Herne 02.09.2003 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2003 W jaki sposób i kiedy powinno się przymocować balustradę balkonu jak również ganku? Czy powinno się je montować do ściany zewnętrznej, czy nie. Jeżeli tak, to zgaduję, że przed tynkami zewnętrznymi. Prosiłbym o opinie i doświdadczenia z tym związane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HenoK 02.09.2003 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2003 W jaki sposób i kiedy powinno się przymocować balustradę balkonu jak również ganku? Czy powinno się je montować do ściany zewnętrznej, czy nie. Jeżeli tak, to zgaduję, że przed tynkami zewnętrznymi. Prosiłbym o opinie i doświdadczenia z tym związane. IMHO mocowanie balustrady do ściany jest błędem. Może być ona powodem brzydkich zacieków na elewacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Herne 02.09.2003 14:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2003 To w jaki sposób ją zamocować aby była stabilna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HenoK 02.09.2003 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2003 To w jaki sposób ją zamocować aby była stabilna? Słupki balustrady o odpowiednim przekroju zamocowane do stopni, podestu lub płyty balkonowej. Zdolny ślusarz (lub kowal) nie powinien mieć problemu zaproponowaniem rozwiązania. Faktem jest tylko to, że lepiej o tym pomyśleć przy wylewaniu elementów żelbetowych i zostawić odpowiednie zakotwienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bartt 02.09.2003 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2003 Z tego, co pamiętam warto zwrócić uwagę, by nie mocować balustrady do posadzki, a do "tej wąskiej powierzchni wokół balkonu" - za cholerę nie wiedziałem jak to ująć inaczej - pozwala to uniknąć nieszczelności i zacieków, no i nie trzeba kombinować z wycinaniem kafli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej K. 05.09.2003 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2003 Szanujące się firmy np. Atlas czy Henkel - Ceresit mają w ofercie specjalne zaprawy do montowania kotew, np. Atlas Monter. Jeśli nie zamocowało się kotew na etapie stropu, można w betonie wywiercić odpowiednio szerokie dziury i przy pomocy tej zaprawy zakotwić kotwy. Nie sprawdziłem jeszcze, ale Atlas pisze, że tak zamocowane kotwy będą najmocniejszym punktem w całym domu. Ano pożywiom, uwidzim Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
W-waBiker 05.09.2003 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2003 Ja u siebie w zalanym balkonie mam zostawione drewniane klocki w miejscu gdzie założe w przyszłości balustrade...wywiece otwór w kołku, wybije go i już będe miał otwór w który włoże barierke... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts