany bez obawy, ze odpadnie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zaki 15.03.2008 12:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2008 Myśłałam, zeby go dostawić na drewnianych filarach, taki dokręcony to trochę bym się bała, ze odpadnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 15.03.2008 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2008 pod te filarki trzeba zrobic fundamenciki (nie wiem czy stolarz to załatwi)i oparcie balkonu przymocowac do sciany (tu tez jakos nie widze zbytniego zachwytu w oczach stolarza ... raczej murarz, slusarz czy hydraulik bedzie do tego bardziej przygotowany)prawdopodobnie bedziesz musiała zorganizowac wieksza ekipe lub bardzo operatywnego stolarza który podejmie sie i "niestolarskich" wyzwań ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
langerob25 15.03.2008 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2008 ja też myślę o balkonie drewnianym.Zaczynam budować dopiero w przyszłym roku i mam na to jeszcze czas.Myślę ,że jest dużo plusów w takim rozwiązaniu.Można to zrobić w późniejszym etapie,chyba mniejszy mostek niż zwykły betonowy.Żona się uparła i jakiś balkon muszę mieć,więc z tych powodów można wypuścić chyba jakieś pręty z gwintem a balkon przykręcić i podeprzeć na mieczach.Gdzies nawet fotki takego czegoś widziałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 15.03.2008 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2008 sporo balkonów w starych kamieniczkach to 2 - 3 szyny o dł. 1,5 m osadzone prostopadle do muru w trakcie murowania a na tym deski i balustrada ale mozna tak jak Zaki tj. - belka drewniana przykrecona do sciany- belka na 2 słupach wysunietych poza dom- na belkach dechy /lub dodatkowo legarki/ i balustrada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tacim 19.10.2009 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2009 temat ciunio stary ale myślę o zrobieniu balkonu z drewna może macie jakies uwagi spostrzeżenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts