Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

DOTACJA NA POMPĘ CIEPŁA

jack_2000

Recommended Posts

A teraz różnice:

..............................................

A jeśli ktoś nie chce to na pewno za 1500 zł (wychodzi po 60 zł na tydzień) znajdzie chętnego do wsypywania owsa i usuwania popiołu – notabene bardzo cennego jako nawóz.

I niech nikt nie plecie o głodnych dzieciach w Afryce:

- owies energetyczny nia bardzo nadaje się nawet na paszę,

- nikt nigdy tego owsa nie zawiózłby do Afryki,

- paląc owies popierasz polskie rolnictwo

Moje Małe pytanko 8) (rolnikiem nie jestem )

A kto w POLSCE produkuje " owies energetyczny" ??

Gdzie go mozna kupić i w jakiej cenie za 1q ?

• Odpowiedzi 201
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

http://www.allegro.pl/item831216135_owies_ekologiczny_certyfikat.html

Wcale nie 300 zł/tone, tylko 500 :(, chociaż można znaleźć też po 250zł/tonę. Trzeba tylko doliczyć transport, składowanie.

http://www.allegro.pl/item831216135_owies_ekologiczny_certyfikat.html

Wcale nie 300 zł/tone, tylko 500 :(, chociaż można znaleźć też po 250zł/tonę. Trzeba tylko doliczyć transport, składowanie.

znalazłem coś takiego :

http://www.allegro.pl/item828138184_zyto_przenzyto_lubin_owies_ekologiczne.html

aleeeee nie za 500zł/tone tylko 1000zł/tone

a nie ekologiczne a energetycznego owsa znalazłem to :

http://www.silesia.org.pl/upload_oze/W.Mielus_3.pdf

A hitem tego jest stwierdzenie (tamze str. 6) :

..." Wprocesie spalania nie powstaje CO2, nie ma zatem wpływu na efekt cieplarniany " :o :o

8) to czysty ( kliniczny) przykład marketingu " dla łowiec :D :D

Pan Włodek daje ostro " po zaworach " Dobrrreeeee :lol: :lol:

• 1 month później...
witam

czy ktos namacalnie ma juz zamontowana taka pompe ciepla ?

czy ktos ma vikersonna ?

moze jakies doswiadczenia obecnych forumowiczow

moze jakis NAMACALNE przyklady

pytanie na forum - KTO MA JUZ TA POMPE CIEPLA i jak sie sprawdza ???

człowieku, nikt nie ma, nikt nie widział.

A po referencje zgłoś sie do ecoway. Są bardzo rzeczowi: pobór ze studni, zrzut do stawu. Baaaaaaaardzo kompetentni

witam forumowiczów.

Przejrzeliśmy z żoną cały wątek i muszę stwierdzić, że jest to ciekawa dyskusja pomiędzy sprzedawcą, a ... no właśnie - kim?

Pan siwy przedstawia pewne argumenty, a Pan H. swoje.

Jesteśmy właśnie na poziomie oferty z firmy Ecoway na zakup pompy. Rozmowa wstępna (telefoniczna) była bardzo rzeczowa, można by rzec, profesjonalna. Nie można zarzucić firmie niekompetencji i nieznajomości tematu pomp ciepła. Przechodziliśmy już kilkanaście takich rozmów i większość z nich nasuwała nam mnóstwo wątpliwości co do słuszności wyboru ogrzewania naszego domu pompą ciepła. Jesteśmy zwykłymi klientami z "ulicy", którzy zaciągnęli języka. Rozmowa z Panem H. była najbardziej jasną w wypowiedzi. Nie mieliśmy żadnych wątpliwości po przedstawieniu swojej wersji instalacji. Otrzymaliśmy fachową odpowiedź na wszystkie pytania związane z rozwiązaniami przez nas proponowanymi. Nawet kwestia przyłączenia pompy do istniejącego rozwiązania technicznego (pobór wody ze studni głębinowej i zrzut do stawu) nie sprawił firmie Ecoway żadnych problemów- dopasowali się. No, jesteśmy zafascynowani sposobem sprzedaży produktu.

Zaglądaliśmy na stronę producenta. Owszem, można by się czepiać tego, że nie ma danych adresowych. Pan Jacek Rogowski jest przedstawicielem w Norwegii. Często się zdarza, że polska firma chcąc rozwinąć interes musi mieć kogoś swojego w obcym kraju żeby było łatwiej się dogadać. Ja osobiście, mieszkając w Holandii robię interesy z polskimi hurtownikami w Skandynawii czy w Chinach. Bo łatwiej. Niestety, Polacy to leniwy naród jest i zawsze będzie szukał ułatwień.

Reasumując - kupuję PC w Ecoway - żądają 10% pierwszej wpłaty i gwarantują montaż w ciągu 5-6 tyg. czyli przed prawdziwą zimą chałupa będzie ciepła. Nic więcej mnie nie martwi.

Pozdrawiam

Ja nie mogę. Dołączył 7 listopada i od razu 7 listopada wysłał pean na cześć ecoway jako zadowolony klient. Normalnie ślepy los

Planuję zakupić pompę ciepła do sowjego domu. Koszt został wyliczony na

45 000 zł.

Pytanie mam takie czy ktoś z Was brał kredyt w BOŚ na preferencyjnych warunkach i czy to się w ogóle opłaca. Muszę w ciągu 6 miesięcy zdecydować się na źródło ogrzewania.

Czekam na jakieś dofinansowanie z UE lub PFOŚiGW. Chyba się nie doczekam ponieważ "klientów indywidualnych" mają w d...e. Tak jak i cały "nasz" rząd.

Pozdrawiam

To jest jeszcze ciekawe. Na kilkunastu forach norweski dot. energii odnawialnej lub pod różnymi artykułami pojawiły się dokładnie 12 września 2009 identyczne komentarze:

"Jeg bruker de beste varmepumpene

http://www.vikersonn.no/"

to miało uwiarygodni najlepsze pompy VIKERSONN???

Jeśli się mylę to niech ecoway mnie sprostuje: czy dotacja niewiadomego pochodzenia jest po prostu sporym rabatem na pompy ciepła produkowane w Chinach, gdzie minimalną ilością do realizacji zamówienia w tych cenach jest 100 sztuk?

Wysłany: 07-Lis-2009 20:12:44 :

Reasumując - kupuję PC w Ecoway - żądają 10% pierwszej wpłaty i gwarantują montaż w ciągu 5-6 tyg. czyli przed prawdziwą zimą chałupa będzie ciepła. Nic więcej mnie nie martwi.
Minęło już trochę więcej jak 5-6 tygodni. Jesteś więc zapewne zadowolonym użytkownikiem PC. Jak się sprawuje?

Nowe wieści z Norwegii.

Mój znajomek, Norweg zajmujący się pompami ciepła, a więc z branży i ze znajomością rynku pomp ciepła w Norwegi przesłał mi ciekawą odpowiedź na pytanie o Vikersonn i dotacje, cytuję:

"no idea, never heard about it, I have asked the heatpump organisation in Norway and they havent eather heard aboutthis company or the refund...."

temat robi się coraz ciekawszy...

• 2 weeks później...
  • 2 months później...
Nowe wieści z Norwegii.

Mój znajomek, Norweg zajmujący się pompami ciepła, a więc z branży i ze znajomością rynku pomp ciepła w Norwegi przesłał mi ciekawą odpowiedź na pytanie o Vikersonn i dotacje, cytuję:

"no idea, never heard about it, I have asked the heatpump organisation in Norway and they havent eather heard aboutthis company or the refund...."

temat robi się coraz ciekawszy...

Niektórzy widocznie nie rozumieją co jest napisane. Forumowicze proszą o kontakt do osób, u których działa pompa Vikersonn, a nie o opinie naganiaczy i instalatorów.

Kuzyn dał się namówić tekiemu jednemu naganiaczowi z Nibe i w efekcie ma niewyregulowana pompę i rachunek za 3 miesięczny okres grzewczy 10.000zł. kopie rachunku zainteresowanym mogę na priva przesłać.

• 1 year później...
  • 2 weeks później...
Witam . Jestem z wielkopolski i u nas kicha , żadnej pomocy dla działań proekologicznych . Starałam sie o dotacje do pomp , rekuperatora, ekologicznej oczyszczalni scieków - nigdzie i nic . Jak na to patrzę to działania naszego kraju dla ekologi to stek bzdur . Mydlą oczy całej Brukseli a tak na prawde nic nie dają zwykłemu szaraczkowi . Jeżeli chodzi o dotacje w Łódzkim to jeszcze dwa miesiące temu były , po prostu dzwoń i pytaj .

• 4 months później...
Na rynku robi sie glosno, ze takie dotacje wprowadzono w lodzkiem. I to solidne, bezposrednie. NIe moge sie tam dodzownic, czy cos wiecie?

Na stronie nic nie ma jeszcze.

Jak cos prosze o kontakt [email protected]

Zajrzyj tu - opisałem dotację

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?53557-POMPA-CIEP%C5%81A-spostrze%C5%BCenia-uwagi.&p=5003324#post5003324

• 1 month później...
  • 2 weeks później...

Poczytałem o tych dotacjach. Jednym to wielka ściema!!!!!!!!!!!!

Na obszarze Natura 2000 nie buduję - punktów 0;

Instalacji nie modernizuje tylko zakładam nową, bo przecież dom buduję dopiero - punktów 3, zamiast 10.

Umowy z wykonawcą nie mam - punktów 0, jak będę mniał umowę to 3 punkty.

Zatem jak dobrze pójdzie, mogę mieć ogółem 6 punktów, z taką ilością punktów nie ma sensu składasć wniosku.

A żeby było jeszcześmieszniej to do podziału jest 2,5 - 3 miliony na całe mazowieckie!!!!!! Ręce opadają.