Kawutka 15.03.2008 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2008 Hejka! Jestem tu nowa a już mam ważne (dla mnie;) pytanie, może ktoś z Was będzie mógł mi coś doradzić. Otóż przymierzam się do remontu pokoju w bloku, mam zamiar kłaść gładź- i tu pojawia się problem. Bo przeciwległe ściany są z różnych materiałów! Jedna to gipsowa ścianka działowa, druga - jakiś otynkowany beton. I co ja mam z tym zrobić? Jak przygotować podłoże pod gładź? Bedę wdzięczna za wszelkie informacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rejterada 15.03.2008 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2008 Jezeli minimalne nierownosci to zagruntowac i po przeschnieciu klasc szpachleJesli bardzo nierowne to albo plyta gk albo tynk gładź grubiej kladziona bedzie pekac i inne cuda tworzyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kawutka 16.03.2008 08:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2008 Dzięki za odpowiedź ale przy okazji zapytam o coś jeszcze: czy mogę zamiast gładzi zastosować na całość- oczywiście po uzupełnieniu ubytków - tynk gipsowy, i bezpośrednio na nim malować? I jeszcze - czym zamaskować podłużne, dość głębokie pęknięcie ściany? Z góry dziękuję za podpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts