slawkin 20.05.2008 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2008 Heh! Sąsiad... Tempo zabójcze... Ale to się chwali. Byle w pośpiechu o czymś nie zapomną... Niestety pogoda się zdu.... u mnie wyhamowało, jak tam twoi? Działają w deszczu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luczak84 21.05.2008 06:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2008 Wczoraj zasypywali, zaczeło lać po 16 tak więc sporo udało się zrobić. W poniedziałek była przerwa "techniczna" niestety. Zobaczymy jak dziś. Nie wiem czy zamawiać beton na płyte na piątek czy poniedziałek... Niech się skończy już ten deszcz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka-jonek 21.05.2008 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2008 Jeśli można, to także poproszę wnioski z telefoniady, bo zaczynam się wkurzać tematem więźby. Dzwoniłam wczoraj do naszego górala, a on jak zwykle nie wiedział po ile, co i jaka. Krótko mówiąc - przywiezie więżbę ze sobą... Przepłacać nie będę więc muszę tę jego cenę do innych porównać. Zaczynam być nieufna Z góry dziękuję! aka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tlobo 22.05.2008 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2008 Dawno nie zaglądałem na forum, a tu takie zmiany. Super tempo, pogoda jak to pogoda - w kratkę ale trzeba to przeżyć Fajnie widzieć jak się inni budują, ja cały czas się zastanawiam ile mnie może wyjść mój domek i czy mnie to nie przerośnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luczak84 22.05.2008 17:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2008 Tyle roboty ze z telefoniady nici. Na początku przyszłego tygodnia muszę się zorganizować. Tlobo jednak najlepsze wrażenia jak swój rośnie:). Jeśli chodzi o koszty - poświęcam temu wiele czasu kombinuje jak mogę i jak na razie nie jest źle. Kupiłem właśnie Poroton z Niemiec za niecałe 6zł brutto. Musze wybadać jak z cenami dachówki.[/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paula_mario 23.05.2008 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2008 I ruszyli oby w takim tempie do końca.... pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 03.06.2008 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2008 Witam Będę kibicować jeśli pozwolisz.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luczak84 03.06.2008 21:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2008 Witam Będę kibicować jeśli pozwolisz.. Liczę na Twój doping... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 03.06.2008 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2008 Superowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 04.06.2008 05:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2008 No widzę że sprawy nabierają tempa. Na początku zbaraniałam jak przeczytałam o zamawianiu stropu bo co tu zamawiać? Tak to jest jak się patrzy przez pryzmat swojej budowy. Ja mam monolit więc przywiozłam zbrojenie i tak naprawdę potem to już tylko beton. U Ciebie pewnie terriva albo cos w tym stylu tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luczak84 04.06.2008 19:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2008 Tak zamawiam Terrive, Do piątku (jak pogoda dopisze) wymurują... . Nie naładowałem akumulatorka z aparatu i nie zrobiłem fotek, jutro się popawie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka-jonek 21.06.2008 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2008 CześćZałatwiłeś ekipę do dachu ? Napisz czy rozmawiałeś z naszym majstrem.Pozdrawiamaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luczak84 23.06.2008 07:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2008 Aka spotkałem się z Twoimi Góralami, widać że wiedzą co robią... troche marudzenia że zajęci etc, ale zaproponował kwotę i mamy się zdzwonić w tym tygodniu. Byłem w weekend u swojego wykonawcy odwiedziliśmy dekarza i załatwiliśmy sprawdzonego cieśle w dobrej cenie, tak więc na szczęście się udało... bo troche zaczeło mnie to wnerwiać, za 2 tyg plac budowy będzie gotów na wejście cieśli, czasu mało... Aka jakie masz okna dachowe?, bo jestem na etapie decydowania się... PS. Raz jeszcze wielkie dzięki za namiary Szkoda że nie było Was, drugi raz byłem zbadać postępy bez inwestorów ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka-jonek 27.06.2008 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2008 Okna dachowe kupowaliśmy przez internet (firma Bemar - http://www.oknadachowe.net). Mamy veluxy, rozmiar 78/118 (M06). Są naprawdę duże i większy rozmiar dla nas byłby zbyt duży, nieproporcjonalny do pomieszczeń. Czas realizacji do tygodnia, a przywieźli po 3 dniach, transport bezpłatny.Będziemy dopiero za tydzień w domu (krótki urlop), gdybyś chciał zobaczyć to zapraszamy.aka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 06.07.2008 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2008 Bardzo ładny domek, będę wam kibicował w budowie, zważywszy ze zasuwacie aż milo No i miło, ze kolejny forumowicz buduje ze Studia Atrium . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kabgaro 16.07.2008 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2008 Gratulacje! i pozdrowienia K.Zachariasiewicz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luczak84 16.07.2008 17:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2008 Bardzo ładny domek, będę wam kibicował w budowie, zważywszy ze zasuwacie aż milo No i miło, ze kolejny forumowicz buduje ze Studia Atrium . Też przeglądnołem Twój dziennik, zastanawiałem się nad Twoim projetem ale jednak zdecydowaliśmy się na inny. Dzięki za kibicowanie, kibicuję również. Gratulacje! i pozdrowienia K.Zachariasiewicz Dziękuję za odwiedziny, również pozdrawiam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nelli Sza 04.08.2008 00:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2008 Idziecie jak burza!!! Aż miło patrzeć Gratuluję postępów i oby tak dalej !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Domek cudo!!!! A inwestorstwo to już nawet nie wspomnę - wieje od Was "zakochaństwem" na kilometr Aż się stęskniłam za mężem i chyba idę "spać" pozdrawiam !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paula_mario 12.09.2008 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2008 Super! jak szybciutko Wam idzie... oby tak do końca Co do pytań: tak mamy ogrzewanie na całym parterze i w górnej łazience! poddasze ma grzejniki, dodatkowo wyprowadziliśmy w salonie i jadalni rurki pod ewentualne grzejniki, które są zaślepione pod tynkiem. Co do grzejnika montowanego w posadzce - naszym zdaniem drogie urządzenie i problem z utrzymaniem w czystości. Taras u nas nabrał już kształtów ostatecznych zdjęcia w dzienniku. na koniec gratuluje postępów i życzę wytrwałości pozdrawiam, paula Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luczak84 20.09.2008 16:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2008 Tak szybko to nie idzie, mamy problemy z dachem tzn wykonawcami, czekalismy ponad 3 tyg. na cieśle co prawda wykrojenie więźby zajeło im 3h za 3 dni przyjechali na montaż i sie w jeden dzień uwineli . 11 ludzi - sąsiedzi łapali sie za głowy dach wyglądał jak mrowisko. Teraz borykamy się z dekarzami, pracują od 2 tyg byli dwa razy. Doprowadzają mnie do szału, od poniedziałku mają działać aż skończą... Do końca miesiąca mają być okna, umówiony jest też elektryk a po nim tynkarze. Teraz powoli zastanawiam się nad ogrzewaniem. Planujemy podłogówke w łazienkach no i zastanawiamy się co z salonem i jadalnią - podłogówka była by najwygodniejsza ale ciągle słysze ze to nie za zdrowe rozwiązanie. Poczekamy na majstra jak przyjedzie obadać to się go jeszcze poradzimy... Paula_Mario zazdroszce Wam ogrodu i tarasu, przymierzam się do tarasu - drewnianego, kopletuje tez ziemie, potrzebuje jeszcze 3,4 wywrotki i powinno starczyc. Mam już wycenę ogrodzenia, jak ziemi będzie wystarczająca ilość zrobimy ogrodzenie. Planów wiele tylko troche zapał opadł - chyba ta pogoda i Ci wykonawcy... Mam nadzieje ze niebawem sie to zmieni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts