Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dodatkowe dane w profilu użytkownika

JacekS

Recommended Posts

Czasami zdaża się tak że ktoś pisze o poradę i brak miejsca zamieszkania

lub jakiejś dodatkowej formy kontaktu Skype lu GG .

Rozumiem że jest to troska o zachowanie anonimowości u niektórych użytkowników ale na czas porady można zmienić profil i podac te dane wtedy łatwiej sie skontaktować w razie problemu mała sugestia a chyba pomocna?

lub jakiejś dodatkowej formy kontaktu Skype lu GG .

Rozumiem że jest to troska o zachowanie anonimowości u niektórych użytkowników ale na czas porady można zmienić profil i podac te dane wtedy łatwiej sie skontaktować w razie problemu mała sugestia a chyba pomocna?

no właśnie

nie ma miejsca na kod, tel. domowy, stan cywilny, rozmiar buta, preferencje s.

no i w przypadku Nefer - innych, jakże niezbędnych informacji/parametrów, w skrócie: 90/60/90

Proponuję aby proces rejestracji na Forum wzbogacony został o coś w tym rodzaju:

ANKIETA DLA WNIOSKUJĄCEGO O SPOTKANIE Z MOJĄ UKOCHANĄ CÓRECZKĄ

UWAGA: Wniosek bez odpowiednich załączników tj. wyciągu z konta bankowego rodziców, świadectw szkolnych oraz aktualnych badań lekarskich zostanie uznany za niekompletny!

1. Imię: ..................................................................

2. Drugie imię: ......................................................

3. Nazwisko: .........................................................

4. Data urodzenia: ................................................

5. Adres zamieszkania:

Miejscowość: ......................................................... Kod pocztowy: ..................................

Ulica: ...................................................................... Nr domu/nr mieszkania: ....................

6. Telefon domowy: ....................................... Telefon komórkowy: .........................

7. E-mail: ........................................................

8. Wzrost: ........................... Waga: ...........................

9. IQ: ..................................

10. Pochodzenie społeczne: .....................................................

11. Prawo jazdy (nr i data wydania): .........................................................................

12. Dowód osobisty (nr, organ wydający): ................................................................

13. Przynależność do organizacji:

a) legalnych: ............................................................................................

b) nielegalnych: .......................................................................................

14. Czy Twoi rodzice to mężczyzna i kobieta? .........................

15. Jeżeli nie, wyjaśnij dlaczego? ..........................................................

16. Ile lat po ślubie są twoi rodzice? .........................................

17. Jeżeli mniej niż ty masz, wyjaśnij dlaczego? ..........................................................

18. Czy posiadasz duży wygodny samochód np. typu Pick-Up? .................................

19. Czy siedzenia w twoim samochodzie się rozkładają? ..........................................................

20. Czy na tyle swojego Pick-Up'a wozisz materac? ..........................................................

21. Czy nosisz kolczyk? ..........................................................

22. Czy nosisz kolczyk w innej części ciała niż ucho? ..........................................................

23. Czy masz tatuaż? ..........................................................

UWAGA! JEŻELI CHOCIAŻ NA 1 Z OSTATNICH 6 PYTAŃ ODPOWIEDZIAŁEŚ -"TAK",TO MOŻESZ DALEJ NIE WYPEŁNIAĆ!!!

Wyjaśnij w kilku zdaniach jak rozumiesz zwrot: "NIE DOTYKAJ MOJEJ CÓRKI!".

W kilku zdaniach wyjaśnij jakie zalety ma dla ciebie ABSTYNENCJA?

Czy chodzisz do kościoła? ..........................

Jeżeli tak to jak często? ...............................

Kiedy byłaby najlepsza okazja bym mógł spotkać się z twoimi rodzicami i proboszczem?

UWAGA! W tej części ankiety twoim zadaniem jest dokończenie zdań. Odpowiadaj swobodnie i szczerze, ankieta jest poufna i nikomu nie zostanie udostępniona. (To znaczy nie powiem o tym nikomu i nigdy!)

A. Jeśli miałbym być postrzelony, to ostatnim miejscem w które chciałbym zarobić kulkę jest:

..........................................................................................

B. Jeżeli byłbym bity, to ostatnią kością którą chciałbym mieć połamaną jest:

..........................................................................................

C. Kobiety miejsce jest w:

D. Liczę że nigdy nie spyta mnie Pan o:

E. Kiedy spotykam dziewczynę, pierwszą rzeczą na którą zwracam uwagę jest:

UWAGA! JEŚLI ODPOWIEDŹ NA PYTANIE "E" ZACZYNA SIĘ OD "P", "C" LUB"D", PRZERWIJ WYPEŁNIANIE I ODCZEP SIĘ OD MOJEJ CÓRKI!

Co zamierzasz robić w przyszłości? ..........................................................

Kim chcesz być? ..........................................................

Gdzie pracować? ..........................................................

OŚWIADCZENIE WNIOSKODAWCY:

PRZYSIĘGAM ŻE WSZYSTKIE PODANE PRZEZE MNIE INFORMACJE SĄ PRAWDZIWE I JESTEM GOTÓW W KAŻDEJ CHWILI NA POWTÓRZENIE ODPOWIEDZI Z POWYŻSZEJ ANKIETY BĘDĄC PODŁĄCZONYM DO WYKRYWACZA KŁAMSTW CZY TEŻ PRZYPIEKANY ROZGRZANYM DO CZERWONOŚCI POGRZEBACZEM LUB Z AKUMULATOREM NA JAJACH. [ podpis] (To znaczy twoje imię głupku!) Dziękuję bardzo za zainteresowanie spotkaniem z moją córką i za wypełnienie ankiety. Jeżeli zostaniesz zaakceptowany to odpowiedź otrzymasz na piśmie, jednak przetwarzanie danych z powyższej ankiety może potrwać od 4 do 6 lat. Musisz uzbroić się w cierpliwość.

Nie dzwoń, nie pisz ani w żaden inny sposób nie próbuj kontaktować się do tego czasu z moją córką. (Próba kontaktu może spowodować u ciebie poważnie obrażenia ciała!) Jeżeli twoje podanie zostanie odrzucone, zostaniesz o tym powiadomiony przez moich dwóch znajomych sportowców, którzy z powodu braku w pobliżu boiska do baseball'a chętnie z tobą potrenują ten piękny sport byś się nie nudził i z powodu zbyt dużej ilości wolnego czasu nie szukał kontaktu z moją córką poza moimi plecami. (Ograniczenie w możliwości poruszania się o własnych nogach będzie chyba najlepszym środkiem zapobiegawczym) Jeszcze raz dziękuję za, mam nadzieję, szczere wypełnienie ankiety

Pozdrawiam OJCIEC

Cpt_Q

a o PW słyszałeś?

Tak

Mały szkopuł ,że okienko PW nie otwiera mi się w pasku automatycznie jak ktoś do mnie przesyła wiadomość.

takie odpisywanie trwa i trwa zanim ktoś napisze konkretnie w czym jest sęk np pytania techniczne

Nefer Wysłany: Nie Mar 16, 2008 12:44 am Temat postu:

Miałam GG w podpisie.

Zrezygnowałam, bo mi sie jakieś świry zaczęły pojawiać i zaprzyjaźniać....

świra zawsze można zablokować

Sceptycy się wypowiedzieli czekam na opinie tych ,którym się to przydało

lub jakiejś dodatkowej formy kontaktu Skype lu GG

w interesie pytających / poszukujących jest zamieszczenie informacji, najlepiej bezpośrednio w poście

doskonale widać to np. w dziale "Ogłoszenia drobne" oraz w grupach regionalnych, gdzie Forumowicze często podają namiary do siebie, włacznie z telefonem - ale właśnie nie na stałe w podpisie, tylko w konkretnej sprawie

spory problem jest także z częstym brakiem choćby orientacyjnej informacji o regionie zamieszkania

oraz z tytułami tematów - np. "stan surowy", "balkon", "pomocy", "ile to kosztuje", ""czy tak będzie dobrze" itp. :-?

to wybór użytkownika - jesli chce, to podaje więcej namiarów do siebie; jesli nie chce, nie podaje

po dokonanej jakiś czas temu przez informatyków zmianie, w oknie profilu usera są nowe opisy i buttony, które chyba działają - w każdym razie w profilu autora podlinkowanego wątki działa odwołanie do ICQ

http://forum.muratordom.pl/gadu-gadu-gg-i-inne-polskie-komunikatory,t70668.htm

tu uwaga dla początkujących: są dwa pojęcia profilu

- profil "własny" - link na górze obok 'CZAT', do własnych ustawień korzystania z Forum

- profil użytkownika - uzyskujemy go przez kliknięcie na pierwszy button [przycisk] pod dowolnym postem Forumowicza bądź na jego aktywny [zawierajacy link] nick na Forum [lista aktualnie obecnych, autor wątka czy ostatniego postu itp.]

Mały szkopuł ,że okienko PW nie otwiera mi się w pasku automatycznie jak ktoś do mnie przesyła wiadomość.

kiedyś to testowałem i po odpowiednim ustawieniu we własnym profilu ["Otwórz okno przy nadejściu Wiadomości"] działało, ale tylko w IE

teraz po prostu przy przeładowaniu strony często zerkam na górę, czy są jakieś priwy do mnie

cały ten wątek przenoszę do własciwego działu

...Mały szkopuł ,że okienko PW nie otwiera mi się w pasku automatycznie jak ktoś do mnie przesyła wiadomość.

takie odpisywanie trwa i trwa zanim ktoś napisze konkretnie w czym jest sęk np pytania techniczne...

Przyznam się, że nadal nie rozumiem Twojego problemu. Ja dostaję na e-mail zawiadomienie o "nadeszłej" Prywatnej Wiadomości, klikam na link, loguję się w razie potrzeby i już.

To, że forum jest niedoskonałe, to stara prawda, jesteś tu od 2004 roku, ale problem komunikowania się pomiędzy Forumowiczami jest (moim zdaniem) znikomej wagi - ja tego problemu nie mam.

Miałam GG w podpisie.

Kurczę, a mnie nie :( Czasem dostanę od nieznajomego/nieznajomej zaproszenie do odwiedzenia jakiejś stronki lub "wspólnego poklikania" - odpisuję krótko "sp....laj" - i spokój. A to, że można zablokować czyjś numer to się zgadza. Na Naszej Klasie też jest "czarna lista" ;)

kiedyś to testowałem i po odpowiednim ustawieniu we własnym profilu ["Otwórz okno przy nadejściu Wiadomości"] działało, ale tylko w IE

Ja używam Firefoxa. Trzeba tylko ustawić w opcjach, żeby nie blokował wyskakujących okienek albo dodać do reguł.

http://images29.fotosik.pl/177/81e0badf177f9f7b.jpg

Nie powinno być problemu.

Miałam GG w podpisie.

Kurczę, a mnie nie :( Czasem dostanę od nieznajomego/nieznajomej zaproszenie do odwiedzenia jakiejś stronki lub "wspólnego poklikania" - odpisuję krótko "sp....laj" - i spokój. A to, że można zablokować czyjś numer to się zgadza. Na Naszej Klasie też jest "czarna lista" ;)

Lepiej zapobiegać niż leczyć :):)

Kiedyś jakiemuś biedakowi też napisałam s....j a on tylko miał konkretne pytanie:)

Oczywiście blokowałam świrów, ale zaczęła sie jakaś epidemia....

Oczywiście blokowałam świrów, ale zaczęła sie jakaś epidemia....

Wymień zdjęcie w profilu na jakieś totalnie nieseksowne, to przestaną Cię zaczepiać.

Ależ to jest już grzeczne :):) Powinno przynajmniej odstraszać :)

Ależ to jest już grzeczne :):) Powinno przynajmniej odstraszać :)

Nie wiem, jakie było poprzednie, ale to mogłoby jeszcze być grzeczniejsze. ;)

Po prostu niektórym facetom odbija jak widzą kobietę w gronie tematycznym. Pamiętam historię z koleżanką z Internetowej Grupy Miłośników Fiata 126p. Jak tylko pierwszy raz odezwała się na liście dyskusyjnej, od razu zarzucono ją propozycjami "wyjść na piwo żeby pogadać o maluchach". :lol:

Ja używam Firefoxa. Trzeba tylko ustawić w opcjach, żeby nie blokował wyskakujących okienek albo dodać do reguł.

dzięki :D

mi się nie przyda, bo z zasady blokuję wszystko co wyskakuje ;)

ale jak ktoś lubi mieć takie powiadomienia - czemu nie

przydaje się to pewnie, kiedy przegląda się wiele różnych stron

A ja za podanie numeru telefonu dorobiłem się bana!

Od: EDZIA

Do: Rom-Kon

Wysłany: Nie, 29 Lipiec 2007 12:47

Temat: ostrzeżenie

Naruszył Pan pkt. 5d Regulaminu forum

Proszę o natychmiastowe usunięcie z podpisu nr tel. Pana firmy.

W przeciwnym wypadku zostanie Panu zablokowany dostęp na forum.

Może Pan umieścić jedynie w ogłoszeniach drobnych informację reklamującą firmę.

Od 29 lipca 2007 roku nie mogę wysyłać z konta Rom-Kon prywatnych wiadomości
Może Pan umieścić jedynie w ogłoszeniach drobnych informację reklamującą firmę.
...jakoś mnie nie podnieca nachalna reklama... jeśli ktoś stwierdzi że moje posty mają sens i warto takiego zatrudnić to owszem nie pogardzę ale bez nachalności...

...i tym sposobem mam bana do dziś... a numer telefonu zlikwidowałem zaraz po ostrzeżeniu

Miałam GG w podpisie.

Ja w opisie mam GyGy i jakoś żadne świry nie piszą...:wink: tylko poważne zapytania :)

hmmm ciekawe dlaczego... :p

Miałam GG w podpisie.

Ja w opisie mam GyGy i jakoś żadne świry nie piszą...:wink: tylko poważne zapytania :)

hmmm ciekawe dlaczego... :p

MOże dlatego, że nie jesteś dziewczynką ? :)

A ja za podanie numeru telefonu dorobiłem się bana!

[...]

Od 29 lipca 2007 roku nie mogę wysyłać z konta Rom-Kon prywatnych wiadomości

[...]

...i tym sposobem mam bana do dziś... a numer telefonu zlikwidowałem zaraz po ostrzeżeniu

sprawdź teraz, powinno już działać

co do reklam, staram się doprowadzić do jasno okreslonej jednoznaczności w tym temacie [avatary, podpisy, miejsce zamieszczania]

ale to jeszcze trochę potrwa