Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Charfa Studia Atrium vs Luczak84

Recommended Posts

• Odpowiedzi 57
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Jeśli można, to także poproszę wnioski z telefoniady, bo zaczynam się wkurzać tematem więźby. Dzwoniłam wczoraj do naszego górala, a on jak zwykle nie wiedział po ile, co i jaka. Krótko mówiąc - przywiezie więżbę ze sobą... Przepłacać nie będę więc muszę tę jego cenę do innych porównać. Zaczynam być nieufna :-?

Z góry dziękuję!

aka

Tyle roboty ze z telefoniady nici. Na początku przyszłego tygodnia muszę się zorganizować.

Tlobo jednak najlepsze wrażenia jak swój rośnie:). Jeśli chodzi o koszty - poświęcam temu wiele czasu kombinuje jak mogę i jak na razie nie jest źle. Kupiłem właśnie Poroton z Niemiec za niecałe 6zł brutto. Musze wybadać jak z cenami dachówki.[/b]

• 2 weeks później...

No widzę że sprawy nabierają tempa.

Na początku zbaraniałam jak przeczytałam o zamawianiu stropu bo co tu zamawiać? Tak to jest jak się patrzy przez pryzmat swojej budowy. Ja mam monolit więc przywiozłam zbrojenie i tak naprawdę potem to już tylko beton. U Ciebie pewnie terriva albo cos w tym stylu tak? :D

• 3 weeks później...

Aka spotkałem się z Twoimi Góralami, widać że wiedzą co robią... troche marudzenia że zajęci etc, ale zaproponował kwotę i mamy się zdzwonić w tym tygodniu. Byłem w weekend u swojego wykonawcy odwiedziliśmy dekarza i załatwiliśmy sprawdzonego cieśle w dobrej cenie, tak więc na szczęście się udało... bo troche zaczeło mnie to wnerwiać, za 2 tyg plac budowy będzie gotów na wejście cieśli, czasu mało...

Aka jakie masz okna dachowe?, bo jestem na etapie decydowania się...

PS. Raz jeszcze wielkie dzięki za namiary :) Szkoda że nie było Was, drugi raz byłem zbadać postępy bez inwestorów ;/

Okna dachowe kupowaliśmy przez internet (firma Bemar - http://www.oknadachowe.net). Mamy veluxy, rozmiar 78/118 (M06). Są naprawdę duże i większy rozmiar dla nas byłby zbyt duży, nieproporcjonalny do pomieszczeń. Czas realizacji do tygodnia, a przywieźli po 3 dniach, transport bezpłatny.

Będziemy dopiero za tydzień w domu (krótki urlop), gdybyś chciał zobaczyć to zapraszamy.

aka

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...
Bardzo ładny domek, będę wam kibicował w budowie, zważywszy ze zasuwacie aż milo :)

No i miło, ze kolejny forumowicz buduje ze Studia Atrium .

Też przeglądnołem Twój dziennik, zastanawiałem się nad Twoim projetem ale jednak zdecydowaliśmy się na inny. Dzięki za kibicowanie, kibicuję również.

Gratulacje! i pozdrowienia

K.Zachariasiewicz

Dziękuję za odwiedziny, również pozdrawiam...

• 3 weeks później...

Idziecie jak burza!!! Aż miło patrzeć :D Gratuluję postępów i oby tak dalej !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Domek cudo!!!!

A inwestorstwo to już nawet nie wspomnę - wieje od Was "zakochaństwem" na kilometr :D Aż się stęskniłam za mężem i chyba idę "spać" :o :lol:

pozdrawiam !!!

• 1 month później...

Super! jak szybciutko Wam idzie... oby tak do końca :wink:

Co do pytań: tak mamy ogrzewanie na całym parterze i w górnej łazience! poddasze ma grzejniki, dodatkowo wyprowadziliśmy w salonie i jadalni rurki pod ewentualne grzejniki, które są zaślepione pod tynkiem. Co do grzejnika montowanego w posadzce - naszym zdaniem drogie urządzenie i problem z utrzymaniem w czystości. Taras u nas nabrał już kształtów ostatecznych :wink: zdjęcia w dzienniku.

na koniec gratuluje postępów i życzę wytrwałości :wink:

pozdrawiam,

paula

• 2 weeks później...

Tak szybko to nie idzie, mamy problemy z dachem tzn wykonawcami, czekalismy ponad 3 tyg. na cieśle co prawda wykrojenie więźby zajeło im 3h za 3 dni przyjechali na montaż i sie w jeden dzień uwineli . 11 ludzi - sąsiedzi łapali sie za głowy dach wyglądał jak mrowisko. Teraz borykamy się z dekarzami, pracują od 2 tyg byli dwa razy. Doprowadzają mnie do szału, od poniedziałku mają działać aż skończą...

Do końca miesiąca mają być okna, umówiony jest też elektryk a po nim tynkarze. Teraz powoli zastanawiam się nad ogrzewaniem. Planujemy podłogówke w łazienkach no i zastanawiamy się co z salonem i jadalnią - podłogówka była by najwygodniejsza ale ciągle słysze ze to nie za zdrowe rozwiązanie. Poczekamy na majstra jak przyjedzie obadać to się go jeszcze poradzimy...

Paula_Mario zazdroszce Wam ogrodu i tarasu, przymierzam się do tarasu - drewnianego, kopletuje tez ziemie, potrzebuje jeszcze 3,4 wywrotki i powinno starczyc. Mam już wycenę ogrodzenia, jak ziemi będzie wystarczająca ilość zrobimy ogrodzenie. Planów wiele tylko troche zapał opadł - chyba ta pogoda i Ci wykonawcy... Mam nadzieje ze niebawem sie to zmieni.