Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Widzisz to ??

Last Rico

Recommended Posts

• Odpowiedzi 112
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

joan, nie przejmuj się, nie jesteś sama :lol:

/myślałam, że chociaż konia - bo duży - zobaczę... :( /

A moze ten kon spaceruje sobie i nie zawsze go widac. 8)

p.s. ja potrafie 10 razy pojechac z kims samochodem ta sama droga, a 11 raz jak sama jade to nie wiem jak dojechac... :lol:

Zeljka ten zobaczysz :D . Instrukcja patrzenia :D : Siadasz wygodnie przed monitorem tak dość blisko, nie wpatrujesz się w detale , tylko patrzysz tak ogólnie, możesz sobie pomóc jeszcze dłońmi. Połóż łokcie na blacie, albo na kolanach, przyłóż dłonie do boków twarzy, jakbyś się martwiła i lekko rozciągnij kąciki oczu, obraz powinien delikatnie się rozmywać, przy czym cały czas patrzysz na ekran monitora, raczej nie mrugaj, w pewnym momencie zauważysz jak coś się zacznie rozmywać patrzysz się dalej i ....... no właśnie tam jest to co powinnaś zobaczyć :D . Dla ułatwienia powiem, że na tym obrazku jest spirala, powinnaś ja zobaczyć tak po ok 10-15 sekundach. Sposób 2. Patrzysz w dal jakbyś chciała zobaczyć kogoś na kogo bardzo czekasz i tak się wpatrujesz potem przenosisz taki nieostry wzrok na monitor i nie regulujesz ostrości :D .Powodzenia :D .

http://images25.fotosik.pl/177/87cfe458f2318f84.jpg

No probowalam na wszystkie mozliwe spoosby.

Oczy Chinczyka, Japonczyka, na pol otwarte, na pol zamkniete.., na prawe, na lewe, przez rurke, z zaskoczenia...., I NIC. :roll:

Mazanki jakie sa takie sa.

Czy to jakas wada wzroku, czy wyobrazni? :roll: :wink:

No probowalam na wszystkie mozliwe spoosby.

Oczy Chinczyka, Japonczyka, na pol otwarte, na pol zamkniete.., na prawe, na lewe, przez rurke, z zaskoczenia...., I NIC. :roll:

Mazanki jakie sa takie sa.

Czy to jakas wada wzroku, czy wyobrazni? :roll: :wink:

Zeljka - ja od dwóch dni próbuję i nic. :roll:

Mokka, podoba mi się ten z godz 15:17, bardzo starannie wykonany. :)

Tu mam malunek z najgłębszą dotychczas widzianą przeze mnie głębią

....joan, Joan, JOan, JOAn, .....JOAN ! JOAN ! JOAN ! (to jest podgrzewanie do kolejnej próby !) -

..............musisz być w klubie widzących :) :D

http://img375.imageshack.us/img375/6293/runa5pp3.gif

A tutaj to taki fajny tunel jest, jakby kola coraz mniejsze w dal... :D

Wlasnie krzycze a maz mowi, co tak piejesz... :lol:

serduszko piekne :p

dzieki :p

A to obrazy trojwymiarowe sa, a ja sie gapilam i nic.., a tu chodzi o to, ze jak obraz zacznie sie "mazac" aby wtedy nie mrugac tylko patrzec chwile dluzej.., bo z takiego zamazanego nagle robi sie wyrazny trojwymiarowy obraz, a wtedy juz nawet mrugac mozna... :lol:

Aj, dzieki ludziska.., jak ja sie ciesze, ze zyje w tak ciekawych czasach... :D

Napisałem właśnie krótką instrukcję dla Dziewczyn, ale widzę że Zeljka dała radę sama :D

To może innym się przyda, potrzebne będzie łagodne wprowadzenie sytuacyjne ;)

-----------------

Ale duszno, chyba bez burzy dzisiaj się nie obejdzie, nie ma wyjścia, siadasz wreszcie do biurka.

Cóż, wakacje się skończyły trzeba coś zakuć bo fizyczka nie zna się na żartach. Siedzisz nad książką

ale co chwilę podnosisz głowę, wzrok sam wybiega przez okno a myśli za nim, takiego chłopaka

już chyba nigdy nie poznam :(. Gapisz się na parkę w parku, on lekko za wysoki dla niej, w obcisłych

dżinsach i białej koszuli, ona w kremowej cienkiej sukience jakby z młodszej siostry, zaraz....

co to było....optyka ufff próbujesz w końcu zacząć ten rozdział. Chłopak dotyka jej włosów tak delikatnie

jakby chciał ...optyka to dział fizyki zajmujący się ...o usiedli na murku. Słyszysz jak mama woła -

Ania zjesz galaretkę ? Tata kupił czereśnie, bo takie duże były, wrzucić ci ? Bezwiednie odpowiadasz

tak mamo, właściwie to jakoś tak samo się odpowiedziało, gdybyś wtedy wiedziała że ta dziewczyna

że ona wtedy nie mówiła prawdy, przecież byś się nie zawahała....jak ona mogła ??

Wybitnie ci nie idzie dzisiaj nauka, próbujesz zbierać myśli jak podarte karteczki z podłogi

ale nic z tego, znowu myślisz o nim...to był najpiękniejszy chłopak na całym turnusie i on wybrał właśnie....

...Mama weszła, Ania masz tę galaretkę, uczysz się dziecko ? Tak mamo...

Złapałaś się na tym że patrzyłaś przez okno, ale nic nie widziałaś, ciągle myślisz tylko o nim.....

I teraz proszę szybko ustawić wybrany malunek, a oczy na taką ostrość jaką miała Anka

kiedy weszła mama z galaretką :D:D Uda się na bank heheeee. POWO !

A to dam jeszcze trzeci sposób oglądania:

Przykładasz nos do obrazka i nie skupiając się na szczegółach oddalasz się.

Obraz pojawia się momentalnie.

no i d---pa

:evil:

trzeci dzień próbuję. patrze takim "rozmydlonym" wzrokiem nie skupiam się na szczegółach, zaczyna sie każdy ten mały kolorowy elemencik zlewać w jednokolorowa całość (to już chyba dobrze co???) i wtedy oczy same zaczynają mi regulował ostrość :evil: :evil:

próbowałam tez metodę z nosem przy monitorze i powoli oddalanie - już jakby się trójwymiarowe robiło, ale nic konkretnego nie zobaczyłam, tylko jakby fioletowawy zarys serduszka? (było na którymś coś takiego? czy to już moja wyobraźnia??).

Najpierw coś dla tych, co "nie widzą" ;) Im też się coś należy

http://getcurrentevents.com/images/stereo/1.gif

A tu już dla trójwymiarowych:

http://www.aolej.com/stereo/img/stereo/dino.JPG

i może jeszcze to:

http://www.aolej.com/stereo/img/stereo/formula.jpg