Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• 1 year później...
  • 9 months później...

Projekt niezbyt popularny ze względu na bardzo dużą powierzchnię zabudowy i kubaturę (koszty ogrzewania). Wymaga dużej działki i koszt budowy też niemały. Przy takim metrażu po prostu zdecydowanie częściej wybierane są domy z poddaszem użytkowym - wtedy na parterze zwykle jest jeszcze gabinet, czy też dodatkowa sypialnia np. dla dziadków.

Jeżeli Wam podoba się zaproponowany w projekcie program użytkowy, działka i finanse pasują do budowy takiego metrażu i projekt nie będzie wymagał większych przeróbek, to nie ma co się martwić, że nikt nie buduje. Będziecie pierwsi i już. :) No, nie do końca - na stronie z500 jest jedna realizacja.

Wiadomo, że fajnie zwiedzić gotowy dom albo chociaż budowę ze ścianami. Miałam przyjemność obejrzeć budowę parterówki z21 - program użytkowy bardzo mi się podobał, projekt fajnie dobrany do działki. Jedyny minus jaki zwrócił moja uwagę, to komunikacja, dużo powierzchni zabierają korytarze i dom ma swoje "zakamarki". U mnie żeby dojść z sypialni do toalety trzeba skręcić maksymalnie 2 razy, a na budowie, którą oglądałam ze względu na wprowadzone zmiany nawet 4 razy.

• 1 year później...