wiewióra1976 17.03.2008 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2008 A ja proponuje zrobić szybką sondę wśród wybudowanych znajomych: jak często palą w tym kominku? I porownać swój styl życia do ich. Wśród naszych - jest to bardzo okazjonalne palenie, kominek niby jest a jakby go nie było.... Mimo to... planuję kominek Choć się zastanawiam, czy to jednak nie jest owczy pęd (w moim przypadku) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joan 17.03.2008 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2008 kominek mam i w kolejnym domu tez kupuję taki sam. Dla mnie kominek w domu to podstawa. Nie smierdzi wędzarnią i nie brudzi się jakos szczególnie. Popiół wybiera mąż raz na tydzień/dwa. przy okazji myje szybę - 10 minut pracy. Luzik Kominek Spartherm - Varia z podnoszona do góry szybą - mimo iz jest zlicowany ze ścianą i a ściana tylko pomalowana farbą - nie ma żadnych zabrudzeń, kurzu itp. Palę kilka razy w tygodniu. W weekend obowiązkowo. Na kratkę którą pobierane jest jest powietrze z pomieszczenia zaciągnięta jest gaza - nie widac jej - ale ja ja co jakiś czas wymieniam bo zaciąga się w ten sposób kurz - potem zapieka - i chyba stąd w niektórych powstają takie brzydkie ślady przy wylotach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OlaiPiotr 20.03.2008 11:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2008 stąd dziwi mnie zakładanie takich watków - co myślimy o jej planie. Założycielka nie chce kominka, to po kiego grzyba szuka innych o takich samych zapatrywaniach? A jakby wszyscy napisali ze kominek konieczny to zmienilaby decyzję? dom buduje sie dla siebie i pod siebie. społeczny dowód słusznosci to potęga podświadomości ale bez przesady. Jak nie bede chciala firan to mam wątek załozyć i szukając wsparcia spierać się ze zwolennikami takowych? to samo z lampą stojacą, piekarnikiem wysoko i setką innych rzeczy, Szkoda miejsca na tym forum. Uważam ,że szkoda miejsca na tym forum na tego typu komentarze.Uwazam,ze temat jest jak kazdy inny.Poprostu interesuje mnie stanowisko osób które nie maja lub nie planuja kominka i dlaczego tak robia.Nie prosze nikogo aby mnie przekonywal,ze kominek to taka fajna sprawa ani tez nie prosze o porade,wstawiac,czy nie?? Uważam,ze to forum własnie po to jest!!Aby radzic sie i dyskutowac,nie zawsze o bardzo "poważnych" tematach,troszke dystansu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d5620s 20.03.2008 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2008 stąd dziwi mnie zakładanie takich watków - co myślimy o jej planie. Założycielka nie chce kominka, to po kiego grzyba szuka innych o takich samych zapatrywaniach? A jakby wszyscy napisali ze kominek konieczny to zmienilaby decyzję? dom buduje sie dla siebie i pod siebie. społeczny dowód słusznosci to potęga podświadomości ale bez przesady. Jak nie bede chciala firan to mam wątek załozyć i szukając wsparcia spierać się ze zwolennikami takowych? to samo z lampą stojacą, piekarnikiem wysoko i setką innych rzeczy, Szkoda miejsca na tym forum. Uważam ,że szkoda miejsca na tym forum na tego typu komentarze.Uwazam,ze temat jest jak kazdy inny.Poprostu interesuje mnie stanowisko osób które nie maja lub nie planuja kominka i dlaczego tak robia.Nie prosze nikogo aby mnie przekonywal,ze kominek to taka fajna sprawa ani tez nie prosze o porade,wstawiac,czy nie?? Uważam,ze to forum własnie po to jest!!Aby radzic sie i dyskutowac,nie zawsze o bardzo "poważnych" tematach,troszke dystansu prosze sie nie obrażać, tylko skorzystać z wyszukiwarki-temat się przewijał co najmniej 3 razy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misha555 20.03.2008 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2008 Witam, u nas rowniez nie bedzie kominka instalacja jest w razie W. przygotowana, ale na razie nie bedziemy go montowac, moze za 10 - 15 lat..... teraz jestesmy za mlodzi na kominek nie ma czasu na grzebanie sie z rabaniem drewna, znoszeniem go do domu, dokladaniem, podsycaniem ognia itp, itd. Nie planowalilsmy zadnych plaszczow wodnych czy innego rozprowadzenia ciepla po domku, wiec kominek mialby miec w przyszlosci zastosowanie czysto estetyczne.....ale jeszcze nie teraz pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OlaiPiotr 20.03.2008 16:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2008 Szukałam ,najwidoczniej nieskutecznie bo nie znalazłam. I absolutnie sie nie obrażam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts