Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Charfa Studia Atrium vs Luczak84

Recommended Posts

• Odpowiedzi 57
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Aka jeśli chodzi o schody to ma się pojawić Jegomość w przyszłym tygodniu na Borowej - mam nadzieje że się dogadamy. Na chwilę obecną jesteśmy na etapie decyzji odnośnie instalacji CO/WOD-KAN Panowie byli pooglądali wycenili robocizne, czekam na materiały, terminowo są na początek listopada (co nam bardzo odpowiada). Tak więc też mam nadzieje że się dogadamy :). Aka i Jonek baardzo dziękujemy na namiary raz jeszcze! Miło było gościć w Waszym domostwie. Oczywiście zapraszamy do nas :)

• 1 month później...

Witojcie witojcie:)

Duuzo sie dzieje a w zasadzie sie działo...

Instalacje skonczone, porządnie obaliliśmy z góralami instalacje tak więc muszą działać nie ma co :D , mamy też już wylewki od 2 tygodni. W chwili obecnej kończymy mocować wełne mineralną. Czekamy na drzwi.

W domku odbyła się pierwsza impreza ostatkowa, nie mogliśmy uruchomoć podłogówki z oczywistych powodów dach nie ocieplony więc za gorąco nie było ale goście (ponad 20 osób) dali radę :) gospodarze też :) . Tak wogóle to zapraszamy na oględziny. Czytałem u Was i śmigacie z poddaszem - fajowo :) My powoli zwalniamy, teraz kolejne postępy w nieco wolniejszym tempie.

Łukasz

• 2 weeks później...

Witam kolegów z Rudy Śląskiej , ja jestem na początkowym etapie załatwiania pozwolenia na budowe, moja działka jest w Bielszowicach , aktualnie mam zamier kupic projekt ,jestem prawie zdecydowany na Maję z Atriuma, mam pytanie do kol. luczak84 , jakie zmiany robiłeś w projekcie i gdzie . U mnie chciałbym troche pozmieniac na parterze tzn. zmiana miejsca na wc , przesuniecie drzwi, ścianki.

Jakie bedziesz miał ogrzewanie i jaką dużą kotłownie , pozdrawiam Marek

Witam kolegów z Rudy Śląskiej , ja jestem na początkowym etapie załatwiania pozwolenia na budowe, moja działka jest w Bielszowicach , aktualnie mam zamier kupic projekt ,jestem prawie zdecydowany na Maję z Atriuma, mam pytanie do kol. luczak84 , jakie zmiany robiłeś w projekcie i gdzie . U mnie chciałbym troche pozmieniac na parterze tzn. zmiana miejsca na wc , przesuniecie drzwi, ścianki.

Jakie bedziesz miał ogrzewanie i jaką dużą kotłownie , pozdrawiam Marek

Cześć "mka71" w moim dzienniku jest namiar do architekta z

Rudy Śląskiej, jak dla mnie pełna profeska. Co do zmian to oczywiście dostosowanie do szkód, zmniejszenie ilości kominów - zapytaj architekta czy jest u Ciebie taka możliwość. Czym będziesz opalał?, jeśli planujesz ako-groszek to zastanów się nad kotłownią po pierwsze - jest mała i nie będziesz miał miejsca na składowanie opału - piec, zbiornik na wode zajmują duuużo miejsca (mam trochę większą kotłownie i trzymam opał w garażu... po drugie - wnoszenie opału przez dom jest średnim rozwiązaniem musiał byś sobie drzwi wstawić i ewentualnie jakąś wiate...

Projekt w budowie raczej nie będzie za drogi i uciążliwy - prosta bryła, dwuspadowy dach, powinno iść gładko :)

Witam

Mka71

Polecam projektanta od Łukasza. Dla mnie też zaadaptował projekt typowy. Jedynie mam mieszane uczucia co do konstruktora, który dla niego robi przeliczenia. Jak dla mnie to troszkę się nie postarał. Nie jestem pewien czy zrobił obiiczenia po łebkach czy może się nad tym wszystkim zastanawiał.

Tak czy inaczej polecam projektanta. Co do jego ceny to orientacyjna w moim przypadku była 40% niższa niż końcowa :-? No cóż już się z tym pogodziłem - niestety.

Pozdrawiam

Życzę Wesołych Świąt.

• 3 months później...
  • 4 months później...
  • 2 weeks później...

no rzeczywiście dłuuuuugo nie pisałem w swoim dzienniku, chodź śledze wszelkie wydarzenia na bieżąco:) i czasem odpisuje na priv jak ktoś potrzebuje coś. Muszem się pochwalić że od półtora miesiąca mieszkamy, od prawie 3 tygodni już nie kawaler:), cały czas wiele niedoróbek w domu, zostało nam jeszcze wykończenie sypialni (bierzemy się na dniach), łazienka na górze (termin bliżej nie znany). Reszta w środku w miarę ogarnięta. Nie mamy ocieplenia zewnętrznego i elewacji (chyba nie damy rady w tym roku i będziemy musieli przezimować jakoś) ogrodzenie też na przyszły rok, pracujemy nad obejściem, teren w miare wyrównany, przygotowany pod kostke, w weekend ostatnie dopracowania i siejemy trawe, tuje w trakcie sadzenia i dalej będziemy się bawić z ogrodem.

Mieszka się cudownie, jak to czasem nam sąsiad powtarza - "nie ma to jak na wsi", po ciężkim dniu pracy wracamy na swoją wieś, cisza spokój, ćwierkające wróbelki... już będzie tarasik i trawka ....:)

Pozdrawiam wszystkich odwiedzających i dzękuję za wpisy, może jak się zabiorę to jakieś fotki wkleję...

no rzeczywiście dłuuuuugo nie pisałem w swoim dzienniku, chodź śledze wszelkie wydarzenia na bieżąco:) i czasem odpisuje na priv jak ktoś potrzebuje coś. Muszem się pochwalić że od półtora miesiąca mieszkamy, od prawie 3 tygodni już nie kawaler:), cały czas wiele niedoróbek w domu, zostało nam jeszcze wykończenie sypialni (bierzemy się na dniach), łazienka na górze (termin bliżej nie znany). Reszta w środku w miarę ogarnięta. Nie mamy ocieplenia zewnętrznego i elewacji (chyba nie damy rady w tym roku i będziemy musieli przezimować jakoś) ogrodzenie też na przyszły rok, pracujemy nad obejściem, teren w miare wyrównany, przygotowany pod kostke, w weekend ostatnie dopracowania i siejemy trawe, tuje w trakcie sadzenia i dalej będziemy się bawić z ogrodem.

Mieszka się cudownie, jak to czasem nam sąsiad powtarza - "nie ma to jak na wsi", po ciężkim dniu pracy wracamy na swoją wieś, cisza spokój, ćwierkające wróbelki... a jak będzie tarasik i trawka ....:)

Pozdrawiam wszystkich odwiedzających i dzękuję za wpisy, może jak się zabiorę to jakieś fotki wkleję...

Gratuluję jednego i drugiego :lol:

Nie wiem tylko co bardziej cieszy.

Jak myślę o przeprowadzce to jakoś mi się fajniej robi.

Teraz wstawiłem okna, ale jedno nie pasowało i śpię na budowie aby nic złego się nie stało do czasu uzupełnienia, straszono mnie, że okna kradną. Jak rano wstaję otworzę drzwi na taras, wyjdę i zaciągnę się świeżym powietrzem, to normalnie - ahh.

Zazdroszczę Wam przeprowadzki i życzę wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia.

Pozdrawiam

• 5 months później...
nie wiem czy mnie pamiętasz.Trafiliśmy do was w ubiegłym roku na miesąc przed waszym ślubem,Ania i Jacek.Szukaliśmy działki w okolicy ale w końcu kupiliśmy w Orzeszu.Dziś trafiłam na twój dziennik i nie mogłam się oprzeć żeby nie napisać.My naszą budowę zaczynamy za 2tygodnie.Pozdrowienia dla żony i ciebie również :D