aka-jonek 08.10.2008 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2008 Gratulacje!!!Piękny domek się wyłonił, długo go skrywałeś przed naszymi oczkami !Pozdrawiam aka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka-jonek 15.10.2008 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2008 I co ze schodami ? Zdecydowaliście się na górali?Pozdrawiamaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luczak84 16.10.2008 07:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2008 Aka jeśli chodzi o schody to ma się pojawić Jegomość w przyszłym tygodniu na Borowej - mam nadzieje że się dogadamy. Na chwilę obecną jesteśmy na etapie decyzji odnośnie instalacji CO/WOD-KAN Panowie byli pooglądali wycenili robocizne, czekam na materiały, terminowo są na początek listopada (co nam bardzo odpowiada). Tak więc też mam nadzieje że się dogadamy . Aka i Jonek baardzo dziękujemy na namiary raz jeszcze! Miło było gościć w Waszym domostwie. Oczywiście zapraszamy do nas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka-jonek 16.10.2008 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2008 Dzięki za miłe słowa, ale jaka to "gościna" . Zapraszamy znowu - można już będzie swobodnie chodzić, bo właśnie wylali posadzki. Pozdrawiam aka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka-jonek 05.12.2008 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2008 WitajcieCo tam u Was słychać ? Pozdrawiamyaka-jonek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luczak84 05.12.2008 19:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2008 Witojcie witojcie:) Duuzo sie dzieje a w zasadzie sie działo... Instalacje skonczone, porządnie obaliliśmy z góralami instalacje tak więc muszą działać nie ma co , mamy też już wylewki od 2 tygodni. W chwili obecnej kończymy mocować wełne mineralną. Czekamy na drzwi. W domku odbyła się pierwsza impreza ostatkowa, nie mogliśmy uruchomoć podłogówki z oczywistych powodów dach nie ocieplony więc za gorąco nie było ale goście (ponad 20 osób) dali radę gospodarze też . Tak wogóle to zapraszamy na oględziny. Czytałem u Was i śmigacie z poddaszem - fajowo My powoli zwalniamy, teraz kolejne postępy w nieco wolniejszym tempie. Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka-jonek 06.12.2008 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2008 Hej! Hej!U nas też tempo już raczej żółwie jest i będzie, bo niestety brak środków...Dzięki za zaproszeniePozdrawiamyaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mka71 17.12.2008 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2008 Witam kolegów z Rudy Śląskiej , ja jestem na początkowym etapie załatwiania pozwolenia na budowe, moja działka jest w Bielszowicach , aktualnie mam zamier kupic projekt ,jestem prawie zdecydowany na Maję z Atriuma, mam pytanie do kol. luczak84 , jakie zmiany robiłeś w projekcie i gdzie . U mnie chciałbym troche pozmieniac na parterze tzn. zmiana miejsca na wc , przesuniecie drzwi, ścianki.Jakie bedziesz miał ogrzewanie i jaką dużą kotłownie , pozdrawiam Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nelli Sza 21.12.2008 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2008 Dużo MIŁOŚCI na każdy dzień... życzy Aleksandra z rodziną http://www.otofotki.pl/img5/obrazki/oqdt1221536853m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luczak84 22.12.2008 09:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2008 Witam kolegów z Rudy Śląskiej , ja jestem na początkowym etapie załatwiania pozwolenia na budowe, moja działka jest w Bielszowicach , aktualnie mam zamier kupic projekt ,jestem prawie zdecydowany na Maję z Atriuma, mam pytanie do kol. luczak84 , jakie zmiany robiłeś w projekcie i gdzie . U mnie chciałbym troche pozmieniac na parterze tzn. zmiana miejsca na wc , przesuniecie drzwi, ścianki. Jakie bedziesz miał ogrzewanie i jaką dużą kotłownie , pozdrawiam Marek Cześć "mka71" w moim dzienniku jest namiar do architekta z Rudy Śląskiej, jak dla mnie pełna profeska. Co do zmian to oczywiście dostosowanie do szkód, zmniejszenie ilości kominów - zapytaj architekta czy jest u Ciebie taka możliwość. Czym będziesz opalał?, jeśli planujesz ako-groszek to zastanów się nad kotłownią po pierwsze - jest mała i nie będziesz miał miejsca na składowanie opału - piec, zbiornik na wode zajmują duuużo miejsca (mam trochę większą kotłownie i trzymam opał w garażu... po drugie - wnoszenie opału przez dom jest średnim rozwiązaniem musiał byś sobie drzwi wstawić i ewentualnie jakąś wiate... Projekt w budowie raczej nie będzie za drogi i uciążliwy - prosta bryła, dwuspadowy dach, powinno iść gładko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tlobo 22.12.2008 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2008 Witam Mka71 Polecam projektanta od Łukasza. Dla mnie też zaadaptował projekt typowy. Jedynie mam mieszane uczucia co do konstruktora, który dla niego robi przeliczenia. Jak dla mnie to troszkę się nie postarał. Nie jestem pewien czy zrobił obiiczenia po łebkach czy może się nad tym wszystkim zastanawiał. Tak czy inaczej polecam projektanta. Co do jego ceny to orientacyjna w moim przypadku była 40% niższa niż końcowa No cóż już się z tym pogodziłem - niestety. Pozdrawiam Życzę Wesołych Świąt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 23.03.2009 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 Witam .A co tu taka cisza? Wpisy skończyły się na Świętach Bożego Narodzenia, a tu za rogiem Wielkanoc. Jeśli pozwolisz przyłączę się do grona wiernych sekundantów. Pozdrawiamy i czekamy na kolejne wpisy i zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barto307cc 07.08.2009 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 luczak84 co tak opuściłeś swój dziennik budowy i nie inforumujesz jak tam postępy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luczak84 21.08.2009 12:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2009 no rzeczywiście dłuuuuugo nie pisałem w swoim dzienniku, chodź śledze wszelkie wydarzenia na bieżąco:) i czasem odpisuje na priv jak ktoś potrzebuje coś. Muszem się pochwalić że od półtora miesiąca mieszkamy, od prawie 3 tygodni już nie kawaler:), cały czas wiele niedoróbek w domu, zostało nam jeszcze wykończenie sypialni (bierzemy się na dniach), łazienka na górze (termin bliżej nie znany). Reszta w środku w miarę ogarnięta. Nie mamy ocieplenia zewnętrznego i elewacji (chyba nie damy rady w tym roku i będziemy musieli przezimować jakoś) ogrodzenie też na przyszły rok, pracujemy nad obejściem, teren w miare wyrównany, przygotowany pod kostke, w weekend ostatnie dopracowania i siejemy trawe, tuje w trakcie sadzenia i dalej będziemy się bawić z ogrodem. Mieszka się cudownie, jak to czasem nam sąsiad powtarza - "nie ma to jak na wsi", po ciężkim dniu pracy wracamy na swoją wieś, cisza spokój, ćwierkające wróbelki... już będzie tarasik i trawka .... Pozdrawiam wszystkich odwiedzających i dzękuję za wpisy, może jak się zabiorę to jakieś fotki wkleję... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luczak84 21.08.2009 12:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2009 no rzeczywiście dłuuuuugo nie pisałem w swoim dzienniku, chodź śledze wszelkie wydarzenia na bieżąco:) i czasem odpisuje na priv jak ktoś potrzebuje coś. Muszem się pochwalić że od półtora miesiąca mieszkamy, od prawie 3 tygodni już nie kawaler:), cały czas wiele niedoróbek w domu, zostało nam jeszcze wykończenie sypialni (bierzemy się na dniach), łazienka na górze (termin bliżej nie znany). Reszta w środku w miarę ogarnięta. Nie mamy ocieplenia zewnętrznego i elewacji (chyba nie damy rady w tym roku i będziemy musieli przezimować jakoś) ogrodzenie też na przyszły rok, pracujemy nad obejściem, teren w miare wyrównany, przygotowany pod kostke, w weekend ostatnie dopracowania i siejemy trawe, tuje w trakcie sadzenia i dalej będziemy się bawić z ogrodem. Mieszka się cudownie, jak to czasem nam sąsiad powtarza - "nie ma to jak na wsi", po ciężkim dniu pracy wracamy na swoją wieś, cisza spokój, ćwierkające wróbelki... a jak będzie tarasik i trawka .... Pozdrawiam wszystkich odwiedzających i dzękuję za wpisy, może jak się zabiorę to jakieś fotki wkleję... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tlobo 23.08.2009 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2009 Gratuluję jednego i drugiego Nie wiem tylko co bardziej cieszy. Jak myślę o przeprowadzce to jakoś mi się fajniej robi. Teraz wstawiłem okna, ale jedno nie pasowało i śpię na budowie aby nic złego się nie stało do czasu uzupełnienia, straszono mnie, że okna kradną. Jak rano wstaję otworzę drzwi na taras, wyjdę i zaciągnę się świeżym powietrzem, to normalnie - ahh. Zazdroszczę Wam przeprowadzki i życzę wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barto307cc 26.08.2009 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2009 Ja też życzę Wszytskiego Najlepszego na Nowej drodze życia . Oczywiście czekamy na zdjęcia...już nie z placu budowy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andzia076 24.02.2010 00:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 nie wiem czy mnie pamiętasz.Trafiliśmy do was w ubiegłym roku na miesąc przed waszym ślubem,Ania i Jacek.Szukaliśmy działki w okolicy ale w końcu kupiliśmy w Orzeszu.Dziś trafiłam na twój dziennik i nie mogłam się oprzeć żeby nie napisać.My naszą budowę zaczynamy za 2tygodnie.Pozdrowienia dla żony i ciebie również Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts